1016万例文収録!

「GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > GAMMA-AMINOBUTYRIC ACIDの意味・解説 > GAMMA-AMINOBUTYRIC ACIDに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

GAMMA-AMINOBUTYRIC ACIDの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 50



例文

METHOD FOR PRODUCING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

γ−アミノ酪酸の製造方法 - 特許庁

PRODUCTION OF GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID AND FOOD CONTAINING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

γ−アミノ酪酸の生成方法及びγ−アミノ酪酸を含む食品 - 特許庁

GERMINATED UNPOLISHED RICE ENRICHED WITH GAMMA- AMINOBUTYRIC ACID AND FLOUR OF GERMINATED UNPOLISHED RICE ENRICHED WITH GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

γ−アミノ酪酸富化発芽玄米およびγ−アミノ酪酸富化発芽玄米粉 - 特許庁

FRESH WHEAT LEAF POWDER WITH GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID CONTENT INCREASED例文帳に追加

γ−アミノ酪酸含量が高められた麦若葉粉末 - 特許庁

例文

RICE ENRICHED WITH GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID AND ITS PROCESSED FOOD例文帳に追加

γ−アミノ酪酸富化米およびその加工食品 - 特許庁


例文

METHOD FOR PRODUCING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID AND PRODUCTION APPARATUS例文帳に追加

γ−アミノ酪酸の製造方法及び製造装置 - 特許庁

FEED, AND METHOD FOR FEEDING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

飼料及びγ−アミノ酪酸の供与方法 - 特許庁

METHOD FOR INCREASING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID CONTENT OF GRAMINEOUS PLANT例文帳に追加

イネ科植物のγ−アミノ酪酸含量を高める方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING DOUGH ENRICHED WITH GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

γ−アミノ酪酸を富化した生地の製造方法 - 特許庁

例文

METHOD FOR PRODUCING COMPOSITION HIGHLY CONTAINING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

γ−アミノ酪酸高含有組成物の製造方法 - 特許庁

例文

METHOD FOR PRODUCING SUBSTANCE CONTAINING GAMMA AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

γ−アミノ酪酸含有物の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID-CONTAINING FOOD MATERIAL例文帳に追加

γ−アミノ酪酸含有食品素材の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FOOD MATERIAL CONTAINING LARGE AMOUNT OF GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID, METHOD FOR PRODUCING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID ENRICHED FOOD, FOOD MATERIAL CONTAINING LARGE AMOUNT OF GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID, GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID ENRICHED FOOD, AND FOOD MATERIAL FOR PRODUCING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

γ−アミノ酪酸を多量に含有する食品素材の製造方法、γ−アミノ酪酸強化食品の製造方法、γ−アミノ酪酸を多量に含有する食品素材、γ−アミノ酪酸強化食品、及びγ−アミノ酪酸製造用食品素材。 - 特許庁

LACTIC ACID BACTERIUM HAVING HIGH PRODUCTIVITY OF GAMMA- AMINOBUTYRIC ACID, FERMENTED FOOD WITH HIGH CONTENT OF GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID USING THE SAME LACTIC ACID BACTERIUM AND ITS PRODUCTION例文帳に追加

γ—アミノ酪酸高生産能を有する乳酸菌、及びその乳酸菌を使用したγ—アミノ酪酸高含有発酵食品とその製造法。 - 特許庁

MEDICINE FOR IMPROVING HYPERETENSION AND DIABETES AND PRODUCTION OF GAMMA AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

高血圧および糖尿病改善剤とγ−アミノ酪酸の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR ENHANCING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID CONTENT OF CRUCIFEROUS PLANT例文帳に追加

アブラナ科植物のγ−アミノ酪酸の含量を高める方法 - 特許庁

METHOD OF PRODUCING ONION VINEGAR INCLUDING GAMMA- AMINOBUTYRIC ACID OF HIGH CONCENTRATION例文帳に追加

高濃度のγ—アミノ酪酸を含有する玉葱食酢の製造方法 - 特許庁

METHOD FOR ENHANCING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID CONTENT OF FINELY CUT CRUCIFEROUS PLANT例文帳に追加

細片化したアブラナ科植物のγ−アミノ酪酸の含量を高める方法 - 特許庁

Furthermore, nutrient represented by gamma aminobutyric acid is made to appear or increase.例文帳に追加

次にガンマアミノ酪酸に代表される栄養素が出現または増量する。 - 特許庁

FOOD PRODUCED BY USING BRASSICACEOUS PLANT RICH IN GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

γ−アミノ酪酸に富むアブラナ科植物を用いた食品 - 特許庁

METHOD FOR INCREASING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID CONTENT OF FINELY DIVIDED GRAMINEOUS PLANT例文帳に追加

細片化したイネ科植物のγ−アミノ酪酸含量を高める方法 - 特許庁

PRODUCTION OF HIGH-CONCENTRATION GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID BY USING WHOLE BODY ROTATION TYPE REACTOR例文帳に追加

全胴回転式反応機を用いた高濃度γ−アミノ酪酸の製造 - 特許庁

FOOD MATERIAL HIGHLY CONTAINING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

γ−アミノ酪酸高含有食品素材及びその製造方法 - 特許庁

The method for feeding gamma-aminobutyric acid comprises making livestock lick a feed block coagulated by mixing molasses with gamma-aminobutyric acid so as to provide the livestock with the gamma-aminobutyric acid together with the molasses.例文帳に追加

糖蜜にγ−アミノ酪酸を混合して固形化した飼料ブロックを家畜に舐食させ、家畜に糖蜜と一緒にγ−アミノ酪酸を供与する。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FOOD MATERIAL CONTAINING LARGE AMOUNT OF GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID, FOOD MATERIAL CONTAINING LARGE AMOUNT OF GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID, AND GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID FORTIFIED FOOD ADDED WITH THE FOOD MATERIAL例文帳に追加

γ−アミノ酪酸を多量に含有する食品素材の製造方法、及びγ−アミノ酪酸を多量に含有する食品素材、及びこの食品素材を添加したγ−アミノ酪酸強化食品 - 特許庁

ENRICHING PRODUCTION METHOD FOR GAMMA AMINOBUTYRIC ACID AND ESSENTIAL AMINO ACID, AND DIETARY SUPPLEMENT例文帳に追加

γ−アミノ酪酸及び必須アミノ酸の富化製造方法と栄養補助食品 - 特許庁

METHOD FOR SYNTHESIS OF GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID FROM GLUTAMIC ACID USING HIGH-TEMPERATURE AND HIGH-PRESSURE WATER例文帳に追加

高温高圧水を用いたグルタミン酸からのγ−アミノ酪酸の合成方法 - 特許庁

METHOD OF PRODUCING NOODLES AND PASTA IN WHICH GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID IS SUITABLY CONTAINED OR STORED例文帳に追加

γ−アミノ酪酸を好適に保持または蓄積させる麺類及びパスタ類の製造方法 - 特許庁

COMPOSITION CONTAINING TOMATO FRUIT CONTAINING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID AT HIGH CONCENTRATION, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

γ−アミノ酪酸を高濃度に含有するトマト果実を含む組成物およびその製造方法 - 特許庁

MATERIAL HIGHLY CONTAINING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID, ITS PREPARATION METHOD AND FOOD AND DRINK CONTAINING THE SAME例文帳に追加

γ−アミノ酪酸高含有素材、その製造方法、該γ−アミノ酪酸高含有素材を含む飲食品 - 特許庁

FOOD MATERIAL HIGHLY CONTAINING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID FROM SESAME AS RAW MATERIAL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

ゴマを原料としたガンマ−アミノ酪酸を豊富に含有する食品素材およびその製造方法 - 特許庁

METHOD FOR PREPARING LARGE AMOUNT OF GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID IN UNHULLED RICE OR UNPOLISHED RICE AND UNPOLISHED RICE OBTAINED BY THIS例文帳に追加

籾又は玄米におけるγ−アミノ酪酸の多量生成方法及びこれにより得た玄米 - 特許庁

Gamma-aminobutyric acid is synthesized by the high-temperature high-pressure water reaction of glutamic acid (preferably at 280-300°C).例文帳に追加

グルタミン酸に高温高圧水反応(好ましくは、280℃〜300℃)を施すことにより、γ−アミノ酪酸を合成することができる。 - 特許庁

To provide a method for efficiently and inexpensively feeding gamma-aminobutyric acid to animals so as to effectively increase stress reduction effect.例文帳に追加

γ−アミノ酪酸を動物に効率良く安価に供与し同時にストレス低減効果を有効に高める。 - 特許庁

This health food consists mainly of gamma-aminobutyric acid which is produced from basidiomycete which is Lentinus edodes belonging to Agaricus blazei Murill or Lyophyllum.例文帳に追加

健康食品にハラタケ科 Agaricus blazei Murillもしくはヒラタケ科( シメジ科 )の担子菌 Lentinus edodesである担子菌の生産するγ−アミノ酪酸を主成分として含有させている。 - 特許庁

To provide fermented soybean richly containing gamma-aminobutyric acid with no need of considerable labor.例文帳に追加

本発明は、多大な労力を要せずにガンマ−アミノ酪酸を豊富に含む納豆を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for treating visual field deficiency associated with use of a gamma-aminobutyric acid (GABA)-based medicament in a mammal which requires the GABA-based medicament.例文帳に追加

GABA系薬物を必要とする哺乳類におけるGABA系薬物の使用に伴った視野欠損の治療方法を提供すること。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING RICE BRAN LEACHATE FROM WHICH RICE BRAN SMELL IS ELIMINATED, RICE BRAN LEACHATE FROM WHICH RICE BRAN SMELL IS ELIMINATED, AND METHOD FOR PRODUCING GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID例文帳に追加

糠臭が取り除かれた米糠浸出物の製造方法、糠臭が取り除かれた米糠浸出物、及びγ−アミノ酪酸の製造方法 - 特許庁

To provide a method for producing black vinegar by using germinated unpolished rice as a raw material and losing a small amount of GABA (gamma-aminobutyric acid).例文帳に追加

発芽玄米を原料とする黒酢の製造方法において、ギャバの失量の少ない方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for improving content of amino acid in production of liquors (especially wine) and a method for improving content of gamma-aminobutyric acid.例文帳に追加

酒類(特にワイン)の製造において、アミノ酸の含有量を改善する方法を提供すること及びγ−アミノ酪酸の含有量を改善する方法を提供すること。 - 特許庁

The rice bran leachate is added to a glutamic acid-containing solution so as to efficiently prepare a solution containing the gamma-aminobutyric acid owing to the reaction of the enzyme falling in the leachate.例文帳に追加

更に、当該米糠浸出物を、グルタミン酸を含有する溶液に添加し、浸出物に含まれる酵素反応により、効率的にγ−アミノ酪酸を含有する溶液を作製する。 - 特許庁

METHOD OF PRODUCING NEW ENZYME ACTIVITY COMPOSITION, NEW ENZYME ACTIVITY COMPOSITION, METHOD OF PRODUCING MALTOSE AND GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID SIMULTANEOUSLY USING NEW ENZYME ACTIVITY COMPOSITION例文帳に追加

新規酵素活性組成物の製造方法、新規酵素活性組成物、並びに、新規酵素活性組成物を用いてマルトース及びγ−アミノ酪酸を同時に製造する方法 - 特許庁

To provide a method for producing a substance containing gamma aminobutyric acid in a high concentration with a simple process without subjecting raw materials to a protease treatment.例文帳に追加

原材料にプロテアーゼ処理を施すことなく、簡易な工程でγ−アミノ酪酸を高濃度で含むγ−アミノ酪酸含有物を得ることができる、γ−アミノ酪酸含有物の製造方法の提供。 - 特許庁

To provide a method for quickly producing sprouted brown rice having high GABA (gamma-aminobutyric acid) concentration without causing the proliferation of sundry germs and preventing the loss of GABA and other nutrient components in water.例文帳に追加

本発明では雑菌の繁殖を起こさせず、GABAやその他の栄養成分の水中への流失を防ぎ、迅速かつ、高濃度にGABAを含んだ発芽玄米を得ることができる方法を提案するものである。 - 特許庁

To provide a method for producing parboiled rice which does not requires waste water treatment equipment and which enriches the amount of functional components, such as, gamma-aminobutyric acid contained in parboiled rice.例文帳に追加

排水処理設備を必要とせず、かつγ−アミノ酪酸等の機能性成分の含有量を増加させたパーボイル米の製造方法を提供する。 - 特許庁

In particular, the lactobacillus which is excellent in producing performance of the gamma-aminobutyric acid, is inoculated into a culture liquid essentially containing the yeast extract and water and then cultured.例文帳に追加

より具体的には、酵母エキスと水を主成分として含有する培養液にγ−アミノ酪酸の生産能に優れた乳酸菌を接種して培養する。 - 特許庁

To provide a method for producing germinated milled rice with embryos having a high content ratio of gamma-aminobutyric acid, slightly containing crushed rice, and excellent in palate feeling.例文帳に追加

γ−アミノ酪酸の含有率が高く、且つ砕米が少なくて食味が良好な発芽胚芽米を製造することができる、発芽胚芽米の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To obtain a GABA(gamma-aminobutyric acid)-containing food material containing plentiful GABA which is produced from a natural raw material of laver as a natural material which contains a lot of free glutamic acid, and plentiful health ingredients such as vitamin and mineral.例文帳に追加

この発明は、遊離グルタミン酸を多く含有しかつビタミンやミネラルなどの健康成分を豊富に含む天然素材である海苔を原料として、この天然原料から産生されるGABAを豊富に含むGABA含有食品素材を得ようとするものである。 - 特許庁

The meat odor improving agent is produced for reducing the unpleasant odor of meat and comprises sugar-cane originated extracts and at least one kind of supplementarily added component(s) selected from among sunflower seed extract, gamma-aminobutyric acid, theanine, rutin, a rutin derivative, hesperidin and a hesperidin derivative.例文帳に追加

本発明の肉臭改善剤は、肉類の不快臭を低減化するためのものであって、甘蔗由来のエキスと、ヒマワリ種子抽出物、γ−アミノ酪酸、テアニン、ルチン、ルチン誘導体、ヘスペリジン及びヘスペリジン誘導体からなる群より選ばれる少なくとも一種の補助添加成分と、を含有する。 - 特許庁

例文

To provide a method for increasing functional components in cereal embryo or cereal embryo-containing cereal flour which includes hydration means minimizing the amount of water to be added to raw material and also having no need to stir the raw material during hydration in order to increase the amount of gamma-aminobutyric acid in the cereal embryo or the cereal embryo-containing cereal flour having increased content of the functional components.例文帳に追加

原料である穀物胚芽又は穀物胚芽を含む穀粉が含有するギャバの量を増加させるために、前記原料に加える水の量を極力削減させ、かつ、加水中に原料を撹拌する必要もない加水手段による、機能性成分の含有量を増加させた穀物胚芽又は穀物胚芽を含む穀粉の製造方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS