意味 | 例文 (17件) |
ingredients for odenとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 おでんの具
「ingredients for oden」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 17件
It is frequently used for oden (a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy sauce, sugar, sake, etc.) or food boiled and seasoned.発音を聞く 例文帳に追加
おでんや煮物に用いられることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is often used as an ingredient for oden (a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy sauce, sugar, sake, and so on).発音を聞く 例文帳に追加
おでんの具材として用いられることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is served as a simmered dish as is, or used as a material for oden (a Japanese hot-pot cuisine containing a variety of ingredients cooked in a broth).発音を聞く 例文帳に追加
そのまま煮物として、またおでんだねなどにも用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is used for stew, deep fry, grilled dish with butter, ingredients for oden (a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy sauce, sugar, sake, etc.) or cooked with soup.発音を聞く 例文帳に追加
煮物、揚げ物、フライ、バター焼き、おでんだね、椀だねなどに用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is also used for a synonym for dengaku and when it is read as oden, it generally means oden (a Japanse dish containing al kinds of ingredients cooked in a specal broth of soy sauce) of dishes.発音を聞く 例文帳に追加
また田楽と同義にも使われおでんと読んだ場合は一般に料理のおでんのことを指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Soup stock is used for the above-mentioned soup dishes as well as pot dishes, including oden (a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy sauce, sugar, sake, etc).発音を聞く 例文帳に追加
出汁は上記の汁物のほか、おでんなどの鍋料理に用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
For 'Miso Oden,' ingredients such as daikon and konjac are simmered with a haccho miso-based sweet broth.発音を聞く 例文帳に追加
「味噌おでん」は、八丁味噌をベースとした甘めの汁でダイコン、こんにゃく等の具を煮込む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「ingredients for oden」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 17件
In terms of cooking, it is used as an ingredient for sashimi, sushi, vinegared octopus, boiled octopus, and oden (a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy sauce, sugar, sake, etc.).発音を聞く 例文帳に追加
料理では刺身、寿司、酢だこ、煮だこ、おでんの具材に用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
"Oden" is a dish originating from "Nikomidengaku," in which ingredients used for dengaku are boiled instead of roasting.発音を聞く 例文帳に追加
「おでん」は田楽の材料を焼く替りに煮た、「煮込み田楽」に由来する料理である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
This portion was sometimes processed into Koro (to be described later), and was used as a material for oden (a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy sauce, sugar, sake, etc.).発音を聞く 例文帳に追加
コロに加工されて関西のおでん種等に用いられるなどした。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide an open/close lid through which "Oden" (Japanese pot-au-feu) ingredients in an "Oden" heat insulation container for sale can be seen so that the internal "Oden" can be surely viewed from outside through the lid.例文帳に追加
おでん保温販売容器の中のおでんの具を閉めた蓋を透視して外部から中のおでんが確実に見ることが可能となる開閉蓋を提供する。 - 特許庁
The method for producing the retorted Oden essentially free from Oden soup comprises the preliminary seasoning of one or more ingredients with Oden soup and the retort-heating of the preliminarily seasoned ingredients under a condition essentially free from Oden soup.例文帳に追加
1または複数の具材を含む、おでん汁を実質的に含まないレトルトおでんを提供すること、そして1または複数の具材に対しておでん汁により下味をつけた後、当該下味を付けた具材をおでん汁を実質的に含まない条件下にてレトルト加熱する、おでん汁を実質的に含まないレトルトおでんの製造方法を提供することにより、上記課題をそれぞれ解決することができることを見いだした。 - 特許庁
Tengu Kanzume (Tengu Canning), which is famous for Oden kan (a can filled with oden, a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy sauce, sugar, sake, etc.) at Akihabara, manufactures canned skewered yakitori, which is also available from vending machines.発音を聞く 例文帳に追加
また秋葉原のおでん缶で有名な天狗缶詰では、串に刺さった形のやきとり缶を製造しており、自動販売機でも売られている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The method for producing the retorted Oden comprises the retort-heating of one or more ingredients in an Oden soup having a concentration of 1.5-4 times the ordinary concentration.例文帳に追加
1.5〜4倍濃度のおでん汁および1または複数の具材を含むレトルトおでんを提供すること、そして1または複数の具材を、1.5〜4倍濃度のおでん汁中にてレトルト加熱する、レトルトおでんの製造方法を提供することにより、上記課題をそれぞれ解決することができることを見いだした。 - 特許庁
To provide a retorted Oden (Japanese hotchpotch) free from characteristic defects caused by retort treatment such as the deterioration of the physical properties of the ingredients, the generation of retort odor and the browning while keeping the characteristic taste of each ingredient and to provide a method for producing a retorted Oden while keeping the characteristic taste of each ingredient without generating the above defects caused by the retort treatment.例文帳に追加
本発明は、レトルト処理により生じる特有の欠点、すなわち具材の物性劣化、レトルト臭の発生、褐変などを解消し、さらに各具材の味の個性を生かした、レトルトおでんを提供することを課題とする。 - 特許庁
意味 | 例文 (17件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「ingredients for oden」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |