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「みそ豆」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > みそ豆の意味・解説 > みそ豆に関連した英語例文

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みそ豆の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 105



例文

の赤味噌は蒸し大(或は煮大)と麹を用いる。例文帳に追加

Soybean red miso is made from steamed soybeans (or boiled soybeans) and soybean koji.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

滓入りの味噌汁例文帳に追加

miso soup with bean cake in it  - EDR日英対訳辞書

田楽腐という焼いた腐の上にみそをかけた食べ物例文帳に追加

tofu that is coated with miso and baked named 'dengakudofu'  - EDR日英対訳辞書

みそ-大を発酵・熟成させたもの。例文帳に追加

Soybean miso - made by fermenting and maturing soybeans.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

みそは大を発酵させて作る.例文帳に追加

Miso is made from fermented soybeans.  - 研究社 新和英中辞典


例文

乳、その製造方法、及び乳用甘味組成物例文帳に追加

SOY MILK, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND SOY MILK SWEET-TASTING COMPOSITION - 特許庁

ご飯に味噌汁と納です。例文帳に追加

I'll have rice, miso soup and natto. - Tatoeba例文

ご飯に味噌汁と納です。例文帳に追加

I'll have rice, miso soup and natto.  - Tanaka Corpus

熊本県の腐の味噌漬け例文帳に追加

Tofu preserved in miso in Kumamoto Prefecture  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

「金山寺味噌」・「金山寺納例文帳に追加

Kinzanji-miso,' 'Kinzanji-natto'  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

八丁みそという,自然の麹が原料の味噌例文帳に追加

a type of soybean paste called {"Haccho miso"}  - EDR日英対訳辞書

腐と白ごまと白みそで野菜をあえた料理例文帳に追加

a Japanese dish of cooked vegetables dressed with soybean curd, white sesame and soybean paste  - EDR日英対訳辞書

や麦こうじなどを材料につくるなめみそ例文帳に追加

a side dish of miso made with soybeans, wheat and malt  - EDR日英対訳辞書

みそ汁や吸い物などに入れる腐や肉や野菜などの具例文帳に追加

tofu, meat, vegetables and other ingredients used in a soup  - EDR日英対訳辞書

みそ-大と米を発酵・熟成させたもの。例文帳に追加

Rice miso - made by fermenting and maturing soybeans and rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

味噌では、八丁味噌が代表的である。例文帳に追加

Representative soybean miso is Haccho miso.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

丸大の表皮に傷を付けるという極めて簡便な方法で、たとえ石が数%程度混入していても、石を含めたすべての丸大を十分に吸水させることができるため、醤油、味噌、納、煮腐等の丸大利用食品全般に応用可能な極めて実用的な方法である。例文帳に追加

The very practicable method for treating the soybeans, applicable to the whole soybean-utilizing foods such as soy sauce, Miso (fermented soybean paste), Natto (fermented soybeans), cooked beans and bean curd involves cutting the skins of the soybeans to enable the soybean including the Ishimames to absorb water sufficiently even if the Ishimames in several percentage points are mixed. - 特許庁

を発酵させた味噌で作ります。味噌をお湯で溶かし、その中に野菜や腐、海藻を入れます。例文帳に追加

It’s made from miso, or fermented soybean paste. We mix miso with hot water and put vegetables, tofu or seaweed in it. - Weblio英語基本例文集

米味噌は淡色の場合、一般に煮大を用いるが、赤みのかなり濃い米味噌は蒸し大を用いる。例文帳に追加

Light-colored rice miso is generally made from boiled soybeans, whereas deep-red rice miso is made from steamed soybeans.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

腐にテンペ菌又は/及びオンジョム菌を添加すると共に、低塩味噌に漬け込んで腐を発酵させた腐の味噌漬である。例文帳に追加

The Miso pickles of the Tofu is obtained by adding tempeh bacteria and/or Onjom bacteria to the Tofu, and pickling the resultant Tofu in the low-salted Miso to ferment the Tofu. - 特許庁

味噌の原料となる大は、タンパク質を多く含む。例文帳に追加

There's a lot of protein in soybeans which is the raw ingredient for miso.  - Weblio Email例文集

腐の味噌漬及びその製造方法例文帳に追加

MISO PICKLE OF TOFU AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

オカラの味噌及びその製造方法例文帳に追加

MISO OF BEAN-CURD REFUSE FROM SOYBEAN AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

味噌原料用大の高圧処理法例文帳に追加

HIGH-PRESSURE TREATMENT OF SOYBEAN FOR RAW MATERIAL FOR MISO - 特許庁

このため、長期保存や食べる者を飽きさせないといった目的も含めて、味噌、醤油、腐、ゆば、乳、納、油揚げなどが生み出された。例文帳に追加

Thanks to this background, together with the objective of long storage and not tiring people, fermented soybean paste, soy sauce, soybean curd, dried bean curd, soybean milk, natto (fermented soybean) and deep-fried bean curd were created.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また納を叩き刻んで味噌汁に入れた納汁は、江戸時代までは納ご飯よりも頻繁に食卓に上っていた。例文帳に追加

Natto jiru, which is prepared by adding finely chopped natto to miso soup, was eaten more often that natto gohan during the Edo period.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

第2の製造方法は、原料大を水に浸漬する工程と、得られた浸漬大を蒸煮する工程と、得られた蒸煮大に味噌および納菌を添加して混合する工程と、該味噌および納菌を添加した蒸煮大を発酵させる工程とを含むことを特徴とする。例文帳に追加

The second method for producing the fermented soybeans comprises: a process of soaking raw material soybeans in water; a process of steaming the soaked soybeans thus obtained; a process of adding soybean paste and Bacillus natto to the steamed soybeans thus obtained followed by mixing; and a process of fermenting the steamed soybeans added with the soybean paste and Bacillus natto. - 特許庁

本発明の味噌仕込み納の第1の製造方法は、原料大を水に浸漬する工程と、得られた浸漬大に味噌を添加して混合する工程と、該味噌と混合した浸漬大を蒸煮する工程と、得られた蒸煮大に納菌を植菌する工程と、該納菌が植菌された蒸煮大を発酵させる工程とを含むことを特徴とする。例文帳に追加

The first method for producing the fermented soybeans fermented in soybean paste comprises: a process of soaking raw material soybeans in water; a process of adding soybean paste to the soaked soybeans thus obtained followed by mixing; a process of steaming the soaked soybeans mixed with the soybean paste; a process of inoculating Bacillus natto to the steamed soybeans thus obtained; and a process of fermenting the steamed soybeans inoculated with the Bacillus natto. - 特許庁

腐を長方形に切ってくしにさし,みそをぬって火にあぶった食べ物例文帳に追加

tofu cut into rectangular shapes, coated with miso and baked on skewers  - EDR日英対訳辞書

みそ-大と大麦又ははだか麦を発酵・熟成させたもの。例文帳に追加

Barley miso - made by fermenting and maturing soybeans and barley or rye.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

腐づくりやみそづくりなど多彩な活動をしている。例文帳に追加

The NPO is actively involved in various activities including production of tofu (bean curd) and miso (soybean paste).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

赤だし(あか-)とは八丁味噌などの味噌に米味噌を合わせて作った味噌汁。例文帳に追加

Akadashi miso soup is a miso soup made from a blend of Hacho-style (soy bean and rice) miso paste.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

赤味噌は、東北地方(米)・中京圏()を中心に作られている。例文帳に追加

Red miso is produced mainly in the Tohoku region (rice) and Chukyo area (soybean).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

味噌の割合が減り、米味噌の割合が増えると「合せ味噌」など呼び方が変わる。例文帳に追加

By decreasing the proportion of soy bean miso and increasing the rice miso it is called by a different name 'awase miso' (blended miso).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

全国的に見て、一般的な味噌は米味噌であり、味噌(赤)は、中京地域のみで造られている。例文帳に追加

The kind of miso which is widely distributed nationwide is rice miso, and soybean miso (red) is produced only in the Chukyo area.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明は、従来困難とされてきたDNA量が少ない、味噌、醤油、納、大油、大蛋白を使用した2次加工品などの大加工食品から、PCR法に用いるのに十分な量の大DNAを、簡便で且つ効率に抽出する方法を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for simply and efficiently extracting a soybean DNA in an sufficient amount for PCR from a soybean processed foods such as miso, soy sauce, natto, soybean oil, and soy protein that contain small amounts of DNA and are difficult to isolate the DNAs from the foods. - 特許庁

加熱の際に濃縮を行うものであって、加熱前のO/W型乳化物中に無脂大固形分が1重量%以上含む乳風味組成物であり、又、当該乳風味組成物を使用してなる食品。例文帳に追加

The food is obtained by using the soybean milk-flavor composition. - 特許庁

は糖分が少なくアミノ酸の材料である蛋白質が多く含まれているので、からは主に赤味噌が造られている。例文帳に追加

Because beans are low in sugar and high in protein which is the material for amino acid, beans are mainly processed into red miso.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

糖アルコール及び味噌を含む粒状大たん白に、加熱処理を施す粒状大たん白加工食品の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the granular soybean protein processed food is characterized by applying a thermal treatment to granular soybean protein containing a sugar alcohol and fermented soybean paste. - 特許庁

格別の味噌を用い、製造工程にも工夫を凝らした腐の味噌漬とする。例文帳に追加

To provide Miso (fermented soybean paste) pickles of Tofu (bean curd) by using particular Miso by a devised production process. - 特許庁

乳の有する健康増進作用を損なうことなく、菜食主義者などにも悪いイメージを与えず、乳の風味とこくが強く付与され、口当たりも良好である、乳入り調理味噌を提供する。例文帳に追加

To provide seasoned fermented soybean paste containing soybean milk intensely provided with the flavor and body of soybean milk and good in mouthfeel without impairing the health promotive effect inherent in soybean milk and without giving vegetarians or the like bad image. - 特許庁

無脂大固形分、無脂乳固形分、糖類を含むO/W型乳化組成物であって、大特有の青臭さみ、えぐみが少なく、強い乳風味を持った乳風味組成物の製造法及び当該組成物を使用してなる食品の提供。例文帳に追加

To provide a method for producing a soybean milk-flavor composition comprising an O/W-type emulsified composition containing a fat-free soybean solid, a fat-free milk solid and saccharides, having slight grassy smell and harsh taste peculiar to soybean, and having strong soybean milk flavor: and to provide food obtained by using the composition. - 特許庁

蒸した又は煮たにんにくを練り潰した後に、にんにくを熟成した米味噌、麦味噌又は味噌等の味噌に所定比で練り合わせる。例文帳に追加

This garlic-containing Miso is obtained by knead-mashing steamed and boiled garlic and kneading the garlic with Miso such as matured rice Miso, wheat Miso or beans Miso in a weight fraction of 5-30 wt.% of each Miso. - 特許庁

京都には大徳寺納を添えるなど特徴のある味噌松風が多く作られている。例文帳に追加

Many of the Misomatsukaze in Kyoto have characteristic traits such as Daitokuji natto (natto made in Daitokuji Temple) being added.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

食文化では、味噌、醤油、腐など日本料理の基本要素が出揃った。例文帳に追加

In terms of culinary culture, the Muromachi period saw the emergence of many of the most important and iconic staples of Japanese cuisine, including miso paste, soy sauce, and tofu.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

生米と大を使用して味噌風の調味食品を製造する方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a soybean-flavored food by using raw rice and soybean. - 特許庁

およびそこから転じて味噌をベースに米味噌、調味料(コンブや鰹節の出汁など)を配合した調合味噌。例文帳に追加

Alternatively it is altered from being made of a base of soy bean and rice miso to being made by combining seasonings (kelp and bonito flake stock).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

に特有な青臭い臭いや苦渋味を格別感じることなく、健康上有効な成分に富む大を食べ易い形で高濃度に含み、それによって効率良く、かつ便利に摂取できる食品を提供する。例文帳に追加

To provide a food containing soybean rich in components effective for health, without particularly feeling grassy smell and bitter taste peculiar to the soybean, and thereby capable of being taken in a good efficiency and conveniently. - 特許庁

あらかじめ腐工場で焼いた焼き腐に、あらかじめ焼いた調味ミソを付ける事で、電子レンジで可熱できるので中まで熱く柔らかで、冷めても温め直しができる田楽腐を、コンビニやスーパー等既存の店舖でもいつでも迅速に提供販売する事が可能になる。例文帳に追加

This Tofu dengaku heated not on the charcoal fire but in the microwave oven to be hot and soft up to its inside and also re-heated even on getting cold, always quickly to facilitate sale of the tofu dengaku in the existing stores such as convenience stores, supermarkets, is provided by coating the baked Tofu prepared in a Tofu factory with seasoned Miso (bean paste) baked in advance. - 特許庁

例文

赤味噌・白味噌の違いは、大や麹のたんぱく質と糖分によるメイラード反応により生まれ、主に熟成期間に由来する。例文帳に追加

The difference between red miso and white miso is created by Maillard reaction caused by protein and sugar in soybean and koji, and mainly arises from a period of maturing.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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