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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 食品変敗に関連した英語例文

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食品変敗の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 25



例文

酸性食品変敗原因乳酸菌検出用プライマー混合物及びこれを用いた酸性食品変敗原因乳酸菌の検出方法例文帳に追加

PRIMER MIXTURE FOR DETECTING ACIDIC FOOD DETERIORATION-CAUSING LACTIC ACID BACTERIUM AND METHOD FOR DETECTING THE ACIDIC FOOD DETERIORATION-CAUSING LACTIC ACID BACTERIUM USING THE SAME - 特許庁

食品変敗性乳酸菌の検出用PCRプライマー例文帳に追加

PCR PRIMER FOR DETECTING FOOD-DETERIORATING LACTIC ACID BACTERIUM - 特許庁

食品由来の素材であって、食品中の細菌の増殖を抑制し、質、腐を防ぐために、食品保存効果の高い素材を提供する。例文帳に追加

To provide a material which is originated from a food, inhibits the proliferation of bacteria in foods to prevent the degeneration and decay of the foods, and thereby has a high food preservation effect. - 特許庁

キムチ等包装食品質や腐を防止して、当該包装食品をより長期に亘り保存することを可能にする新規の除去剤格納用ポケット付き包装食品保存袋を提供する。例文帳に追加

To provide a packaged-food storage bag with a removing agent-storing pocket preventing a packaged food such as kimchi from being deteriorated or perished so as to preserve packaged food for a long period of time. - 特許庁

例文

キク科カワラヨモギ(学名:Artemisia capillaris Thunb.)から得られたカワラヨモギ抽出物を食品に含有することにより、食品のpHを意図的に低下させることによる食味の悪化を引き起こすことなく微生物に対して高い増殖抑止効果を有する食品を提供でき、腐に至るまでの期間を長期化した食品を提供できる。例文帳に追加

Food having high growth inhibitory effect with respect to microbes without causing the deterioration of palatability by intentionally lowering pH of food can be provided by including an Artemisia capillaris extract obtained from Compositae Artemisia capillaris (scientific name: Artemisiacapillaris Thunb.) in food, wherein a period until decay and deterioration occur can be extended. - 特許庁


例文

このプライマー混合物を使用して、PCR法により酸性食品変敗原因乳酸菌を検出する。例文帳に追加

The acidic food deterioration-causing lactic acid bacterium is detected by the PCR technique using the primer mixture. - 特許庁

PCR法で酸性食品変敗原因乳酸菌を包括的に迅速に検出できるようにする。例文帳に追加

To make it possible that an acidic food deterioration-causing lactic acid bacterium is inclusively and rapidly detected by a PCR (polymerase chain reaction) technique. - 特許庁

生鮮食品を保存するのに、滲出する水分をいたずらに除去するのではなく、その水分を用いて、食品自体の乾燥・酸化・質・腐を防ぐ工夫。例文帳に追加

To provide the sheet designed to protect fresh food to be preserved from dryness, oxidization, spoilage and decay utilizing a part of oozing water. - 特許庁

天板11上に置かれる食品類及び弁当箱に詰められた食品は、天板11側から冷却され、室温が高くても質、腐が防止される。例文帳に追加

Since the foods placed on the top board 11 and put in lunch boxes are cooled from the top board 11 side, the foods can be prevented from being changed in quality and putrefied even when the temperature of the pantry 1 is high. - 特許庁

例文

これにより切替室6内部の衛生性が保たれるとともに、食品の微生物によって生じる色や腐臭、貯蔵品表面のネト発生とともに、光酸化による食品色や風味劣化についても低減することが可能となる。例文帳に追加

Thus the inside of the switching compartment 6 can be sanitized, and not only the change of color and foul odor caused by microorganism of food and generation of stickiness on a surface of the stored object but also the change of color and degradation of flavor of foods caused by photooxidation can be reduced. - 特許庁

例文

食品が酸化・腐などの化によって発する匂い(硫黄系ガス、窒素系ガス、揮発性有機ガス)を検知し、食品の鮮度、品質を示すものとして表示させて視覚化し、冷蔵庫内の鮮度管理に利用する匂いセンサーを安価に提供する。例文帳に追加

To provide at low cost an odor sensor for detecting the odor (sulfurous gas, nitrogeneous gas, volatile organic gas) emitted by a change, such as, oxidation or putrefaction of food for displaying the same as an index showing the freshness and quality of the food and visualize the odor and utilizing the sensor in the freshness control inside a refrigerator. - 特許庁

加熱殺菌を施す密封容器入り食品に好適に使用することが出来、食品の殺菌条件を過度に厳しくすることなしに耐熱性真菌類によるを防止することが出来、しかも、安全に且つ市場に受け入れられる様な、抗真菌剤および真菌類の増殖抑制方法を提供する。例文帳に追加

To obtain an antifungal agent suitably used for a food in a hermetically sealed vessel for performing a heat sterilization and capable of preventing the food from degeneration and putrefaction caused by heat resistant fungus without making the fungicidal conditions excessively severe by using a hydrophobic emulsifying agent for a food as an active ingredient. - 特許庁

マレーフトモモの種子および/又はリュウガンの種子の溶媒抽出物からなる抗菌剤組成物を飲食品等に添加することにより、食中毒、食品、化粧品、医薬品の、感染症等の原因となる細菌の増殖を抑制することができる。例文帳に追加

This antibacterial composition consisting of a solvent extract of Syzygium malaccensis seeds and/or Euphoria longana seeds can inhibit the propagation of bacteria becoming a cause of a food poisoning, the deterioration of a food, cosmetic and medicine, and infectious diseases by adding it into the food, or the like. - 特許庁

食肉などの食品製品のに関わる複数種の乳酸菌と特異的に反応するプライマーを得ること、及びこれを用いて複数種の乳酸菌を性剤濃度勾配ゲル電気泳動法(DGGE)を用い、同時に分離・判別できる食肉製品のに関係する乳酸菌の検出方法とする。例文帳に追加

To obtain a primer specifically reacting with several kinds of lactic acid bacteria associated with the deterioration of a food product such as meat; and to provide a method for detecting the lactic acid bacteria associated with the deterioration of the meat product by which the several kinds of the deteriorating lactic acid bacteria are simultaneously separated and differentiated by using the primer and by using a denaturant concentration gradient gel electrophoresis (DGGE). - 特許庁

既に滲出した水分を適度に吸収し、その水分をして更なる水分の滲出を抑制し、滲出水分・食品自体共に乾燥・酸化・質・腐を防止する。例文帳に追加

This sheet is such one as to moderately absorb water oozed from food, and by utilizing the water, restrain the food from further oozing water so as to prevent the food itself from dryness, oxidization, spoilage and decay. - 特許庁

食品輸入検査要件の許容加工範囲内で、内臓の質、腐による魚肉の鮮度劣化を来たすことがなく、同時に「無毒」のふぐであることの識別が容易で、鮮度保持を向上させる加工法を得ることにある。例文帳に追加

To provide a method for processing a globefish without deterioration in freshness caused by deterioration and rotting of internal organs in an allowable processing range of an important matter of inspection for imported foods, and at the same time, with easily recognized to be 'non-toxic' and enhancing freshness-retention of the globefish. - 特許庁

酢酸性食品中に存在する原因乳酸菌ラクトバチルス・ブフネリおよびラクトバチルス・プランタラムを、同時にかつ簡便、迅速に検出すること。例文帳に追加

To enable simultaneous, simple and quick detection of Lactobacillus buchneri and Lactobacillus plantarum which are putrefaction-causing lactobacillus existing in acetous foods. - 特許庁

酸性食品変敗原因乳酸菌検出用プライマー混合物が、乳酸菌の16SrRNAをコードするヌクレオチド配列を標的とし、そのヌクレオチド配列の一部と相補的となるように化学合成された一対のオリゴヌクレオチドからなるプライマーを複数種含有する。例文帳に追加

A primer mixture for detecting the acidic food deterioration-causing lactic acid bacterium contains two or more kinds of primers each comprising a pair of oligonucleotides which target a nucleotide sequence encoding 16SrRNA of the lactic acid bacterium and are chemically synthesized so as to be complementary to a part of the nucleotide sequence. - 特許庁

無菌充填包装される飲食品において、充填包装装置や容器の殺菌に用いる薬剤に抵抗性を有する微生物が製品中で増殖するのを抑制し、これら微生物による製品のや異物の発生といったトラブルを防止すること。例文帳に追加

To prevent a trouble such as deterioration of product or emission of foreign substance due to microorganism having resistivity to a medicine used in sterilization of a device and a container for filling and packaging food and drink treated in an aseptic condition by suppressing proliferation of the microorganism in the product. - 特許庁

桑茶の抽出濃縮液の経時的質ないしは腐を防止するために、s殺菌作用のあるエタノールとの混液をホイップ化・濾過・沈殿・上澄採取の工程により、良質なエキス状食品をえることを特徴とする。例文帳に追加

This essencelike food of good quality is obtained by steps of whipping a mixed liquid of an extract concentrate of the mulberry tea with ethanol having s sterilizing actions, filtering the whipped liquid, precipitating the resultant filtrate and collecting the supernatant in order to prevent deterioration or putrefaction of the extract concentrate of the mulberry tea with time. - 特許庁

密閉空間の内部に単体で収容可能なガス計測器により、毒物の気化成分や、食品材料の腐にともなって発生するアンモニアガス等の特定ガス成分、その他の環境の化を長時間にわたり高精度に計測し、その計測結果を時間とともに記録し、密閉空間の環境の経時化を長期間にわたり確認できるようにする。例文帳に追加

To measure the change of specific gas components, such as vaporized components of toxic materials and ammonia gas generated by decomposition of food materials, and other environments with high precision over a long time, and to record the measurement results with time, so as to check the change with the passage of time in the environment of a sealed space over a long period of time, by use of a gas measuring instrument placed singly within the sealed space. - 特許庁

特定の塩基配列からなるフォワードプライマーと、別の特定の塩基配列からなるリバースプライマーとを組み合わせたプライマーセットからなり、16SrDNA遺伝子に由来するV3領域配列をPCRによって増殖可能な食品変敗性乳酸菌の検出用PCRプライマーとする。例文帳に追加

The PCR primer for detecting the food-deteriorating lactic acid bacteria comprises a primer set comprising a combination of a forward primer having a specific base sequence and a reverse primer having another specified base sequence, and enables the sequence of a V3 region derived from a 16Sr DNA gene to be proliferated by a PCR. - 特許庁

プロポリス又はその抽出物を含有する一酸化窒素合成酵素阻害剤、血症、エンドトキシンショック、心不全、ショック、低血圧、リウマチ性炎症、慢性関節リウマチ、形性関節炎、潰瘍性大腸炎、ストレス性胃潰瘍、クローン病、自己免疫疾患、臓器移植後の組織障害若しくは拒絶反応等の治療剤、これらを含有する経口用組成物、食品、医薬。例文帳に追加

Propolis or its extract is used as a component of an NO synthetase inhibitor, an agent for the treatment of sepsis, endotoxin shock, cardiac failure, shock, hypotension, rheumatic inflammation, rheumatoid arthritis, arthritis deformans, ulcerous colitis, stress-related gastric ulcer, clone diseases, autoimmune diseases and tissue damages or rejection reactions after organ transplantation, and oral administration compositions, food products and pharmaceuticals containing the agent are also disclosed. - 特許庁

ロ 定められた方法により保存した場合において品質が急速に劣化しやすい食品又は添加物にあつては、消費期限(定められた方法により保存した場合において、腐その他の品質の劣化に伴い安全性を欠くこととなるおそれがないと認められる期限を示す年月日をいう。以下同じ。)である旨の文字を冠したその年月日及びその他の食品又は添加物にあつては、賞味期限(定められた方法により保存した場合において、期待されるすべての品質の保持が十分に可能であると認められる期限を示す年月日をいう。ただし、当該期限を超えた場合であつても、これらの品質が保持されていることがあるものとする。以下同じ。)である旨の文字を冠したその年月日例文帳に追加

(b) For food or additives whose quality may deteriorate rapidly when preserved by the specified methods: the date indicated with the letters meaning an expiration date (meaning a date showing the limit up to which said food or additives are deemed to have no hazardous risk through deterioration, rotting, or other quality degradation when preserved by the specified methods; the same shall apply hereinafter). For other food or additives: the date indicated with the letters meaning a freshness date (meaning a date showing the limit that said food or additives are deemed to maintain fully all expected qualities when preserved by the specified methods; the same shall apply hereinafter);  - 日本法令外国語訳データベースシステム

例文

特に、原料見本を粉末にすることで、嵩張りがなく、形状や重量にムラがない状態で包装し添付することができ、又、複数種の原料を添付する場合においても原料粉末同士を混合(ミックス)するだけでよいなど、その包装や添付に際しての取り扱いを簡単にさせ、かつ乾燥が簡単で腐質、カビの発生、液のしみ出しなどがなく、衛生的に取り扱うことができる原料添付食品製品の提供。例文帳に追加

This food product has a raw material powder packaged body 3 which is obtained by packaging with a sealing container (capsule) 31a, a raw material powder sample 30 which is obtained by pulverizing part of raw materials among all the raw materials to be used for processed food (fermented soybean paste 1), or all the raw materials. - 特許庁

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※この記事は「日本法令外国語訳データベースシステム」の2010年9月現在の情報を転載しております。
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