doughを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 2087件
METHOD FOR ROLLING AND STRETCHING ROD-SHAPED DOUGH FOR BREAD AND APPARATUS FOR THE SAME例文帳に追加
棒状パン生地の転圧延伸方法および装置 - 特許庁
To provide crepe confectionery obtained by folding dough into two into a semicircle, and sandwiching ingredients in the folded dough, winding the dough to be formed into almost a conical state so as to have multi-layer whirl formation comprising dough and ingredients to provide new palate feeling and freshness in its appearance.例文帳に追加
2つ折りして半円状とした生地間に具材を挟み、巻回して略円錐状としたことにより、生地と具材からなる複数層の渦巻き構造による新たな食感および外見上の新鮮さを提供する。 - 特許庁
METHOD AND APPARATUS FOR FOLDING, BENDING AND FORMING RODLIKE BREAD DOUGH例文帳に追加
棒状パン生地の折り曲げ成形方法および装置 - 特許庁
RICE CRACKER AND METHOD FOR UNMOLDING DOUGH OF THE SAME例文帳に追加
米菓及びその生地の型抜き方法 - 特許庁
The method for producing the food dough comprises sandwiching the dough material A every definite quantity between the upper and lower heat-resistant sheets 12 and 13 and heat-forming and baking the dough material while intermittently tension transferring the dough material along the upper surface of the guide plate 2.例文帳に追加
そして、上下部耐熱シ−ト12・13間に一定分量の生地材料Aを挾みこみ、ガイド板2上に沿って間欠的に引張移送せしめつつ加熱成型・焼成せしめる。 - 特許庁
To provide a method for forming food dough such as pizza dough or the like, which always forms dough into a uniform shape and yet forms dough into various shapes such as a square, rectangular or elliptic shape and an apparatus therefor.例文帳に追加
常に均一な形状に成型せしめることができ、しかも、角形形状、方形形状、楕円形状など多種多様の形状に成型せしめることが出来る、ピザ生地など食品生地の成型方法、及びその装置を提供する。 - 特許庁
BREAD DOUGH AND BREAD CONTAINING EXTRACTIVE EXTRACTED FROM MUSHROOM例文帳に追加
パン生地および茸抽出エキス入り食パン - 特許庁
STEAMED CAKE DOUGH AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
蒸ケーキ生地及びその製造方法 - 特許庁
DOUGH EXTRUSION MOLDING RING OF KNEADED FOOD-PROCESSING MACHINE例文帳に追加
練製食品加工機の生地押出成形リング - 特許庁
BREAD/CAKE DOUGH, BREAD OR CAKE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
パン・菓子の生地、パンまたは菓子及びその製造方法 - 特許庁
The method for producing the food dough comprises sandwiching the dough material between the upper and lower heat-resistant sheets 15 and 16 and heat-forming and baking the dough while conveying the dough material through the endless driving belt 6.例文帳に追加
そして、上下部耐熱シ−ト15・16間に生地材料Aを挾みこみ、無端駆動ベルト6を介して搬送せしめつつ加熱成形・焼成せしめる。 - 特許庁
BREAD PREPARED BY AGING DOUGH AT ICE TEMPERATURE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
生地を氷温熟成させたパン及びその製法 - 特許庁
The noodles are obtained by producing pre-dough containing wheat flour and water at 40-150°C, preparing main dough by further adding wheat flour into the pre-dough and producing the noodle lines by using the main dough.例文帳に追加
小麦粉と水分とを含有し、温度が40〜150℃である前生地を製造し、この前生地に小麦粉をさらに加えて製造した本生地を使用して麺線を製造することを特徴とする麺類の製造方法。 - 特許庁
This method for producing a frozen dough comprising kneading raw materials for a bread to provide a dough, fermenting the obtained dough, and freezing the fermented dough before baking to produce the objective frozen dough is characterized by added steps for kneading again the dough after finishing the fermentation in a low vacuum state, and for further kneading again the kneaded dough in a pressurized state or an atmospheric state.例文帳に追加
パンの原材料を混捏してパン生地を調製し、該パン生地を発酵させた後、焼成前に前記パン生地を冷凍して冷凍パン生地を製造する冷凍パン生地の製造方法であり、前記発酵工程終了後のパン生地を低真空状態で再混捏し、次いで窒素ガス存在状態、加圧状態あるいは大気圧状態で再混捏する工程を加えたことを特徴とする。 - 特許庁
This bakery product is produced by wrapping the cookie dough with the laminated dough such as the danish pastry dough, croissant dough, etc., and performing operations of rolling and folding, or overlapping the laminated dough with the cookie dough of the same size, performing the rolling and folding, forming the obtained compounded laminated dough and then baking.例文帳に追加
デニッシュペストリー生地またはクロワッサン生地等の積層生地でクッキー生地を包み込み、圧延、折り畳み操作するか、または、同じ大きさの積層生地とクッキー生地とを重ねあわせ、圧延、折り畳み操作により得られる複合積層生地を成型後、焼成するベーカリー製品の製造方法である。 - 特許庁
The method for making starch-containing baked food includes a dough making step of making dough with a predetermined shape using the material containing starch, a dehydration step of dehydrating the dough to lower the water content of the dough, and a baking step of baking the dehydrated dough.例文帳に追加
本発明に係る澱粉含有焼成食品の製造方法は、澱粉を含有する素材を用いて所定形状の生地を作る生地製造工程と、前記生地を脱水して前記生地の水分含有量を低下させる脱水工程と、脱水した前記生地を焼成する焼成工程と、を具備する。 - 特許庁
The method for producing the doughnut without using the yeast comprises preparing a dough by using a raw material for the dough, obtained by formulating ≥10 mass% protein derived from wheat and a swelling agent with the raw material for the dough, maturing the resultant dough and deep-frying the matured dough.例文帳に追加
イーストを使用せず、生地原料に対して10質量%以上の小麦由来の蛋白質、および膨張剤を配合した生地原料を使用して生地を調製し、次いで該生地をねかせた後、油で揚げることを特徴とする、ドーナッツの製造方法。 - 特許庁
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