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意味・対訳 チーズホエーたんぱく質


JST科学技術用語日英対訳辞書での「cheese whey protein」の意味

cheese whey protein

チーズホエーたんぱく質

「cheese whey protein」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 18



例文

CHEESE MADE FROM WHEY PROTEIN POLYMER例文帳に追加

乳清タンパク質ポリマー製クリームチーズ - 特許庁

MODIFIED WHEY PROTEIN FOR LOW CASEIN PROCESS CHEESE例文帳に追加

低カゼインプロセスチーズ用改質ホエータンパク質 - 特許庁

CHEESE WHEY PROTEIN HAVING IMPROVED PALATABILITY, ITS PRODUCTION AND UTILIZATION THEREOF例文帳に追加

食感が改善されたチーズホエイ蛋白、その製造方法及びその利用 - 特許庁

The process cheese contains about 3 to about 6.3% of modified whey protein in one form.例文帳に追加

1つの形態では、プロセスチーズは改質ホエータンパク質を約3〜約6.3%含む。 - 特許庁

The processed cheese comprises a cheese raw material formulated with the citrate and the whey protein.例文帳に追加

チーズ原料にクエン酸塩及びホエイたんぱく質を配合してなることを特徴とするプロセスチーズ。 - 特許庁

The fresh cheese has ≤15 mg of whey protein per g of solid, and 25-500 mg of acetic acid per 100g of cheese.例文帳に追加

ホエータンパク質含量が固形1g当たり15mg以下であり、酢酸含量がチーズ100g当たり25〜500mgであるフレッシュチーズ。 - 特許庁

例文

The method for producing the process cheese comprises heat-treating whey protein at sufficient protein concentration and pH to form whey protein aggregate, blending the heat-treated whey protein with milk protein concentrate to form slurry, and heating the slurry in time and at temperature enough to form process cheese.例文帳に追加

プロセスチーズを生成する方法は、ホエータンパク質の凝集体を形成するに十分なタンパク質濃度およびpHにおいてホエータンパク質を熱処理することと、熱処理されたホエータンパク質を乳タンパク質濃縮物とブレンドしてスラリーを形成することと、前記スラリーをプロセスチーズを生成するに十分な時間および温度で加熱することとを含む。 - 特許庁

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「cheese whey protein」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 18



例文

The method for producing water-in-oil emulsified substance comprises adding 0.1-1 pts.mass of cheese whey protein or rennet whey protein and 10-30 pts.mass of water to 100 pts.mass of oil and fat, and heating the mixture to have the temperature of 50-90 °C to be emulsified.例文帳に追加

油脂100質量部に対して、チーズホエータンパク質またはレンネットホエータンパク質を0.1〜1質量部、水を10〜30質量部配合し、50〜90℃に加熱して乳化する油中水型乳化物の製造方法。 - 特許庁

To provide WPC (whey protein concentrate) mixed with iron and excellent in absorption of iron and anemia ameliorating effect through effectively using whey produced as by-products of cheese and casein, and to provide a method for producing the WPC.例文帳に追加

チーズやカゼインの副産物として生じるホエーを有効利用し、鉄の吸収性・貧血改善効果に優れた鉄添加WPCおよびその製造法を提供する。 - 特許庁

The process cheese in general contains about 14 wt.% to about 16 wt.% of protein and about 45 wt.% to about 50 wt.% of water, and the ratio of casein protein to whey protein is at least about 60:40.例文帳に追加

プロセスチーズは概してタンパク質を約14〜約16%の範囲で、水分を約45〜約50%の範囲で含み、そのカゼインタンパク質のホエータンパク質に対する比は少なくとも約60:40である。 - 特許庁

This method for producing the cheese like food is provided by using a protein in which the ratio of a casein protein/whey protein is 0.6-3.2, oils and fats, an acidic raw material and a salt, and heating for melting them.例文帳に追加

カゼイン蛋白質/ホエー蛋白質の重量比が0.6〜3.2である蛋白質、油脂、酸性原料、溶融塩を使用し、加熱溶融するチーズ様食品の製造方法。 - 特許庁

The processed cheese is obtained by formulating, based on the processed cheese, 0.1-5 mass% of the citrate and 0.1-8 mass% of the whey protein.例文帳に追加

当該プロセスチーズに対して、当該クエン酸塩を0.1〜5質量%及び当該ホエイたんぱく質を0.1〜8質量%の割合で配合してなるプロセスチーズ。 - 特許庁

The process cheese is provided with increased firmness despite high levels of whey protein contained therein by combining at least one high functionality thermally modified whey protein compound with specific casein or other protein sources to achieve a synergistic effect that increases the yield stress of the cheese compound.例文帳に追加

前記プロセスチーズは、含有されるホエイタンパク質濃度が高いにもかかわらず、少なくとも1つの高官能性熱修飾ホエイタンパク質化合物と、特定のカゼイン又は他のタンパク質源とを組み合わせることによって、チーズ化合物の降伏応力を増加させる相乗効果が発揮され、その結果、硬度の増加したプロセスチーズが得られる。 - 特許庁

This method for producing the natural cheese comprises a concentration process of obtaining condensed milk by condensing under reduced pressure raw material milk sterilized by a heating treatment condition free from heat denaturing whey protein, and a milk formula process of adding the condensed milk to uncondensed raw material milk.例文帳に追加

ホエー蛋白質が熱変性しない加熱処理条件で殺菌した原料乳を減圧下で濃縮することによって濃縮乳を得る濃縮工程と、未濃縮の原料乳に、前記濃縮乳を添加する調乳工程とを有することを特徴とするナチュラルチーズの製造方法。 - 特許庁

例文

A food and drink is imparted of a mineral absorption accelerating activity by mixing κ-casein glycomacropeptide obtained by using whey protein-containing solution by-produced in producing cheese as a raw material or an enzymatically decomposed material of κ-casein glycomacropeptide to the food and drink as a mineral absorption accelerator.例文帳に追加

チーズ製造時に副生するホエータンパク質含有溶液を原料として得られるκ−カゼイングリコマクロペプチドや、κ−カゼイングリコマクロペプチドの酵素分解物をミネラル吸収促進剤として飲食品に配合して、ミネラル吸収促進作用を賦与する。 - 特許庁

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