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doughを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 2087



例文

The treatment of pizza dough with superheated steam is carried out with superheated steam at 120-300°C or by treating pizza dough with superheated steam at 140-260°C for 3-15 seconds.例文帳に追加

過熱水蒸気を用いたピザ生地の処理は、過熱水蒸気の温度を120〜300℃にして行う。 - 特許庁

To provide a kneading and mixing blade for preparing bread dough that can attain satisfactory kneading and mixing even in the case that the amount of the bread dough to be kneaded is small.例文帳に追加

少量のパン生地材料を混練する際にも混練を充分行うことができる混練羽根を提供する。 - 特許庁

The amount of the second dough material to be supplied in the process is half or below the amount of the first dough material.例文帳に追加

このとき供給される第2の生地材料の量は、第1の生地材料の量の半分以下である。 - 特許庁

A square dough sheet is placed on a square forming mat, having a shape which is substantially equal to that of the dough sheet and fixed on a pallet, and is transferred intermittently.例文帳に追加

パレット上に取り付け固定された正方形状の成形マットにほぼ同じ正方形状の生地シートを載置して間欠搬送する。 - 特許庁

例文

To provide the subject method aiming at punching and cutting to mold a confectionery dough of rather complicated shape from a dough of longer length.例文帳に追加

この発明は、長尺菓子生地から比較的複雑な菓子生地を打抜、打刻成形することを目的としたものである。 - 特許庁


例文

The administration of a vector which expresses antiphlogistic cytokine IL-10 suppresses the deposition of collagen in the lungs of a model animal in the upper dough part having the network in the upper dough part having the network of pulmonary fibrosis.例文帳に追加

抗炎症性サイトカイン IL-10 を発現するベクターの投与は、肺線維症モデル動物の肺におけるコラーゲン沈着を抑制した。 - 特許庁

This paste product for stewing is produced by kneading a dough for the paste product consisting essentially of a kneaded dough, a powdery soybean milk and a coagulant for the Tofu and forming the resultant kneaded mixture.例文帳に追加

練生地、粉末状豆乳及び豆腐用凝固剤を必須成分とする練製品生地を混練し整形して煮込用練り製品を製造する。 - 特許庁

FORMING AGENT FOR BAKING CONFECTIONERY DOUGH, BAKED CONFECTIONERY PREPARED BY USING THE SAME, METHOD FOR PREPARATION OF BAKED CONFECTIONERY AND METHOD FOR IMPROVING FORMING PROPERTY OF BAKING CONFECTIONERY DOUGH例文帳に追加

焼き菓子生地用成形剤、それを用いた焼き菓子、焼き菓子の製造方法及び焼き菓子生地の成形改善方法。 - 特許庁

To provide a bread dough conveying and molding apparatus ensuring bound rounded and fermented bread dough not to laterally go out of place or the like when charging it into the 1st pair of rollers of a molder.例文帳に追加

丸められ発酵されたパン生地をモルダーの第1ローラ対に投入するときに、横ずれ等を生じないようにする。 - 特許庁

例文

To advance the automation in a process from die cutting of a dough for a Japanese cracker to drying of the dough, reduce the cost and further improve the quality.例文帳に追加

煎餅生地の型抜きから生地の乾燥までの工程の自動化を進めてコストを下げ、しかも品質を向上させる。 - 特許庁

例文

The breads and doughnuts are produced by adding therein a dough conditioner containing an alginate ester, wherein the dough conditioner contains at least one selected from polysaccharides, saccharides, fibers, starches, proteins, dairy products, calcium preparations, pH regulators, emulsifiers and enzymes.例文帳に追加

アルギン酸エステルを含有する生地改良剤を添加して製造したパン類およびドーナツ類。 - 特許庁

To provide a dough sheet-layering apparatus capable of making the curvature of a folded part of a layered dough substantially the same, at all times, without being affected by the number of layer.例文帳に追加

積層生地における折り返し部の曲率を、積層数に拘わりなく常にほぼ等しくできる生地シート積層装置を提供する。 - 特許庁

To uniformly put dough for sweets on a net conveyor in an apparatus for circulating and baking the dough.例文帳に追加

この発明は、循環焼成装置において、ネットコンベア上へ菓子生地を均等層厚に分布させることを目的としたものである。 - 特許庁

The dough 3 is frozen so as to be storable for a long period of time, and produced in large quantities so that a user can use a required amount of the dough by the units of bags as necessary.例文帳に追加

生地3は冷凍されるから長期保存が効き、大量に製造して袋単位で必要量だけ使用することができる。 - 特許庁

DOUGH BAKED FOOD WITHOUT CONTAINING WHEAT PROTEIN, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND PREMIX FOR YEAST-FERMENTED DOUGH例文帳に追加

小麦蛋白質を含まない生地焼成食品及びその製造方法並びに酵母発酵生地用プレミックス - 特許庁

OUTER DOUGH FOR BAKERY, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, FOOD DOUGH FOR THE BAKERY, AND FOOD PREPARED BY THE BAKERY例文帳に追加

ベーカリー用上皮生地及びその製造方法並びにベーカリー用食品生地及びベーカリー食品 - 特許庁

The temperature of the dough after the kneading process can be sustained at about 27-29°C and preferable dough is obtained.例文帳に追加

その結果、捏ね行程後のパン生地温度を約27から29℃の範囲にすることが可能となり良好なパン生地ができた。 - 特許庁

A biscuit dough in a sheet shape with 0.5-1.5 mm thickness before baking is dipped in an alkali solution at80°C for 0.1-8 sec, and the dipped dough is baked to provide the objective pretzel.例文帳に追加

焼成前のビスケット生地が0.5〜1.5mmのシート状で、かつ80℃以上のアルカリ液に0.1〜8秒間浸漬した後、焼成する。 - 特許庁

To provide a kneading blade for preparing bread dough that can attain satisfactory kneading even in kneading a small amount of the material for the dough.例文帳に追加

少量のパン生地材料を混練する際にも混練を充分行うことができる混練羽根を提供する。 - 特許庁

The fine powder is used as a main raw material, kneaded with egg, sugar and water to obtain pastry dough, formed and heated to bake the dough and obtain the objective bakery product.例文帳に追加

この微粉状物を主原料として卵類、砂糖、水分とともに混練して生地とし、この生地を成形した後、加熱して生地を焼成する。 - 特許庁

COMPOSITE LAMINATE-LIKE BAKERY DOUGH, LAMINAR BAKERY FOOD AND METHOD FOR PRODUCING COMPOSITE LAMINATE-LIKE BAKERY DOUGH例文帳に追加

複合積層状ベーカリー生地、層状ベーカリー食品及び複合積層状ベーカリー生地の製造方法。 - 特許庁

To provide a method for manufacturing bakery products which prevents retrogradation and alteration of a soaker dough and makes it possible to preserve the soaker dough for long periods.例文帳に追加

中麺の老化および変質が防止され、該中麺を長期間保存可能とするベーカリー製品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

Preferably, 100 parts by mass of wheat flour used for the bread dough is mixed with 10-50 parts by mass of the frozen cake dough.例文帳に追加

また、パン生地に使用する小麦粉100質量部に対し、冷凍菓子生地を10〜50質量部混入することが好ましい。 - 特許庁

When the position of the bread dough is displaced from the center in the width direction by a fixed value or above, the bread dough is discharged from the bridge member at a discharge position.例文帳に追加

パン生地の位置が一定以上幅方向中心からずれているときは、ブリッジ部材を排出位置として該パン生地を排出する。 - 特許庁

To provide a press-cutting machine for rice cake that can efficiently press-cut a small shape of dough or a relatively complicated shape of dough.例文帳に追加

小型の生地や比較的複雑な形状の生地を効率よく型抜きすることができる米菓生地型抜き機を提供する。 - 特許庁

In the kneading process #30, gluten, a seasoning material, a foaming-inducing material, and the like are preferably charged into the dough raw material or the dough.例文帳に追加

練り工程#30ではグルテン、調味材料、発泡誘起材料等が生地原料や生地に投入される。 - 特許庁

The method for producing the bread involves baking a bread dough 1 while pressurizing the interior of the bread case 2 storing the dough 1 to a pressure over the atmospheric pressure.例文帳に追加

パン生地1を入れたパンケース2の内部を大気圧以上に加圧しつつオーブンで焼成するパンの製造方法。 - 特許庁

This baked wheat flour product for dumpling is produced by forming wheat flour dough, forming a recess on the upper surface of the dough and baking the product.例文帳に追加

生地を成形した後、生地の上面に凹み型を設けて焼成する、詰物用小麦粉焼成品の製造法。 - 特許庁

The apparatus for forming a food dough or the like is equipped with upper and lower sheet supply apparatuses for nipping the dough material A between a pair of upper and lower sheets.例文帳に追加

また、生地材料Aを上下一対のシ−トで挾みこむべく上下部シ−ト供給装置が付設されている。 - 特許庁

To provide bread dough having a pre-set weight and a high quality by the use of a space-saved system for forming the food dough.例文帳に追加

省スペースの食品生地成形システムで設定重量の高品質のパン生地を供給する。 - 特許庁

In the kneading process #30, gluten, a seasoning material, a foaming-inducing material, and the like are preferably charged into dough raw materials or dough.例文帳に追加

練り工程#30ではグルテン、調味材料、発泡誘起材料等が生地原料や生地に投入される。 - 特許庁

having the consistency of dough because of insufficient leavening or improper cooking 例文帳に追加

発酵が不十分、あるいは調理が不適切なため、生地に粘りがあるさま - 日本語WordNet

a wooden or plastic board on which dough is kneaded or bread is sliced 例文帳に追加

パン生地をこねたりパンを切ったりする木製またはプラスチックの板 - 日本語WordNet

when the dough has enough consistency it is ready to bake 例文帳に追加

パン生地に十分な粘り気がでてきたら、焼いてもよいころだ - 日本語WordNet

a pie made of fruit with rich biscuit dough usually only on top of the fruit 例文帳に追加

通常果物の上にだけ濃いビスケット用練り粉をのせて焼いたパイ - 日本語WordNet

dough used for very light flaky rich pastries 例文帳に追加

非常に軽くパイ状の脂肪分の多いペーストリーに使われる生地 - 日本語WordNet

dough formed into a roll and chilled in the refrigerator then sliced and baked 例文帳に追加

ロール形にして冷蔵庫で冷やし、その後薄く切って焼くパン生地 - 日本語WordNet

a rounded lump of dough that is deep-fried and served as hot bread 例文帳に追加

油で揚げられ温かいパンとして供される丸い練り粉の塊 - 日本語WordNet

made with a starter of a small amount of dough in which fermentation is active 例文帳に追加

発酵が活発な少量の生地をスターターに使って作られたパン - 日本語WordNet

shaped and dried dough made from flour and water and sometimes egg 例文帳に追加

小麦粉、水と時々卵で成るかたどられた乾燥したパン生地 - 日本語WordNet

small circular or square cases of dough with savory fillings 例文帳に追加

よい風味の詰物が付いているこね粉の小さい円か正方形の箱 - 日本語WordNet

small balls or strips of boiled or steamed dough 例文帳に追加

練り粉を小さなボールかひも状にしてゆでたり、蒸したりしたもの - 日本語WordNet

small frankfurters wrapped in biscuit dough and baked 例文帳に追加

小さいフランクフルトソーセージをビスケットの練り粉で包んで焼いたもの - 日本語WordNet

a dough-like mixture of whiting and boiled linseed oil 例文帳に追加

ホワイティングと亜麻仁油を煮た、パン生地状の混合物 - 日本語WordNet

a substance used to produce fermentation in dough or a liquid 例文帳に追加

パン生地や液体において発酵を引き起こすのに用いられる物質 - 日本語WordNet

A moderate amounts of hen's eggs and grated Japanese yam are added to the dough. 例文帳に追加

鶏卵とヤマノイモをすり下ろしたものを生地に適量加える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

However, too much cabbage make the dough break easily when turning it over. 例文帳に追加

ただ、キャベツが多すぎると、ひっくり返す時に生地が分解しやすくなる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

If you add yamaimo, following Kansai-style, the dough is likely to break. 例文帳に追加

関西風の感覚で山芋を入れてしまうと生地が破れやすくなる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

A far more delicate adjustment of viscosity is required for the dough of takoyaki than for that of okonomiyaki. 例文帳に追加

お好み焼きより遙かにシビアな溶き加減を要求される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

There is fu karinto sweetened with black sugar to simulate the taste of karinto (dough cut into sticks, deep-fat fried and sweetened). 例文帳に追加

黒糖で花林糖のような風味をもたせた麩かりんとうもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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