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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "raw vegetable"に関連した英語例文

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"raw vegetable"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 8



例文

METHOD FOR CONTINUOUSLY STEAMING RAW TEA LEAVES, AND METHOD FOR CONTINUOUSLY STEAMING RAW VEGETABLE例文帳に追加

生の茶葉の連続蒸し方法及び生の野菜の連続蒸し方法 - 特許庁

To provide a space saving, efficient, continuous raw vegetable treatment apparatus capable of uniformly performing drainage and cooling without damaging raw vegetable after washing.例文帳に追加

水洗洗浄後の生野菜に損傷を与えることなく均一に水切り及び冷却を行うことができ、省スペースで効率的な連続式生野菜処理装置を提供する。 - 特許庁

The molded rice is obtained by soaking unheated fish and shellfish and/or fish egg and raw vegetable in a sweet sake seasoning liquid having specific alcohol concentration, salinity and sugar concentration, and adjusting pH of the ingredients to 5.5-7.5.例文帳に追加

加熱していない魚介類及び/又は魚卵類、生野菜を特定のアルコール濃度、塩分濃度、糖分濃度を有するみりん調味液に浸漬した後、具材のPHを5.5〜7.5に調整する - 特許庁

To provide functional yoghurt seasoning containing active lactobacillus by changing usual "seasoning" used as added on mainly cooked rice to raw vegetable salads along with the trend of westernization of the foods.例文帳に追加

従来の米飯を主体に添食物としている“ふりかけ”を、近年食の洋風化の進む中で、需要が急激に高まっている生野菜サラダ用とした、乳酸活性菌入機能性ヨーグルトふりかけの提供。 - 特許庁

例文

To provide molded rice with general live bacteria of300 and coliform of 0, safe on food sanitation within 30 h of an eating period at 25°C even if using unheated fish and shellfish and/or fish egg and raw vegetable as the ingredients.例文帳に追加

加熱していない魚介類及び/又は魚卵類、生野菜を具材として用いても、25℃において喫食期間の30時間以内は食品衛生上、安全である一般生菌数が300以下、大腸菌群が0である成型飯を開発する。 - 特許庁


例文

The wet rice brown flour is mixed with at least one viscous material selected from a dried fruit, raw fruit, raw vegetable, seed, vegetable oil, and syrup, while controlling the temperature not exceeding 48°C, and formed into a predetermined shape at a room temperature without heating.例文帳に追加

この湿潤状玄米粉に、乾燥果実、生果実、生野菜、種子、植物オイル、シロップから選ばれた、1種以上の粘着作用のある素材を、48℃を超えないように温度管理しながら混合し、加熱することなく室温で、所定の形状に賦形した非加熱加工食品。 - 特許庁

A storage part separate from a section on which the cooked food is placed is provided in the container, consequently juice excreted from the food is collected therein, the food is cooled by using ice, refrigerant, or the like, and when a raw vegetable or the like is washed and placed on the container as is, draining occurs naturally, and the drained liquid enters the storage part.例文帳に追加

器に料理を盛る場所と別に収納部を設け食材から出る絞り汁を回収したり、食材を氷、保冷剤等を使用し冷やしたり、生野菜等を洗浄しそのまま器に乗せても自然と水切れ出来て切れた水分は収納部内に入りこむ。 - 特許庁

例文

The method for the production of processed food comprises the steps of (a) washing, skinning and/or cutting a lipoxygenase-containing raw vegetable or fruit, if necessary, (b) heating the processed vegetable, etc., at 60-80°C in a state immersed in an aqueous solution of a calcium salt and (c) quickly freezing the product after the heat-treatment.例文帳に追加

加工食品の製造方法であって、(a)リポキシゲナーゼを含有する生の野菜・果実類を、必要に応じて、洗浄し、剥皮し、カットし、(b)カルシウム塩水溶液に浸漬して60〜80℃で加熱処理し、(c)加熱処理後、速やかに冷凍処理することを特徴とする該製造方法。 - 特許庁

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