cassavaを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 31件
a flavoring made by boiling down the juice of the bitter cassava 例文帳に追加
苦いカサバの汁を煮詰めることで作られる調味料 - 日本語WordNet
Cassava and rice are the primary staple food crops.例文帳に追加
キャッサバと米が主な主食作物だ。 - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
The instant noodles are obtained by mixing wheat flour, tapioka starch derived from sweet cassava, and/or modified tapioka starch derived from the sweet cassava.例文帳に追加
小麦粉と、スイートキャッサバ由来のタピオカ澱粉及び/又は当該スイートキャッサバ由来の化工タピオカ澱粉を配合する。 - 特許庁
granular preparation of cassava starch used to thicken especially puddings 例文帳に追加
特にプリンを濃くするのに用いられるカッサバ澱粉の粒状調合剤 - 日本語WordNet
cassava with long tuberous edible roots and soft brittle stems 例文帳に追加
長い食用の塊根とやわらかくもろい茎を持つキャッサバ - 日本語WordNet
cassava root eaten as a staple food after drying and leaching 例文帳に追加
乾燥し、洗脱した後に主食として食べられるキャッサバ根 - 日本語WordNet
a starch made by leaching and drying the root of the cassava plant 例文帳に追加
キャッサバ植物の根っこをこして乾かすことで作られたでんぷん - 日本語WordNet
Corn, cassava, yam, rice, and Guinea-corn are stored here. 例文帳に追加
トウモロコシ,キャッサバ,ヤムイモ,コメ,ギニアコーンなどがここで保存されています。 - 浜島書店 Catch a Wave
For example, there are many ways to cook yams and cassava, different types of tubers that are staples of the Ghanaian diet. 例文帳に追加
例えば,ガーナの主食であるイモ類のヤムイモやキャッサバの調理方法がたくさんあります。 - 浜島書店 Catch a Wave
The dismantling apparatus 1 cuts a cassava A having a stem A2 and a plurality of tuberous roots A1 attached to the stem A2, separates the plurality of the tuberous roots A1 from the stem A2 and dismantles the cassava.例文帳に追加
ばらし装置1は、茎A2とこの茎A2に付いた複数の塊根A1とを有するキャッサバAに対して切断処理を行い、複数の塊根A1を茎A2から分離してばらすものである。 - 特許庁
The dismantling apparatus 1 is equipped with a tubular support 2 for supporting the cassava A, makes the cassava A upside-down and inserts the stem A2 into a space part 5 for stem insertion of the support 2.例文帳に追加
ばらし装置1は、キャッサバAを支持する筒状の支持体2を備え、支持体2の茎挿入用空間部5にはキャッサバAを上下逆にして茎A2を挿入する。 - 特許庁
To make banku, Ghanaians mix corn flour, grated cassava and hot water and ferment the dough for later use. 例文帳に追加
バンクーを作るために,ガーナの人たちはトウモロコシの粉,キャッサバの粉とお湯を混ぜ,後で使うためにその生地を発酵させます。 - 浜島書店 Catch a Wave
The invention relates to cassava vein mosaic virus (CsVMV) promoter sequences and expression cassettes containing CsVMV promoter sequences.例文帳に追加
本発明はキャッサバ葉脈モザイクウイルス(CsVMV)プロモーター配列及びCsVMVプロモーター配列を含む発現カセットに関する。 - 特許庁
The starch isolated from the tuber of such cassava plant body contains increased amylopectin content.例文帳に追加
このようなカッサバ植物体の塊茎から単離した澱粉は、増大したアミロペクチン含有量を有する。 - 特許庁
To inexpensively produce lactic acid in high yield from cassava (Manihot esculenta) pulp.例文帳に追加
本発明は、キャッサバパルプから、高収率でしかも安価に乳酸を製造する方法を提供することを目的とするものである。 - 特許庁
To provide a method for producing protoplasts of cassava or closely related species, which protoplasts are capable of regeneration into plants.例文帳に追加
本発明は、そのプロトプラストが植物体に再生可能な、カッサバまたは近縁種のプロトプラストを生成する方法に関するものである。 - 特許庁
The method for producing lactic acid from the cassava pulp comprises a step (1) for subjecting the cassava pulp to primary lactic acid fermentation, a step (2) for treating the primary lactic acid fermentation product obtained in the step (1) with amylase and a step (3) for subjecting amylase-treated lactic acid fermentation product obtained in the step (2) to secondary lactic acid fermentation.例文帳に追加
キャッサバパルプから乳酸を製造する方法であって、(1)キャッサバパルプを一次乳酸発酵に供する工程;(2)工程(1)で得られた一次乳酸発酵物をアミラーゼで処理する工程;及び(3)工程(2)で得られたアミラーゼ処理乳酸発酵物を二次乳酸発酵に供する工程、を含むことを特徴とする乳酸の製造方法。 - 特許庁
To provide a method for producing a protoplast of cassava or its closely related species that is transformed to regenerate a plant, and to obtain starch having increased amylopectin content.例文帳に追加
植物体に再生可能な形質転換したカッサバまたは近縁種のプロトプラストを生成する方法及び増大したアミロペクチン含有量の澱粉を得ること。 - 特許庁
This method for producing the protoplast comprises the production of a frail germ-forming callus from explants of the cassava or its closely related species and the isolation of the protoplast from the frail germ-forming callus.例文帳に追加
この方法は、カッサバまたは近縁種の外植体から脆性胚形成性カルスを生成し、この脆性胚形成性カルスからプロトプラストを単離することを含む。 - 特許庁
The dismantling apparatus 1 is equipped with a rodlike tuberous root dismantling body 3 that nips the base end side of each tuberous root A1 of the cassava A supported on the support 2 between the rodlike tuberous root dismantling body and the upper end of the support 2.例文帳に追加
ばらし装置1は、支持体2で支持したキャッサバAの各塊根A1の基端側を支持体2の上端部との間で挟み込んで切断する棒状の塊根ばらし体3を備える。 - 特許庁
In addition, the method for regenerating a plant body from the protoplast and the plant body of the cassava or its closely related species obtained by the method are provided.例文帳に追加
加えて、これらのプロトプラストから植物体を再生させる方法、およびそれにより得られるカッサバ植物体または近縁種に関するものである。 - 特許庁
In addition, the invention concerns a method for regenerating plants from these protoplasts and a cassava plant or closely related species obtainable thereby.例文帳に追加
加えて、本発明は、これらのプロトプラストから植物体を再生させる方法、およびそれにより得られるカッサバ植物体または近縁種に関するものである。 - 特許庁
The method comprises producing friable embryogenic callus from explants of cassava or closely related species and isolating protoplasts from the friable embryogenic callus.例文帳に追加
本発明の方法は、カッサバまたは近縁種の外植体から脆性胚形成性カルスを生成し、この脆性胚形成性カルスからプロトプラストを単離することを含む。 - 特許庁
The invention further relates to a method for transforming such a protoplast of cassava or closely related species, and transformed protoplasts obtainable thereby.例文帳に追加
さらに本発明は、カッサバまたは近縁種のこのようなプロトプラストを形質転換させる方法、およびそれにより得られる形質転換したプロトプラストに関するものである。 - 特許庁
Further, the method for transforming the cassava and its closely related species and the transformed protoplast obtained from the method are provided.例文帳に追加
さらに、カッサバまたは近縁種のこのようなプロトプラストを形質転換させる方法、およびそれにより得られる形質転換したプロトプラストに関するものである。 - 特許庁
A gene is formed by altering a codon in an S-hydroxynitrile lyase gene originating from cassava (Manihot esculenta Crantz) without changing the amino acid sequence thereof, till the frequency of codon usage for each amino acid in Escherichia coli reaches a level of not less than 5%.例文帳に追加
キャッサバ(Manihot esculenta)由来S−ヒドロキシニトリルリアーゼ遺伝子中のコドンを、そのアミノ酸配列を変化させることなく、大腸菌におけるアミノ酸ごとのコドンの使用頻度が5%以上となるように改変した遺伝子である。 - 特許庁
This additive for the feed is characterized by suspending a cassava tuber peeled, dried and pulverized to ≤150 μm in water saccharifying the resultant suspension of the obtained powder, providing a saccharified liquid containing solid residues such as fibrous substances, carrying out an amino acid fermentation using the saccharide liquid as a fermentation raw material and drying and granulating the resultant amino acid fermentation broth.例文帳に追加
剥皮、乾燥し、150μm以下に粉砕されたキャッサバ芋を水に懸濁して糖化し、繊維質等の固形残渣を含む糖液を得、これを発酵原料に用いてアミノ酸発酵を行い、得られたアミノ酸発酵液を乾燥造粒したことを特徴として構成されている。 - 特許庁
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