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removal of astringencyとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 脱渋
「removal of astringency」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 5件
To provide a method for removing astringency from persimmon by which astringency is removed from persimmon with simple operation in a short time with a small amount of additive without spoiling the flavor of the persimmon, and the phenomenon of reversal of the astringency due to heating after removal of the astringency is prevented.例文帳に追加
少量の添加で柿の風味を損ねずに、短時間で簡単な操作により渋味を無くし、さらに脱渋後の加熱による渋戻りの現象を防止した柿の脱渋方法を提供するものである。 - 特許庁
The method for producing dried persimmons comprises a peeling process of peeling fresh persimmons, an astringency removal and sterilization process of washing the persimmons after being subjected to the peeling process to remove the astringency from the surfaces of the persimmons and sterilize the surfaces of the persimmons, and a drying process of drying the persimmons after the astringency removal and sterilization process with a dryer or in the sun.例文帳に追加
生柿の皮を除去する皮剥き工程と、この皮剥き工程を経た柿を熱湯で洗い表面の渋を除去するとともに殺菌する脱渋殺菌工程と、この脱渋殺菌工程後に乾燥機や天日乾燥で乾燥させる乾燥工程とで干し柿の製造方法を構成している。 - 特許庁
To provide a method for producing dried persimmons comprising removal of astringency and sterilization in additive-free condition without sulfur fumigation or use of chemicals to bring out natural sweetness or taste so as to be safely eatable.例文帳に追加
本発明は硫黄燻蒸や薬品を使用することなく無添加で脱渋と殺菌を行なって、自然の甘さや旨味を出すことができ、かつ安全に食することができる干し柿の製造方法を得るにある。 - 特許庁
The method for removal of astringency of the fruit and the vegetable comprises immersing the fruit or vegetable in alkali ion water, taking out the fruit or vegetable from the alkali ion water and freezing and after passage of a fixed time, thawing and drying the fruit or vegetable.例文帳に追加
本発明に係る果実及び野菜の脱渋方法は、果実又は野菜を、アルカリイオン水中に浸漬し、その後、当該アルカリイオン水から取り出して冷凍し、所定時間経過後に解凍・乾燥処理を行うことを特徴としている。 - 特許庁
To provide persimmon paste whose persimmon tannin insolubilized by astringency removal treatment is prevented from changing into soluble one by cooking, and whose moisture is prevented from separation and deterioration so as to contain nutritional components of persimmon in whole.例文帳に追加
脱渋処理によって不溶性化した柿タンニンが、加熱調理によって水溶性に変化するのを確実に防止できると共に、ペーストの含有水分が分離、劣化してしまうのを阻止し、柿の栄養成分を丸ごと含有する新たな柿ペーストを提供する。 - 特許庁
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