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「みそ豆」に関連した英語例文の一覧と使い方(3ページ目) - Weblio英語例文検索


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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > みそ豆の意味・解説 > みそ豆に関連した英語例文

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みそ豆の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 105



例文

腐を製造する工程で副生物おからを、加塩処理し常温保存し、醤油の残渣味とともに、味噌又は、味噌化合物として、100%食料として、再利用することで、おから及び醤油粕の、産業廃棄物を出さない。例文帳に追加

Bean curd refuse as byproduct in the process of producing Tofu is subjected to salting treatment and stored at room temperature; thereafter, together with soy residues, is made into a food by 100% as Miso (fermented soybean paste) or its compound to be reused; thus no industrial wastes including such bean curd refuse and soy sauce refuse are produced. - 特許庁

米のパンが日常的になる昨今、米と味噌のつながりをもう一度取り戻すために、および、タンパク質が動物性に傾きがちな日本の食事を、再度植物性タンパク質が多く摂れるようにするために、大の味噌を加えたジャムを提供する。例文帳に追加

To provide fermented soybean paste jam containing fermented soybean paste, and produced in order to get back relation between rice and fermented soybean paste again in view of the fact that bread made of rice is commonly eaten in recent years and in order to take more vegetable protein again in Japanese-style meal where intake of protein is liable to depend on animal protein. - 特許庁

上記課題を解決するため、キムチ、粕漬、味噌、納等の発酵食品から集積培養法等を用いて分離したコレステロール分解微生物もしくはそのコレステロール分解酵素を機能性食品もしくは環境修復剤として活用すればよい。例文帳に追加

This functional food/environmental repairing agent is provided by utilizing cholesterol-decomposing microorganisms or their cholesterol-decomposing enzymes separated from fermented foods such as the kimutsi, pickles with sake lees, soybean paste, fermented soybean using Bacillus natto by using an accumulative culturing method. - 特許庁

発明の課題牛乳のタンパク質の醗酵食品であるチーズと大タンパク質の醗酵食品である味噌と醤油並びに和風出汁の混合により、グルタミン酸、イノシン酸及グアニル酸による三種のうま味の相乗効果が起きて出来上がる新しいうま味のソースを作る事が課題である。例文帳に追加

To prepare a sauce of a new Umami in which synergistic effects of three kinds of Umamis by glutamic acid, inosinic acid and guanylic acid are caused to provide finish by mixing cheese which is a fermented food of proteins of cow's milk with Miso and soy sauce which are fermented foods of soybean proteins and a Japanese style broth. - 特許庁

例文

新規な飲食品用原水およびその飲食品用原水を用いて得られる有用な飲食品、例えば養液栽培によって得られる植物由来の食品、味噌、しょうゆ、食塩、麺類、腐、こんにゃく、酒類、アイスクリーム等の菓子、その他の加工食品、飲料水、清涼飲料、果実飲料、野菜ジュース等を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide new raw water for food and drink and useful food and drink obtained by using the new raw water, for example, vegetable-derived food obtained by hydroponics, fermented soybean paste, soy sauce, salt, noodles, bean curd, paste made from konjak flour, liquor, confectionery such as ice cream, drinking water, a refreshing drink, a fruit beverage and vegetable juice. - 特許庁


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