意味 | 例文 (15件) |
合わせ味噌の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 15件
赤だし(あか-)とは八丁味噌などの豆味噌に米味噌を合わせて作った味噌汁。例文帳に追加
Akadashi miso soup is a miso soup made from a blend of Hacho-style (soy bean and rice) miso paste. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
非常に種類が豊富であり、その地域、種類により赤味噌、白味噌、合わせ味噌(調合味噌)、などに別れる。例文帳に追加
There are a wide variety of miso which fall into several categories by region or kind: red miso, white miso, blended miso and so on. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
蒸した又は煮たにんにくを練り潰した後に、にんにくを熟成した米味噌、麦味噌又は豆味噌等の味噌に所定比で練り合わせる。例文帳に追加
This garlic-containing Miso is obtained by knead-mashing steamed and boiled garlic and kneading the garlic with Miso such as matured rice Miso, wheat Miso or beans Miso in a weight fraction of 5-30 wt.% of each Miso. - 特許庁
本来は味噌汁の具に合わせて調合を変えるものであった。例文帳に追加
Originally it was altered depending on the ingredients used in the miso soup. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
味噌マヨネーズまたは、マヨネーズ味噌。明細書1)マヨネーズと味噌を混ぜ合わせた製品2)背景マヨネーズの味の良い所、味噌の味の良い所が、混ぜ合わせる事により、両者の良さが出、新しい味となり非常に美味し味わいとなる。またマヨネーズは、カロリーが高いため、味噌を合わせる事よりカロリーが抑えられ、健康に良い食品となる。例文帳に追加
FERMENTED SOYBEAN PASTE MAYONNAISE, MAYONNAISE FERMENTED SOYBEAN PASTE, OR PRODUCT OBTAINED BY MIXING MAYONNAISE WITH FERMENTED SOYBEAN PASTE - 特許庁
陣中食としての味噌汁は、むしろご飯に味噌をかけて湯を入れたものであることも多く、元々「汁かけ飯」だったものが、後にご飯と味噌汁の組み合わせに変化していったとも言われる。例文帳に追加
It is said that miso soup, as a food consummed at the front, was more like 'rice poured soup' and was often cooked by pouring hot water on rice and miso, but later it has changed gradually into a combination of rice and miso soup. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
みそ汁の量に合わせて味噌の量を計量する事により、従来の目分量で味噌を取り味を見ては味噌を継ぎ足す方法ではなく、一度で美味しいみそ汁を作ることが出来る。例文帳に追加
To provide a method for making tasty miso soup at once by measuring the amount of miso according to the amount of soup instead of the conventional method of eye measuring the miso and adding the miso after tasting the soup. - 特許庁
またそれぞれ主たる材料や味付けに合わせて、「鶏ちゃんこ」とか、「味噌ちゃんこ」といった言い方をする。例文帳に追加
Each chankonabe is called "tori chanko" or "miso chanko" in accordance with a main ingredient or seasoning. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
粕汁(かすじる)とは、出汁に酒粕を溶いた汁物、またはだし汁に味噌と酒粕を合わせたものを溶いた汁物のことで、具材にはにんじん、ダイコン、魚等がよく使われる。例文帳に追加
Kasujiru is a soup made by dissolving sake lees or a mix of sake lees and miso in broth and adding some ingredients, which are often carrot, daikon (Japanese radish), or fish. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
刺身(さしみ)とは、魚介類を生のまま切り、醤油・酢味噌などの調味料にワサビ・ショウガなどの薬味を合わせて食べる料理の総称である。例文帳に追加
Sashimi is a Japanese delicacy consisting of raw seafood that is sliced and eaten with seasonings such as soy sauce and vinegared miso (fermented soybean paste) along with condiments such as wasabi (Japanese horseradish) and ginger. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本の伝統的な基礎調味料である味噌や酒粕等を漬込み材として利用し、家庭で簡便に且つ好みに合わせて肉、魚、野菜等の漬け込み食品が得られる簡易漬け込み袋床を提供する。例文帳に追加
To provide a simple bagged pickling bed capable of utilizing miso, sake lees, etc., which are traditional basic seasoning materials in Japan, as pickling materials and obtaining the pickled food of a meat, fish, vegetable, etc., simply in a home for one's preference. - 特許庁
本膳料理の膳立ては、飯と汁・香の物のほかに膾(なます)・平皿・焼物の3菜を添えたものを「一汁三菜」と表現して、主食に味噌汁のような汁物と、「菜(さい)」、「おかず」と称される固形の副食を組み合わせるのが理想的とされた。例文帳に追加
In the honzen ryori (a basic style of traditional Japanese cooking) serving style the ideal combination is thought to be 'one soup and three types of side dishes' consisting of a staple food, a soup like miso soup, solid side dishes called 'sai' or 'okazu' including rice, soup, pickles and three side dishes of namasu (a dish of raw fish and vegetables seasoned in vinegar), hirazara (a dish on a flat plate), yakimono (a dish of broiled fish or meat). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
イソチオシアネート類と、イソフラボン、ラズベリーケトン、カプシエイト、グルコン酸、クロロゲン酸、カカオポリフェノール、および八丁味噌の群から選択される少なくとも一種とを組み合わせて含有し、カルシトニン遺伝子関連ペプチド(CGRP)の産生および放出促進作用ならびにインスリン様成長因子−1(IGF−1)の分泌促進作用を呈することで、各種疾患の予防、QRLの向上、美容等に寄与する組成。例文帳に追加
Provided is a composition contributing to prevention of various diseases, improvement of QOL, beauty and the like, by combinedly comprising an isothiocyanate and at least one selected from the group consisting of isoflavone, raspberry ketone, capsiate, gluconic acid, chlorogenic acid, cacao polyphenol and Hatcho Miso and exhibiting production and release actions of calcitonin gene-related peptide (CGRP) and secretion promoting action of insulin-like growth factor-1 (IGF-1). - 特許庁
意味 | 例文 (15件) |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |