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チョコレートの原料の英語
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英訳・英語 ingredients of [for] chocolate
「チョコレートの原料」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 20件
チョコレートの食感劣化抑制方法は、チョコレート原料中に、1, 3-ジベヘノイル-2-オレイルグリセリドを0.01〜5質量%含有させる。例文帳に追加
The method for inhibiting deterioration in palate feeling of chocolate includes containing 0.01-5 mass% of the 1,3-dibehenoyl-2-oleoylglycerid in chocolate raw material. - 特許庁
辛味原料から辛味成分をチョコレート用油脂で直接抽出した辛味油脂を含む辛味チョコレートの構成とした。例文帳に追加
The hot taste chocolate comprises hot taste oil and fat which is obtained by directly extracting hot taste component from a hot taste raw material with chocolate oil and fat. - 特許庁
上記課題を解決するために、本発明は、ウコン色素の粉末をチョコレートの油性原料に予め混合・溶解させ、チョコレート組成中にウコン色素が0.1重量%〜10重量%となるよう添加されていることを特徴とするウコン色素含有チョコレートの構成とした。例文帳に追加
The turmeric pigment-containing chocolate is produced by mixing/dissolving powdery turmeric pigment with/in chocolate oily raw material in advance and adding the mixture to the chocolate so as to have 0.1-10 wt.% of the turmeric pigment in the chocolate composition. - 特許庁
低温下でデキストリン粉末を転動させながら、融解したチョコレート原料の噴霧粒子に被覆して成る粉末チョコレート及びそれを含有した粉末飲料は保存時に固結すること無く、且つチョコレート風味の優れた製品となる。例文帳に追加
The powdered chocolate is obtained by coating spray granules comprising dissolved chocolate raw material with dextrin powder while tumbling the dextrin powder at a low temperature, and the powder beverage containing the powdered chocolate is not solidified during preservation and thereby results in having an excellent chocolate flavor. - 特許庁
易吸湿性原料を含む濃縮油性食品原料、及びこれを用いたチョコレート類の製造法例文帳に追加
CONCENTRATED OILY FOOD RAW MATERIAL CONTAINING READILY HYGROSCOPIC RAW MATERIAL, AND METHOD FOR PRODUCING CHOCOLATES USING THE SAME - 特許庁
ダイズペプチド含有チョコレート類の原料として、ダイズタンパク質のサーモリシン加水分解物を用いることで、ダイズペプチド由来の異味及び異臭が低減され、風味も良好なチョコレート類を得ることができる。例文帳に追加
The chocolate which is reduced in offensive taste and odor derived from soybean peptide, and excellent in flavor can be obtained by using the thermolysin hydrolyzate of soybean protein. - 特許庁
上記課題を解決するために、チョコレートの原料組成物中に、卵黄粉末が1.0重量%〜5.0重量%添加され、他の乳化剤が添加されていないことを特徴とする乳化剤無添加チョコレートの構成とした。例文帳に追加
The chocolate with no added emulsifier is obtained by adding 1.0-5.0 wt.% of powdery egg yolk but no other emulsifier to a chocolate raw material composition. - 特許庁
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「チョコレートの原料」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 20件
本発明の目的は、少なくとも色調が異なる複数種の各チョコレート原料を視覚的にも味覚的にも所望の程度に調和させた模様を施してなるチョコレートを提供することにある。例文帳に追加
To provide a chocolate to which a pattern that several kinds of chocolate raw materials having at least different color tones are visually and tastily harmonized in a desired extent is applied. - 特許庁
原料となるチョコレート生地を、該チョコレート生地中に含まれる固形物の粒度が22μm以下となるように調製し、所定形状に成形した後、好ましくは180〜300℃で1〜10分間焼成する。例文帳に追加
This method for producing the baked confectionery comprises adjusting chocolate dough as the raw material so that the grain size of solid contained in the chocolate dough may be ≤22 μm, forming into a given shape and baking the product preferably at 180-300°C for 1-10 min. - 特許庁
チョコレートケーキの原料であるバターを使用せずに、低カロリーで、かつ色調、口溶け、風味に遜色のないバターケーキの提供。例文帳に追加
To obtain improved chocolate cake as butter cake having low calorie and by no means inferior in color tone, melting feeling in the mouth and flavor without using butter as the raw material of chocolate cake. - 特許庁
焼き菓子を原料としたチョコレート様油脂性菓子食品及びその製造方法及びそれを使用した食品例文帳に追加
CHOCOLATE-LIKE OIL-AND-FAT CAKE FOOD PRODUCED FROM BAKED CAKE AS RAW MATERIAL, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND FOOD PRODUCED BY USING THE CAKE FOOD - 特許庁
さらに、前記油脂性原料がカカオマス、ココアパウダー及びチョコレートから選ばれた少なくとも1種以上であることが好ましい。例文帳に追加
Furthermore, the oil and fat raw material is desirable to be at least one kind selected from cacao mass, cocoa powder and chocolate. - 特許庁
チョコレート素地の原料中、乳化剤および油脂の追加投入を制限し、高粘度のチョコレート素地を製造した後、これをベルトを利用して一定の厚さのシート状に製造して切断した後、成形およびコーティングする。例文帳に追加
This method for producing the coating chocolate is provided by limiting the additional putting in of emulsifier and oils and fats into the raw materials of the chocolate substrate, preparing the chocolate substrate having high viscosity, then preparing a sheet form having a definite thickness by utilizing a belt, cutting, forming and coating. - 特許庁
チョコレート生地と、乳成分を含有する水系原料と、水あめ及び/又は糖アルコールと、HLBが1〜6の乳化剤とを含み、全体中の不溶性食物繊維含有量が2〜35質量%で、油中水型のエマルションを形成している焼菓子センター用含水チョコレート生地を得る。例文帳に追加
The hydrated chocolate dough for baked confectionery center contains chocolate dough, an aqueous raw material containing milk component, starch syrup and/or sugar alcohol, and an emulsifier with HLB of 1-6, has an insoluble dietary fiber content of 2-35 mass% in the whole, and forms water-in-oil emulsion. - 特許庁
また、チョコレートゼリーを作る場合は、前記原料がエステル化度50%以下のペクチンとアルカリゼーションを行わないpH7.0以下の酸性ココアを含有する原料を用いることが好ましい。例文帳に追加
In the case of producing a chocolate jelly, the raw material pectin having ≤50% esterification degree and acidic cocoa which is not subjected to alkalization and has pH ≤7.0 are preferably used as raw materials. - 特許庁
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