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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 香柚に関連した英語例文

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香柚の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 12



例文

菊という植物例文帳に追加

a Japanese plant of the chrysanthemum family, called 'yuugagiku'  - EDR日英対訳辞書

前記味料としては、生子の皮、フリーズドライされた子の皮、料および子粉末からなる群より選ばれる少なくとも1種であることが好ましく、子粉末の水溶液がより好ましい。例文帳に追加

The Citrus junos spice preferably comprises at least one kind selected from the group of peel of fresh Citrus junos, peel of freeze-dried Citrus junos, Citrus junos spice and Citrus junos powder, and more preferably comprises a solution of Citrus junos powder. - 特許庁

柑皮、橘皮、陳皮の一種と知られている子の果皮、子の果汁、あるいはこれらの混合物を、わさびに調合してなる、子入りわさび調味組成物、子入りわさび辛料、および該辛料の製造法。例文帳に追加

The Wasabia japonica-containing seasoning composition is produced by formulating peel of Citrus junos known as one kind of Citri, Leiocarpae, Exocarpium, juice of the Citrus junos or a mixture thereof with Wasabia japonica. - 特許庁

-特に子のりの高いものなどを醤油の代わりに用いる。例文帳に追加

- Especially those with high aroma of Yuzu citron are used instead of soy sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

現在は「橙(xiāngchéng)」が子を指す言葉であり、なぜその語彙が変化したのかは不明である。例文帳に追加

Currently, '' (pronounced 'xiāngchéng' in Chinese) indicates the yuzu citron, but it isn't known why the word has changed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

子湯(ゆずゆ)とは柑橘類の果実であるユズを砂糖で煮て、そのりのついた砂糖湯を熱湯でうすめた飲み物である(子茶)。例文帳に追加

Yuzuyu refers to the drink made by boiling yuzu (citrus fruit) in sugared water and diluting the sugared water seasoned with the yuzu flavor with hot water (yuzu tea).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

アクセントがきいた一種独特の風味があり、子のりもしっかりと詰め込まれている子みそプリンを提供する。例文帳に追加

To provide Yuzu Miso pudding having accented peculiar flavor, and sufficiently packed with Yuzu flavor. - 特許庁

本件発明の子風味納豆の製造方法は、水に浸漬させた大豆を蒸煮する工程、得られた蒸煮大豆に味料を添加する工程、該味料が添加された蒸煮大豆に納豆菌を接種する工程、および、該納豆菌が接種された蒸煮大豆を発酵させる工程を含むことを特徴とする。例文帳に追加

The Citrus junos-flavored fermented soybeans comprises the following processes: a process of steaming soybeans soaked in water; a process of adding Citrus junos spice to the steamed soybeans; a process of inoculating bacillus natto into the steamed soybeans to which the Citrus junos spice is added; and a process of fermenting the steamed soybeans into which the bacillus natto is inoculated. - 特許庁

(二杯酢、三杯酢、ポン酢、ポン酢醤油、土佐酢、黄身酢、生姜酢、吉野酢、胡麻酢、みぞれ酢、酢、木の芽酢、南蛮酢、わさび酢、からし酢)例文帳に追加

(nihai-zu (vinegar and soy sauce mixed in roughly equal proportions), sanbai-zu (vinegar, soy sauce and mirin (or sugar) mixed in roughly equal proportions), ponzu (a seasoning made from citrus juice), ponzu-shoyu (soy source containing citrus juice), tosa-zu (vinegar flavored with bonito shavings, konbu kelp, sugar and soy sauce), kimi-zu (vinegar mixed with yolk, dashi, mirin, etc), shoga-zu (vinegar with ginger), Yoshino-zu (ginger with kuzu-starch mixed for giving thickening nature), goma-zu (vinegar mixed with grinded sesame, soy sauce, etc), mizore-zu (vinegar with grated radish), yuzuka-zu (vinegar with yuzu citrus juice: literally, yuzu-flavored vinegar), kinome-zu (vinegar with minced leaves of Japanese pepper trees), nanban-zu (Japanese sweetened vinegar with some red pepper flakes), wasabi-zu (vinegar with wasabi juice), karashi-zu (vinegar with mustard)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

黒豆の水抽出液に特有の豆臭のマスキング、まろやかな酸味の付加、芳醇なりの付加により、風味が改善された子黒豆飲料を提供する。例文帳に追加

To provide a citron black bean beverage improved in flavor through masking of bean flavor peculiar to a black bean water extract, and addition of mild acid taste and mellow aroma. - 特許庁

例文

子などの酸柑橘類の果実圧搾による搾汁方法において、搾汁前に特別の前処理を必要とせず、また果汁の酸化を受けず、果汁の二次汚染をきたすことなく、搾汁中の柑橘系果実にオイルフリーのコンプレッサーにより、常時エアーブローを施す。例文帳に追加

This method for squeezing the flavorful acid citrus fruits such as Citrus junos is characterized by always blowing air on the citrus fruits with an oil-free compressor during the squeezing process without needing a special pretreatment, without oxidizing the juice, and without secondary pollution of the juice. - 特許庁

例文

子などの酸柑橘類の搾汁装置において、果皮由来の有用成分である精油や植物ステロイドなどの果皮有用成分の含有量を増加させることのできる、新しい柑橘系果実の搾汁方法および搾汁装置を提供する。例文帳に追加

To provide a new method for squeezing citrus fruits, by which the contents of useful pericarp ingredients, such as essential oils and plant steroids, as useful ingredients originated from the pericarps, can be increased in a squeezing apparatus for flavorful acid citrus fruits such as Citrus junos, and to provide a squeezing apparatus. - 特許庁

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