doughを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 2087件
Ippon Udon (literally, one long piece of Udon noodle) is made by pressing the dough down, without cutting or stretching. 例文帳に追加
一本うどん-切らず、引き伸ばさず、押して作る - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Being very particular about making noodles, many Udon noodles shops still knead dough by hand. 例文帳に追加
こだわりを持ち手打ちを続けている店も多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The dough is stretched thin like cord in the end, and then dried. 例文帳に追加
紐状に細くし乾燥させ麺を形成していく手法。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is made by kneading wheat flour-based dough into the appropriate shape, and then frying it in oil. 例文帳に追加
小麦粉をこねて成形し、油で揚げたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is a thin layer of wheat-flour dough shaped like kamaburo with bean jam stuffed inside. 例文帳に追加
薄い小麦の皮の中に餡が詰まった形状。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is baked with egg yolk applied onto the dough to look like chestnut skin. 例文帳に追加
皮に卵黄を塗って焼き、栗の皮の色に似せたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is a steamed cake made out of kneaded flour dough mixed with miso paste. 例文帳に追加
小麦粉に味噌を練りこんで蒸したもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Thick koshian is put in the moist wrapping of dough. 例文帳に追加
しっとりとした皮に濃厚なこしあんが入っている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
FERMENTATION VESSEL CONTAINING REFRIGERATED BREAD DOUGH AND ITS FERMENTATION METHOD例文帳に追加
冷凍パン生地が入った発酵容器とその発酵方法 - 特許庁
CONVEYANCE SYSTEM OF BREAD DOUGH FERMENTATION LINE例文帳に追加
パン生地発酵ラインの搬送システム - 特許庁
METHOD AND APPARATUS FOR MODIFYING WHEAT FLOUR OR WHEAT FLOUR DOUGH例文帳に追加
小麦粉又は小麦粉生地の改質方法及び装置 - 特許庁
The bread 1 is obtained by making Danish pastry dough and French bread dough separately, wrapping the Danish pastry dough in the French bread dough and baking them.例文帳に追加
デニッシュ・フランスパン1は、デニッシュ生地とフランスパン生地を作り、デニッシュ生地をフランスパン生地で包み込んだものを焼成することにより得られる。 - 特許庁
HYDRATED CHOCOLATE DOUGH FOR BAKED CONFECTIONERY CENTER, AND BAKED CONFECTIONERY例文帳に追加
焼菓子センター用含水チョコレート生地及び焼菓子 - 特許庁
APPARATUS FOR SQUEEZING MARBLE CAKE DOUGH AND SQUEEZING METHOD THEREOF例文帳に追加
マーブルケーキ生地絞り装置およびその絞り方法 - 特許庁
DEGASSING APPARATUS OF FERMENTED DOUGH AND METHOD FOR PRODUCING FOOD例文帳に追加
発酵生地のガス抜き装置および食品の製造方法 - 特許庁
DOUGH CONDITIONER FOR BREAD AND DOUGHNUT例文帳に追加
パン類およびドーナツ類用の生地改良剤 - 特許庁
METHOD FOR FERMENTATION OF BREAD DOUGH AND FERMENTATION DEVICE例文帳に追加
パン生地醗酵方法及び醗酵器具 - 特許庁
The frozen pizza dough is obtained by adding cold resistant yeast to wheat flour to form pizza dough and freezing the pizza dough before fermentation by yeast is carried out and simultaneously carrying out thawing, fermentation and baking of the dough without using specific thawing apparatus and baking apparatus.例文帳に追加
小麦粉に耐冷凍性イーストを加えてピザ生地を形成し、イーストによる発酵が行なわれる前に冷凍し、特別な解凍装置や焼成装置を使用することなく解凍、発酵、焼成が同時に行なう。 - 特許庁
CRYSTALLINE CELLULOSE COMPLEX COMPOUND FOR DOUGH COMPOSITION例文帳に追加
ドウ組成物用の結晶セルロース複合化物 - 特許庁
METHOD FOR FORMING FOOD DOUGH FOR PIZZA OR THE LIKE AND APPARATUS THEREFOR例文帳に追加
ピザなど食品生地の成型方法、及びその装置 - 特許庁
COOLER DEFROSTING DEVICE OF BREAD DOUGH FERMENTING AND THAWING CHAMBER例文帳に追加
パン生地発酵,解凍庫の冷却器除霜装置 - 特許庁
The bread dough is obtained by a sponge and dough method for particularly preferably blending the egg yolks with a sponge and dough and the emulsifier having the α crystal gel structure with main kneaded dough, respectively.例文帳に追加
特に、好ましくは、卵黄類を中種生地に、α結晶ゲル構造の乳化剤を本捏生地にそれぞれ配合する中種法により得られたパン類生地。 - 特許庁
Then, to a first bread dough having a first color, a second bread dough having different colors from the first bread dough is dividedly and multiply added, and the added are mixed on each addition of the second bread dough.例文帳に追加
次いで、第一の色彩を有する第一パン生地に対し、この第一パン生地とは色彩が異なる第二パン生地を複数回に分けて添加し、この第二パン生地の添加ごとに混合する。 - 特許庁
In a process for forming the dough 1 of pizza from belt-like dough, a large number of small holes 2 are made in the central part of the dough 1 with leaving the peripheral part 1b of the dough.例文帳に追加
帯状生地から、ピザ生地1を成形する工程において、該ピザ生地1に、生地周縁部1bを残して生地中央部1aに多数の小孔2を穿設する。 - 特許庁
SESAME DUMPLING-LIKE DOUGHNUT, DOUGH AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
ゴマダンゴ風ドーナツ、生地及びその製造方法 - 特許庁
KNEADING MACHINE FOR DOUGH, ESPECIALLY FOR BAKERY PRODUCT例文帳に追加
食用生地、特にベーカリー製品のための混練機 - 特許庁
DOUGH PROCESSING CONVEYOR OF PASTE FOOD PROCESSING MACHINE例文帳に追加
練製食品加工機の生地処理コンベア - 特許庁
A rice cracker dough is backed (S6) and a seasoning liquid containing saccharide is permeated into the dough before the baked dough gets cool (S7) and the seasoning liquid permeated into the surface and the interior of the dough is dried (S9).例文帳に追加
米菓生地を焼成(S6)し、この焼成した生地が冷めないうちにその生地中に糖類を含む調味液を浸透(S7)させ、該生地の表面及び中に浸透した調味液を乾燥(S9)する。 - 特許庁
METHOD AND APPARATUS FOR AUTOMATICALLY FORMING BREAD DOUGH, AND FORMING TOOL例文帳に追加
パン生地の自動成型方法及び装置、及び成型ジグ - 特許庁
Also, the method for producing the variety bread dough comprises a process of dispersing the small piece-formed gelled cream puff dough in the bread dough becoming a base and/or a process of rolling them into the bread dough becoming the base.例文帳に追加
また、小片状のゲル化したシュー生地を、ベースとなるパン生地に分散させる工程、及び/又は、ベースとなるパン生地に巻き込む工程を含むバラエティブレッド生地の製造方法。 - 特許庁
The method for producing the mold-baked bakery food is characterized by spreading rice-cake-like dough on the bottom of the baking mold, loading the bakery dough on the rice-cake-like dough and baking the dough.例文帳に追加
焼型の底面に、餅様生地を敷き、その上にベーカリー生地を入れ、焼成することを特徴とする型焼きベーカリー食品の製造方法。 - 特許庁
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |