意味 | 例文 (10件) |
brewery yeastの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 10件
An yeast isolated from moromi in a brewery in the prefecture and cultured. 例文帳に追加
県内醸造所のもろみから分離・培養した酵母。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
This counter is called kojidoko (yeast floor) and brewery workers simply call it 'toko'. 例文帳に追加
この台のことを麹床(こうじどこ)、蔵人言葉で単に「床」(とこ)という。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
As for Fermenting yeast, mainly the natural yeast in the air or the yeast living in the brewery since old times (referred to as yeast in storehouse or yeast in house) were used. 例文帳に追加
醗酵を進める酵母については、酒蔵では空気中に自然に存在する酵母や、昔から住みついている酵母(蔵つき酵母・家つき酵母)の力に頼っていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The invention relates to the 3-isopropylmalic acid dehydrogenase gene and its application, especially brewery yeast producing alcoholic beverages excellent in flavor and the alcoholic beverages produced by utilizing the brewery yeast.例文帳に追加
3-イソプロピルリンゴ酸デヒドロゲナーゼ遺伝子及びその用途に関し、特に、香味に優れた酒類を製造する醸造酵母、該酵母を用いて製造した酒類、その製造方法などに関する。 - 特許庁
An yeast isolated from ginjo moromi (the main mash for ginjo-shu) used in Saura brewery, which is the producer of "Uragasumi," by Kazuo SATO and others of the brewing laboratory of Sake Makers' Association of Miyagi Prefecture in 1965. 例文帳に追加
昭和40年(1965年)宮城県酒造組合醸造試験所の佐藤和夫らにより、『浦霞』の醸造元である佐浦の吟醸醪より分離。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
There provided are a gene encoding a protein having the activity of imparting drying resistance and/or low-temperature storage resistance to the yeast and the use thereof, particularly a brewery yeast having the excellent drying and/or low-temperature storage resistances, the alcoholic beverages produced with the yeast, and the method etc. for producing the alcoholic beverages.例文帳に追加
酵母に乾燥耐性および/または低温保存耐性を付与する活性を有するタンパク質をコードする遺伝子及びその用途に関し、特に、乾燥および/または低温保存耐性に優れた醸造酵母、該酵母を用いて製造した酒類、その製造方法などに関する。 - 特許庁
According to the reference offered by Brewing Society of Japan, translations such as '酵母(yeast)' or '清酒発酵母 (sake yeast)' first appeared in brewery magazines in the period during 1889 to 1890, which were described variously as '酵母,' '清酒酵母,' '醸母,' '醸母菌,' or 'イ-スト' for some time. 例文帳に追加
日本醸造協会の資料ページによれば、「酵母」「清酒発酵母」という翻訳語が初めて醸造雑誌に見られるようになるのは明治21年(1889年)~22年にかけてであったが、その後しばらくは「酵母」「清酒酵母」「醸母」「醸母菌」「イースト」などさまざまな呼称で表現されていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Although yeast has the function to change glucose into alcohol (namely, the action of fermentation), in order to make rice ferment in such large amounts that are handled in a brewery, one or two yeasts, that are microorganisms, are quite insufficient and yeasts in the order of several tens or hundreds of billions are required corresponding to the amount of rice. 例文帳に追加
酵母にはグルコースをアルコールに変える働き、すなわち発酵作用があるものの、酒蔵で扱うような大量の米を発酵させるためには、微生物である酵母が一匹や二匹ではまったく不十分で、米の量に見合っただけの何百億、何千億匹もの酵母が必要となる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Most probably as a result of the foregoing, among people in the sake brewery industry the term 'Yk35' became popular, having an air of official nature and meaning that 'if you use Yamada nishiki (Y) and Kyokai sake yeast (K) and increase the polishing ratio to 35%, you can obtain good-quality sake and can win the gold medal in the Zenkoku Shinshu Kanpyokai.' 例文帳に追加
このような背景もあってか、酒造関係者のあいだでは俗に「YK35」といって、「(Y)山田錦を使い、(K)協会系酵母酵母を用い、(35)精米歩合35%まで高めれば、良い酒ができて全国新酒鑑評会でも金賞が取れる」などと公式めいた言葉が流行したことがあった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
意味 | 例文 (10件) |
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