1016万例文収録!

「発玄」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 発玄に関連した英語例文

セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

発玄の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 413



例文

例文帳に追加

SPROUTED BROWN RICE - 特許庁

乳酸例文帳に追加

LACTIC ACID FERMENTED HUSKED BARLEY - 特許庁

米の製造方法と米飯例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SPROUTED BROWN RICE AND COOKED SPROUTED BROWN RICE - 特許庁

焙煎米及び焙煎米の製造方法例文帳に追加

ROASTED SPROUTED BROWN RICE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

例文

米の製造方法および例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING FERMENTED SPROUTED BROWN RICE, AND FERMENTED SPROUTED BROWN RICE - 特許庁


例文

米製造装置1は、芽装置2と米乾燥装置3とを備えている。例文帳に追加

The device for producing germinated unpolished rice 1 is provided with an unpolished-rice germinating device 2 and an unpolished-rice drying device 3. - 特許庁

製パン用米ミックス粉例文帳に追加

SPROUTED BROWN RICE MIX FLOUR FOR BREADMAKING - 特許庁

芽籾を原料とする例文帳に追加

BROWN RICE USING SPROUTED CHAFF AS RAW MATERIAL - 特許庁

米の処理方法例文帳に追加

TREATING METHOD FOR SPROUTED BROWN RICE - 特許庁

例文

米飲料の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SPROUTED BROWN RICE DRINK - 特許庁

例文

米の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SPROUTED BROWN RICE - 特許庁

米粉の製造方法及びその米含有食品例文帳に追加

METHOD OF PRODUCING SPROUTED BROWN RICE FLOUR AND FOOD PRODUCT CONTAINING SPROUTED BROWN RICE - 特許庁

米は普通の米より普通の炊飯器で炊くのに適している。例文帳に追加

Sprouted brown rice is more suitablefor cooking in an ordinary rice cooker compared to ordinary brown rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

マイクロ波通風乾燥による米および米の製造方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING UNPOLISHED RICE AND GERMINATED UNPOLISHED RICE BY MICROWAVE AERATION AND DRYING - 特許庁

酵物、その製造方法及びそれを含む飲食品並びに米の製造方法及びその例文帳に追加

FERMENTED PRODUCT OF UNPOLISHED RICE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, BEVERAGE AND FOOD CONTAINING THE SAME, METHOD FOR PRODUCING FERMENTED AND GERMINATED UNPOLISHED RICE AND THE FERMENTED AND GERMINATED UNPOLISHED RICE - 特許庁

米の芽装置及び芽方法例文帳に追加

GERMINATING APPARATUS FOR SPROUTED BROWN RICE AND GERMINATION METHOD - 特許庁

米よりも営養価の高い芽籾を作り、これを脱穀して米よりも栄養価の高い米を提供しようとする。例文帳に追加

To obtain brown rice with a higher nutritive value than that of sprouted brown rice, by producing sprouted chaff and threshing the chaff. - 特許庁

米を粉末状とした米粉と、この米粉の水溶性を向上し得る植物とから成るものである。例文帳に追加

This nutritional food comprises a germinated brown rice powder prepared by making the germinated brown rice into a powdery form and a plant capable of improving the water solubility of the germinated brown rice powder. - 特許庁

γ−アミノ酪酸富化米の製造方法および該米を含有する食品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SPROUTED BROWN RICE HAVING INCREASED γ-AMINOBUTYRIC ACID CONTENT AND FOOD CONTAINING THE SPROUTED BROWN RICE - 特許庁

カルシウムを強化した米の製造方法、カルシウムを強化した例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING CALCIUM-FORTIFIED GERMINATED BROWN RICE, AND THE RESULTANT CALCIUM-FORTIFIED BROWN RICE - 特許庁

γ−アミノ酪酸富化米およびγ−アミノ酪酸富化米粉例文帳に追加

GERMINATED UNPOLISHED RICE ENRICHED WITH GAMMA- AMINOBUTYRIC ACID AND FLOUR OF GERMINATED UNPOLISHED RICE ENRICHED WITH GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID - 特許庁

安全性及び炊飯性の良い米を製造するための米処理方法例文帳に追加

METHOD FOR PROCESSING SPROUTED BROWN RICE SO AS TO PRODUCE THE SPROUTED BROWN RICE HAVING EXCELLENT SAFETY AND RICE-COOKING PROPERTY - 特許庁

米の風味を損なうことなく、保存性と流通性の良い米を提供すること。例文帳に追加

To provide germinated brown rice excellent in preservability and distributability without spoiling the flavor inherent in germinated brown rice. - 特許庁

米粉、タピオカでんぷん、大豆粉、植物油脂を含む米ミックス粉。例文帳に追加

The germinated brown rice mixed flour includes: germinated brown rice flour; tapioka starch; soy flour; and vegetable oils and fats. - 特許庁

米を芽させる前または後に搗精することを特徴とする米の製造法。例文帳に追加

This method for producing germinated brown rice is characterized by comprising pounding and polishing brown rice before or after its germination. - 特許庁

明の米加工品は、米に特有の食味・食感の欠点が克服される。例文帳に追加

The processed brown rice can overcome the defects in the taste and palatability inherent to the germination-treated brown rice. - 特許庁

米麹のγ−アミノ酪酸富化方法及びγ−アミノ酪酸富化米麹例文帳に追加

METHOD FOR ENRICHING γ-AMINOBUTYRIC ACID IN GERMINATED UNPOLISHED RICE MALT AND γ-AMINOBUTYRIC ACID-ENRICHED GERMINATED UNPOLISHED RICE MALT - 特許庁

米は白米より栄養豊富だが、米は更に栄養豊富なうえ、普通の米より消化も味も良い。例文帳に追加

Brown rice is more nutritious than white rice, but sprouted brown rice is even more nutritious, and it has a better taste and is digested more easily than regular brown rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

米に含まれる有用物質を効率よく利用し、且つ米を芽させることにより食味が向上する米の加工方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for processing brown rice capable of improving the taste thereof through efficiently utilizing the useful substances in the brown rice and sprouting it. - 特許庁

古くは、米を芽させ、米中の糖化酵素を利用して製造されていた。例文帳に追加

In ancient times it used to be manufactured by using brown rice seedlings and the diastatic enzyme it contains.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

普通の米より普通の炊飯器で炊くのに適した米も登場した。例文帳に追加

Sprouted brown rice, which suits being cooked in a normal rice cooker better than standard brown rice, has recently appeared on the market.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

圧力釜仕様の炊飯器には、米コースや米コースがある。例文帳に追加

Rice cookers with a pressure cooker feature has a setting for brown rice as well as a setting for sprouted brown rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

米を用いる食酢の製造方法及びこの方法で製造した米黒酢例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING EDIBLE VINEGAR BY USING GERMINATED UNPOLISHED RICE, AND UNPOLISHED RICE BLACK VINEGAR PRODUCED BY THE SAME - 特許庁

行時に名を出したのは杉田白他数名)例文帳に追加

(the book featured Genpaku SUGITA and some others as the editors and translators)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

のちに大槻沢とともに蘭学の展に貢献する。例文帳に追加

Subsequently, he and Gentaku OTSUKI contributed to the advancement of Dutch studies.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

食味を向上させた米の提供。例文帳に追加

To provide sprouted brown rice excellent in taste and rice cooking properties. - 特許庁

米の製造方法及び製造装置例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR PRODUCING SPROUTED BROWN RICE - 特許庁

ウコン入り米及びその製造法例文帳に追加

TURMERIC-CONTAINING SPROUTED BROWN RICE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

米味噌の製法及びその製品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING MISO OF GERMINATED UNPOLISHED RICE AND PRODUCT THEREOF - 特許庁

米入り小麦粉食品およびその製法例文帳に追加

GERMINATED UNPOLISHED RICE-CONTAINING WHEAT FLOUR FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

稲の生育方法及び例文帳に追加

METHOD FOR GROWING RICE AND GERMINATED UNPOLISHED RICE - 特許庁

米をより美味しく食べられる様にする。例文帳に追加

To obtain a sprouted brown rice having improved taste. - 特許庁

無菌米及びその製造方法例文帳に追加

GERM-FREE SPROUTING BROWN RICE AND METHOD OF MANUFACTURING THE SAME - 特許庁

米として乾燥させたものを使用する。例文帳に追加

A dried germinated brown rice is used as the germinated brown rice. - 特許庁

洗米した米を、乳酸菌を含む浸漬液中に浸漬して酵させ、前記米に乳酸菌を付着させた米とその酵液とを含み、前記米が軟らかい食感を有する芽した米であることを特徴とする。例文帳に追加

The fermented product of unpolished rice contains fermented unpolished rice obtained by immersing washed unpolished rice in an immersion liquid containing lactic acid bacterium to ferment the unpolished rice and attaching a lactic acid bacterium to the unpolished rice and its fermented liquid, and the fermented unpolished rice is germinated unpolished rice having soft texture. - 特許庁

米または米に、ばい煎された蕎麦またはばい煎されたダッタン蕎麦、トレハオースのいずれか一種以上を含有することを特徴とする米または米よりなる米飯及び米加工食品である。例文帳に追加

The cooked rice and processed food of rice composed of the brown rice or germinated brown rice are characterized as comprising one or more kinds of roasted buckwheat or roasted Fagopyrum tataricum or trehalose in the brown rice or germinated brown rice. - 特許庁

米や米の炊飯により異臭となる糠臭を低減して、味質を改良された米や米による米飯及び米加工食品を提供することである。例文帳に追加

To reduce a bran smell to be a strange smell by cooking brown rice or germinated brown rice and to provide a cooked rice and a processed food of rice composed of brown rice or germinated brown rice with improved taste quality. - 特許庁

明は、米そのもので、普通の炊飯器で柔らかく炊くことのできる米を製造する米加創機、並びに米加創方法を提供することを目的としている。例文帳に追加

To provide a machine for adding wounds to unpolished rice, forming unpolished rice which itself can softly be cooked by an ordinary rice cooker, and to provide a method for adding wounds to unpolished rice. - 特許庁

雑菌汚染による品質劣化と異臭生を抑制し、芽阻害を無くし均一芽を促し、且つ米中の成分蓄積を維持できる無菌米の製造方法及び無菌米を明らかにする。例文帳に追加

To provide germ-free sprouting brown rice, and a method of manufacturing the same suppressing deterioration of the quality and generation of offensive odor caused by contamination of saprophytic bacteria, promoting a uniform sprouting without inhibition, capable of maintaining accumulation of components of the sprouting brown rice. - 特許庁

例文

麦及び米を原料として、糖化、アルコール酵、酢酸酵の3者並行複酵を行うことにより達成された。例文帳に追加

This method for producing vinegar of unpolished wheat and unpolished rice is accomplished by carrying out three parallel complex fermentations of saccharification, alcohol fermentation and acetic acid fermentation of unpolished wheat and unpolished rice as raw materials. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS