1016万例文収録!

「dough」に関連した英語例文の一覧と使い方(7ページ目) - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定


セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

doughを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 2087



例文

Ippon Udon (literally, one long piece of Udon noodle) is made by pressing the dough down, without cutting or stretching. 例文帳に追加

一本うどん-切らず、引き伸ばさず、押して作る - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Being very particular about making noodles, many Udon noodles shops still knead dough by hand. 例文帳に追加

こだわりを持ち手打ちを続けている店も多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The dough is stretched thin like cord in the end, and then dried. 例文帳に追加

紐状に細くし乾燥させ麺を形成していく手法。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is made by kneading wheat flour-based dough into the appropriate shape, and then frying it in oil. 例文帳に追加

小麦粉をこねて成形し、油で揚げたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

It is a thin layer of wheat-flour dough shaped like kamaburo with bean jam stuffed inside. 例文帳に追加

薄い小麦の皮の中に餡が詰まった形状。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

It is baked with egg yolk applied onto the dough to look like chestnut skin. 例文帳に追加

皮に卵黄を塗って焼き、栗の皮の色に似せたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is a steamed cake made out of kneaded flour dough mixed with miso paste. 例文帳に追加

小麦粉に味噌を練りこんで蒸したもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Thick koshian is put in the moist wrapping of dough. 例文帳に追加

しっとりとした皮に濃厚なこしあんが入っている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

FERMENTATION VESSEL CONTAINING REFRIGERATED BREAD DOUGH AND ITS FERMENTATION METHOD例文帳に追加

冷凍パン生地が入った発酵容器とその発酵方法 - 特許庁

例文

METHOD FOR PRODUCING DOUGH FOR CAKE DOUGHNUT例文帳に追加

ケーキドーナツ用生地の製造方法 - 特許庁

例文

NEW THIN TRANSVERSELY EMBOSSED PIE DOUGH AND PIE PRODUCT例文帳に追加

新規横浮き薄出しパイ生地及びパイ製品 - 特許庁

METHOD AND APPARATUS FOR ROLLING AND DEGASSING OF FERMENTED DOUGH例文帳に追加

発酵生地のガス抜き延展方法および装置 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING BREADS DOUGH AND BREADS例文帳に追加

パン類生地及びパン類の製造方法 - 特許庁

This roll cake comprises a pudding and a cake dough.例文帳に追加

プリンとケーキ生地とからなるロールケーキ。 - 特許庁

CONVEYANCE SYSTEM OF BREAD DOUGH FERMENTATION LINE例文帳に追加

パン生地発酵ラインの搬送システム - 特許庁

METHOD AND APPARATUS FOR MODIFYING WHEAT FLOUR OR WHEAT FLOUR DOUGH例文帳に追加

小麦粉又は小麦粉生地の改質方法及び装置 - 特許庁

The bread 1 is obtained by making Danish pastry dough and French bread dough separately, wrapping the Danish pastry dough in the French bread dough and baking them.例文帳に追加

デニッシュ・フランスパン1は、デニッシュ生地とフランスパン生地を作り、デニッシュ生地をフランスパン生地で包み込んだものを焼成することにより得られる。 - 特許庁

HYDRATED CHOCOLATE DOUGH FOR BAKED CONFECTIONERY CENTER, AND BAKED CONFECTIONERY例文帳に追加

焼菓子センター用含水チョコレート生地及び焼菓子 - 特許庁

APPARATUS FOR SQUEEZING MARBLE CAKE DOUGH AND SQUEEZING METHOD THEREOF例文帳に追加

マーブルケーキ生地絞り装置およびその絞り方法 - 特許庁

DEGASSING APPARATUS OF FERMENTED DOUGH AND METHOD FOR PRODUCING FOOD例文帳に追加

発酵生地のガス抜き装置および食品の製造方法 - 特許庁

DOUGH CONDITIONER FOR BREAD AND DOUGHNUT例文帳に追加

パン類およびドーナツ類用の生地改良剤 - 特許庁

METHOD FOR FERMENTATION OF BREAD DOUGH AND FERMENTATION DEVICE例文帳に追加

パン生地醗酵方法及び醗酵器具 - 特許庁

The frozen pizza dough is obtained by adding cold resistant yeast to wheat flour to form pizza dough and freezing the pizza dough before fermentation by yeast is carried out and simultaneously carrying out thawing, fermentation and baking of the dough without using specific thawing apparatus and baking apparatus.例文帳に追加

小麦粉に耐冷凍性イーストを加えてピザ生地を形成し、イーストによる発酵が行なわれる前に冷凍し、特別な解凍装置や焼成装置を使用することなく解凍、発酵、焼成が同時に行なう。 - 特許庁

TOPPING DOUGH FOR BAKERY AND BAKERY PRODUCT例文帳に追加

ベーカリー用上掛け生地及びベーカリー製品 - 特許庁

CRYSTALLINE CELLULOSE COMPLEX COMPOUND FOR DOUGH COMPOSITION例文帳に追加

ドウ組成物用の結晶セルロース複合化物 - 特許庁

METHOD FOR FORMING FOOD DOUGH FOR PIZZA OR THE LIKE AND APPARATUS THEREFOR例文帳に追加

ピザなど食品生地の成型方法、及びその装置 - 特許庁

PRODUCTION OF DOUGH FOR MAKING BREAD HAVING MEDICINAL EFFECT例文帳に追加

薬用効果を有するパン生地の製造方法 - 特許庁

CAKE MOLD FOR BAKING CAKE DOUGH AND ASSEMBLY SET FOR THE SAME例文帳に追加

ケーキ生地用焼き型及びその組み立てセット - 特許庁

METHOD AND DEVICE FOR ROLLING EXTENSION OF RODLIKE BREAD DOUGH例文帳に追加

棒状パン生地の転圧延伸方法及び装置 - 特許庁

THAWING APPARATUS OF AUTOMATIC FERMENTATION CHAMBER FOR FROZEN DOUGH例文帳に追加

冷凍パン生地用自動発酵庫の解凍装置 - 特許庁

APPARATUS FOR FOLDING FOOD DOUGH SHEET例文帳に追加

シート状食品生地の折り畳み装置 - 特許庁

PEPTIDE DERIVED FROM MAIZE PROTEIN AND BREAD DOUGH例文帳に追加

トウモロコシ蛋白由来ペプチドおよびパン生地 - 特許庁

NEW BREAD YEAST AND DOUGH CONTAINING THE YEAST例文帳に追加

新規パン酵母及び該酵母を含有する生地 - 特許庁

COOLER DEFROSTING DEVICE OF BREAD DOUGH FERMENTING AND THAWING CHAMBER例文帳に追加

パン生地発酵,解凍庫の冷却器除霜装置 - 特許庁

The bread dough is obtained by a sponge and dough method for particularly preferably blending the egg yolks with a sponge and dough and the emulsifier having the α crystal gel structure with main kneaded dough, respectively.例文帳に追加

特に、好ましくは、卵黄類を中種生地に、α結晶ゲル構造の乳化剤を本捏生地にそれぞれ配合する中種法により得られたパン類生地。 - 特許庁

MATERIAL BLENDED IN DOUGH FOR MAKING SMALL PIECE BREADS例文帳に追加

小片状製パン用生地配合材 - 特許庁

EXTRUSION METHOD AND APPARATUS FOR DOUGH HAVING SWIRLING PATTERN例文帳に追加

渦巻模様を有する生地の押出方法および装置 - 特許庁

METHOD FOR ROUNDING DOUGH AND ROUNDING MACHINE例文帳に追加

生地の丸め成形方法および丸め機 - 特許庁

Then, to a first bread dough having a first color, a second bread dough having different colors from the first bread dough is dividedly and multiply added, and the added are mixed on each addition of the second bread dough.例文帳に追加

次いで、第一の色彩を有する第一パン生地に対し、この第一パン生地とは色彩が異なる第二パン生地を複数回に分けて添加し、この第二パン生地の添加ごとに混合する。 - 特許庁

In a process for forming the dough 1 of pizza from belt-like dough, a large number of small holes 2 are made in the central part of the dough 1 with leaving the peripheral part 1b of the dough.例文帳に追加

帯状生地から、ピザ生地1を成形する工程において、該ピザ生地1に、生地周縁部1bを残して生地中央部1aに多数の小孔2を穿設する。 - 特許庁

SESAME DUMPLING-LIKE DOUGHNUT, DOUGH AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

ゴマダンゴ風ドーナツ、生地及びその製造方法 - 特許庁

KNEADING MACHINE FOR DOUGH, ESPECIALLY FOR BAKERY PRODUCT例文帳に追加

食用生地、特にベーカリー製品のための混練機 - 特許庁

DOUGH PROCESSING CONVEYOR OF PASTE FOOD PROCESSING MACHINE例文帳に追加

練製食品加工機の生地処理コンベア - 特許庁

A rice cracker dough is backed (S6) and a seasoning liquid containing saccharide is permeated into the dough before the baked dough gets cool (S7) and the seasoning liquid permeated into the surface and the interior of the dough is dried (S9).例文帳に追加

米菓生地を焼成(S6)し、この焼成した生地が冷めないうちにその生地中に糖類を含む調味液を浸透(S7)させ、該生地の表面及び中に浸透した調味液を乾燥(S9)する。 - 特許庁

METHOD AND APPARATUS FOR AUTOMATICALLY FORMING BREAD DOUGH, AND FORMING TOOL例文帳に追加

パン生地の自動成型方法及び装置、及び成型ジグ - 特許庁

Also, the method for producing the variety bread dough comprises a process of dispersing the small piece-formed gelled cream puff dough in the bread dough becoming a base and/or a process of rolling them into the bread dough becoming the base.例文帳に追加

また、小片状のゲル化したシュー生地を、ベースとなるパン生地に分散させる工程、及び/又は、ベースとなるパン生地に巻き込む工程を含むバラエティブレッド生地の製造方法。 - 特許庁

To provide a method of using a new xylanase in dough.例文帳に追加

新規キシラナーゼの生地への使用法を提供する。 - 特許庁

The method for producing the mold-baked bakery food is characterized by spreading rice-cake-like dough on the bottom of the baking mold, loading the bakery dough on the rice-cake-like dough and baking the dough.例文帳に追加

焼型の底面に、餅様生地を敷き、その上にベーカリー生地を入れ、焼成することを特徴とする型焼きベーカリー食品の製造方法。 - 特許庁

METHOD FOR PUNCHING AND CUTTING CONFECTIONERY DOUGH AND MOLD例文帳に追加

菓子生地の打抜、打刻方法及び金型 - 特許庁

例文

APPARATUS FOR SUPPLYING BREAD DOUGH TO TOP PLATE FOR BAKING BREAD例文帳に追加

パン焼成用天板に対するパン生地供給装置 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。
  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS