小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

PUNGENT COMPONENTとは 意味・読み方・使い方

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

意味・対訳 辛味成分


ライフサイエンス辞書での「PUNGENT COMPONENT」の意味

pungent component


「PUNGENT COMPONENT」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 15



例文

The pungent component is polygodial.発音を聞く 例文帳に追加

辛味成分はポリゴジアール。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

METHOD FOR CULTIVATING GENUS ALLIUM PLANT SLIGHTLY HAVING PUNGENT COMPONENT例文帳に追加

辛味成分の少ないアリウム属植物の栽培方法 - 特許庁

The pungent component is allyl isosulfocyanate, the same as that of mustard.発音を聞く 例文帳に追加

辛みの成分はマスタードなどと同じイソチオシアン酸アリル。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The xylitol is used for increasing the pungent component of Japanese radish sprout.例文帳に追加

キシリトールをカイワレダイコンの辛み成分を増加させるために用いる。 - 特許庁

The pungency of daikon oroshi derives from the pungent component allyl isothiocyanate (mustard oil).発音を聞く 例文帳に追加

大根おろしの辛みは、辛み成分アリルイソチオシアネート(芥子油)によるものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

METHOD FOR PRODUCING FROZEN GRATED RADISH RETAINING PUNGENT COMPONENT OF RADISH WITH PUNGENCY AND RADISH HAVING PUNGENT COMPONENT AND PRESERVABLE FOR LONG PERIOD (AT LEAST ONE YEAR) WITHOUT BROWNING, AND PRODUCT OF THE FROZEN GRATED RADISH例文帳に追加

辛味大根及び辛味成分を有する大根類の辛味成分を保持し褐変しない長期保存(一年間以上)できる、冷凍大根おろしの製造方法とその製品 - 特許庁

例文

PUNGENT SEASONING PRODUCTION METHOD OF EXTRACTING INTRINSIC PUNGENT COMPONENT AND RED PIGMENT OF RED PEPPER WITHOUT REQUIRING HEATING PROCESS BY USING PROPERTY OF THE RED PEPPER OF COLORABILITY OBTAINED BY DRYING例文帳に追加

乾燥することにより着色性を得る唐辛子の特性を利用し加熱工程を必要としないで唐辛子本来の辛味成分と赤色色素を抽出する辛味調味料の製造方法。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

日英・英日専門用語辞書での「PUNGENT COMPONENT」の意味

pungent component


「PUNGENT COMPONENT」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 15



例文

To provide a pungent seasoning production method which enables the extraction of the intrinsic pungent component and red pigment of red pepper without heating alcohols or vinegar whose components and flavor are greatly damaged by heating.例文帳に追加

加熱すると著しくその成分と風味を損なうアルコール類と食酢を加熱工程を行わない状態で唐辛子本来の辛味成分カプサイシンと赤色色素を抽出した辛味調味料の製造方法を提供する。 - 特許庁

The pungent odor of the bleaching agent composition is reduced by making the composition include ≥5 vol.% of liquid crystal structure composed of the component (b), the component (c) and the component (d) and incorporating a smell component in the liquid crystal structure.例文帳に追加

そして、成分(b)と、成分(c)と、成分(d)とから形成される液晶構造が5体積%以上含有され、臭いの成分を液晶構造内に組み込むことによって脱色剤組成物の刺激臭を低減するようになっている。 - 特許庁

In the pungent seasoning production method of extracting the intrinsic pungent component and red pigment of red pepper without requiring the heating process by using the property of the red pepper of colorability obtained by drying, dried red pepper is soaked in alcohol or vinegar, which are not subjected to the overheating process, without using colorants.例文帳に追加

乾燥することにより着色性を得る唐辛子の特性を利用し加熱工程を必要としないで唐辛子本来の辛味成分と赤色色素を抽出する辛味調味料の製造方法で、過熱工程を行わないアルコール類、食酢に乾燥した唐辛子を使用し着色料を使用しないで漬けることを特徴とする。 - 特許庁

The exterminating material for harmful animals includes a powder containing a pungent component derived from a plant such as habanero, Bhut Jolokia, and Noh Taka chili pepper sealed in a capsule used when people swallow a medicine.例文帳に追加

ハバネロ、ブート・ジョロキア、能鷹唐辛子などの植物由来の辛味成分を含む粉末を、人が薬剤を嚥下するのに用いるカプセルに封入してなる有害鳥獣の駆除材である。 - 特許庁

The antimicrobial plant activator is provided, which is obtained by adding magnesium chloride, potassium chloride and tartaric acid to the acetic acid-extracted component of the roots of plants well-known as root vegetables such as pungent-tasted radish, ginger and garlic.例文帳に追加

辛みのある大根、生姜、ニンニクなどの根菜類として知られる植物の根の酢酸抽出成分に塩化マグネシウム、塩化カリウム、酒石酸を添加した抗菌性植物活性剤である。 - 特許庁

To provide a Zingiber siccatum extract having extremely good properties, excellent in solubility in water, improved in the stability of pungent component, and having good flavor.例文帳に追加

本発明は、性状が非常に良く、水への溶解性に優れ、辛味成分の安定性が向上し、風味も良い乾姜エキスを提供することを課題とする。 - 特許庁

The pungency-enhancing method comprises adding an amino-calbonyl reactant between a peptide and a calbonyl compound, specifically the amino-calbonyl reactant between the calbonyl compound and the peptide having a molecular amount of 1,000-20,000, preferably 1,000-10,000, further preferably 1,000-5,000, to food and drink containing a pungent component.例文帳に追加

ペプチドとカルボニル化合物とのアミノ−カルボニル反応物、例えば、分子量1,000〜20,000、好ましくは分子量1,000〜10,000、さらに好ましくは分子量1,000〜5,000のペプチドとカルボニル化合物とのアミノ−カルボニル反応物を辛味成分を含有する飲食品に添加する。 - 特許庁

例文

This gel-type acidic detergent is prepared by adding a suitable amount of a gelling agent to a conventional liquid acidic detergent, then subjecting the acidic detergent e.g. to the step of heating to gel it, and adding a suitable amount of a deodorant to the gelled detergent to decrease the pungent odor of e.g. hydrogen chloride contained in a component of the acidic detergent.例文帳に追加

従来の液体の酸性洗浄剤に、適度の量のゲル化剤を加え、適度な加熱等の工程を経て、液体の酸性洗浄剤をゲル状化し、ゲル状化後適度の量の消臭剤を加えて、酸性洗浄剤の成分に含まれる塩化水素等の刺激臭を緩和させたゲル状の酸性洗浄剤とその製造方法を課題を解決するための手段として提供する。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る

「PUNGENT COMPONENT」の意味に関連した用語

PUNGENT COMPONENTのページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
ライフサイエンス辞書プロジェクトライフサイエンス辞書プロジェクト
Copyright (C) 2024 ライフサイエンス辞書プロジェクト
日中韓辭典研究所日中韓辭典研究所
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英

「PUNGENT COMPONENT」のお隣キーワード

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS