意味 | 例文 (70件) |
白麹の英語
追加できません
(登録数上限)
「白麹」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 70件
焼酎には白麹・黒麹(黒麹菌)・黄麹、泡盛には黒麹、紹興酒には赤麹が用いられるのが通常である。例文帳に追加
Typically, white koji, kuro koji (kuro-koji bacterium) and yellow koji is used for shochu (distilled spirit), kuro koji for awamori (distilled spirit originated in Okinawa), and aka koji (ang-khak) for Shaoxing rice wine.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
米で作った乳白色の麹例文帳に追加
malted rice発音を聞く - EDR日英対訳辞書
上等な麹と白米とからつくった上等の酒例文帳に追加
good quality Japanese liquor made from fermented rice of superior quality and polished rice発音を聞く - EDR日英対訳辞書
果汁と白麹によるアルコール飲料の製造法例文帳に追加
PRODUCTION OF ALCOHOLIC DRINK USING FRUIT JUICE AND WHITE KOJI - 特許庁
精白米、精白麦等の穀類を製麹原料とする際に魚体成分を添加し、次いで麹菌を接種して培養することにより、プロテアーゼ活性が醤油麹と同程度の高い活性を有する穀物麹を得る。例文帳に追加
The cereal bran having high protease activity nearly equal to that of soy sauce bran is obtained by the addition of fish body components when using cereals such as polished rice and polished wheat as a bran production raw material, and inoculating Aspergillus to culture. - 特許庁
水産蛋白質性発酵調味料の製造方法、水産蛋白質性発酵調味料、麹製造方法、麹例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING MARINE PROTEIN FERMENTED CONDIMENT, MARINE PROTEIN FERMENTED CONDIMENT, METHOD FOR PRODUCING MALT, AND MALT - 特許庁
麹米、掛け米ともに精白しなければ並酒(なみざけ)と呼ばれた。例文帳に追加
Sake made using unpolished rice for both the kojimai and kakemai was called namizake (regular grade sake).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「白麹」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 70件
白味噌は塩分濃度が低く麹の糖分により甘い。例文帳に追加
White miso contains salt at low concentration, and is sweet because of the sugar in koji.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
白米を蒸し、30度程度に冷やしてから麹と水を混ぜ、加える(中添え)例文帳に追加
After steaming white rice and cooling it down to about 30 degrees, add rice malt and water (second addition).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
麹菌蛋白質加水分解酵素の分泌を増大する組換えベクター例文帳に追加
RECOMBINANT VECTOR FOR INCREASING SECRETION OF PROTEIN HYDROLASE OF ASPERGILLUS ORYZAE - 特許庁
麹菌蛋白質加水分解酵素の分泌を増大する機能を有する組換えベクター、該ベクターによって形質転換された麹菌により蛋白質加水分解酵素遺伝子発現・分泌が亢進した麹菌、形質転換された麹菌による蛋白質加水分解酵素生産方法等を提供する。例文帳に追加
A recombinant vector having a function for increasing secretion of the protein hydrolase of koji mold, the koji mold enhanced in expression/secretion of the protein hydrolase of the koji mold by koji mold transformed by the vector, a method for producing the protein hydrolase by the transformed koji mold, and the like are provided. - 特許庁
麹米と掛け米の両方に精白米を用いる諸白からは格下の酒とみなされた。例文帳に追加
It was regarded as being a lower grade sake compared to morohaku which was made using polished white rice for both the kojimai and kakemai.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
大豆と穀類からなる麹原料に黄麹菌と、白麹菌又は黒麹菌のいずれかである種麹を添加して製麹し、次いで大豆と穀類からなる主原料に前記麹と酵母と水とを仕込んで発酵させた後、このもろみの蒸留を行って大豆エキス入り焼酎を得ることを特徴とする大豆エキス入り焼酎の製造方法。例文帳に追加
The method for producing the soybean extract-containing Shochu includes: adding a seed malt selected from either one of yellow Aspergillus, and white Aspergillus or black Aspergillus to malt raw materials composed of soybeans and grains to produce a malt; adding the malt, yeast and water to main raw materials composed of soybeans and grains to ferment the mixture; and then distilling the prepared unrefined Shochu to obtain the soybean extract-containing Shochu. - 特許庁
精米後の白米、分け後の酒母、出麹後の麹を次の工程で使用されるまで放置すること。例文帳に追加
"Horei" (sanding to cool) or "karashi" means to leave white rice after polishing, sake mash after wake and koji after koji delivery as they are until using in the next stage.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
この発明は、麹菌の繁殖しにくい未精白穀類で、麹を製造する方法を提供する事を目的としている。例文帳に追加
To provide a method for producing rice malt using unpolished grains where Aspergillus is hardly grown. - 特許庁
1
malt of low‐class distilled spirits
JST科学技術用語日英対訳辞書
|
意味 | 例文 (70件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |