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食品変敗の英語

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英訳・英語 food spoilage; food deterioration


JST科学技術用語日英対訳辞書での「食品変敗」の英訳

食品変敗


「食品変敗」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 25



例文

酸性食品変敗原因乳酸菌検出用プライマー混合物及びこれを用いた酸性食品変敗原因乳酸菌の検出方法例文帳に追加

PRIMER MIXTURE FOR DETECTING ACIDIC FOOD DETERIORATION-CAUSING LACTIC ACID BACTERIUM AND METHOD FOR DETECTING THE ACIDIC FOOD DETERIORATION-CAUSING LACTIC ACID BACTERIUM USING THE SAME - 特許庁

食品変敗性乳酸菌の検出用PCRプライマー例文帳に追加

PCR PRIMER FOR DETECTING FOOD-DETERIORATING LACTIC ACID BACTERIUM - 特許庁

食品由来の素材であって、食品中の細菌の増殖を抑制し、質、腐を防ぐために、食品保存効果の高い素材を提供する。例文帳に追加

To provide a material which is originated from a food, inhibits the proliferation of bacteria in foods to prevent the degeneration and decay of the foods, and thereby has a high food preservation effect. - 特許庁

キムチ等包装食品質や腐を防止して、当該包装食品をより長期に亘り保存することを可能にする新規の除去剤格納用ポケット付き包装食品保存袋を提供する。例文帳に追加

To provide a packaged-food storage bag with a removing agent-storing pocket preventing a packaged food such as kimchi from being deteriorated or perished so as to preserve packaged food for a long period of time. - 特許庁

キク科カワラヨモギ(学名:Artemisia capillaris Thunb.)から得られたカワラヨモギ抽出物を食品に含有することにより、食品のpHを意図的に低下させることによる食味の悪化を引き起こすことなく微生物に対して高い増殖抑止効果を有する食品を提供でき、腐に至るまでの期間を長期化した食品を提供できる。例文帳に追加

Food having high growth inhibitory effect with respect to microbes without causing the deterioration of palatability by intentionally lowering pH of food can be provided by including an Artemisia capillaris extract obtained from Compositae Artemisia capillaris (scientific name: Artemisiacapillaris Thunb.) in food, wherein a period until decay and deterioration occur can be extended. - 特許庁

このプライマー混合物を使用して、PCR法により酸性食品変敗原因乳酸菌を検出する。例文帳に追加

The acidic food deterioration-causing lactic acid bacterium is detected by the PCR technique using the primer mixture. - 特許庁

例文

PCR法で酸性食品変敗原因乳酸菌を包括的に迅速に検出できるようにする。例文帳に追加

To make it possible that an acidic food deterioration-causing lactic acid bacterium is inclusively and rapidly detected by a PCR (polymerase chain reaction) technique. - 特許庁

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「食品変敗」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 25



例文

生鮮食品を保存するのに、滲出する水分をいたずらに除去するのではなく、その水分を用いて、食品自体の乾燥・酸化・質・腐を防ぐ工夫。例文帳に追加

To provide the sheet designed to protect fresh food to be preserved from dryness, oxidization, spoilage and decay utilizing a part of oozing water. - 特許庁

天板11上に置かれる食品類及び弁当箱に詰められた食品は、天板11側から冷却され、室温が高くても質、腐が防止される。例文帳に追加

Since the foods placed on the top board 11 and put in lunch boxes are cooled from the top board 11 side, the foods can be prevented from being changed in quality and putrefied even when the temperature of the pantry 1 is high. - 特許庁

これにより切替室6内部の衛生性が保たれるとともに、食品の微生物によって生じる色や腐臭、貯蔵品表面のネト発生とともに、光酸化による食品色や風味劣化についても低減することが可能となる。例文帳に追加

Thus the inside of the switching compartment 6 can be sanitized, and not only the change of color and foul odor caused by microorganism of food and generation of stickiness on a surface of the stored object but also the change of color and degradation of flavor of foods caused by photooxidation can be reduced. - 特許庁

食品が酸化・腐などの化によって発する匂い(硫黄系ガス、窒素系ガス、揮発性有機ガス)を検知し、食品の鮮度、品質を示すものとして表示させて視覚化し、冷蔵庫内の鮮度管理に利用する匂いセンサーを安価に提供する。例文帳に追加

To provide at low cost an odor sensor for detecting the odor (sulfurous gas, nitrogeneous gas, volatile organic gas) emitted by a change, such as, oxidation or putrefaction of food for displaying the same as an index showing the freshness and quality of the food and visualize the odor and utilizing the sensor in the freshness control inside a refrigerator. - 特許庁

加熱殺菌を施す密封容器入り食品に好適に使用することが出来、食品の殺菌条件を過度に厳しくすることなしに耐熱性真菌類によるを防止することが出来、しかも、安全に且つ市場に受け入れられる様な、抗真菌剤および真菌類の増殖抑制方法を提供する。例文帳に追加

To obtain an antifungal agent suitably used for a food in a hermetically sealed vessel for performing a heat sterilization and capable of preventing the food from degeneration and putrefaction caused by heat resistant fungus without making the fungicidal conditions excessively severe by using a hydrophobic emulsifying agent for a food as an active ingredient. - 特許庁

マレーフトモモの種子および/又はリュウガンの種子の溶媒抽出物からなる抗菌剤組成物を飲食品等に添加することにより、食中毒、食品、化粧品、医薬品の、感染症等の原因となる細菌の増殖を抑制することができる。例文帳に追加

This antibacterial composition consisting of a solvent extract of Syzygium malaccensis seeds and/or Euphoria longana seeds can inhibit the propagation of bacteria becoming a cause of a food poisoning, the deterioration of a food, cosmetic and medicine, and infectious diseases by adding it into the food, or the like. - 特許庁

食肉などの食品製品のに関わる複数種の乳酸菌と特異的に反応するプライマーを得ること、及びこれを用いて複数種の乳酸菌を性剤濃度勾配ゲル電気泳動法(DGGE)を用い、同時に分離・判別できる食肉製品のに関係する乳酸菌の検出方法とする。例文帳に追加

To obtain a primer specifically reacting with several kinds of lactic acid bacteria associated with the deterioration of a food product such as meat; and to provide a method for detecting the lactic acid bacteria associated with the deterioration of the meat product by which the several kinds of the deteriorating lactic acid bacteria are simultaneously separated and differentiated by using the primer and by using a denaturant concentration gradient gel electrophoresis (DGGE). - 特許庁

例文

既に滲出した水分を適度に吸収し、その水分をして更なる水分の滲出を抑制し、滲出水分・食品自体共に乾燥・酸化・質・腐を防止する。例文帳に追加

This sheet is such one as to moderately absorb water oozed from food, and by utilizing the water, restrain the food from further oozing water so as to prevent the food itself from dryness, oxidization, spoilage and decay. - 特許庁

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「食品変敗」の英訳に関連した単語・英語表現

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