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こし餡の英語
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英訳・英語 strained bean paste; smooth anko; fine-grained sweet bean paste
「こし餡」を含む例文一覧
該当件数 : 11件
–漉(こ)し餡を用いている。例文帳に追加
- Strained bean paste (smooth bean paste made by passing the beans through a sieve) is used.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
こし餡と白餡の2種類。例文帳に追加
There are two types, koshian (strained bean paste) and shiroan (white bean paste).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
紅白と抹茶の3種類あり、紅は小豆こし餡、白はうずら豆こし餡を使用している。例文帳に追加
There are three types of products, namely red products, white products and maccha products (the ones with powdered green tea added), and azuki bean koshian is used for red products while pinto bean koshian is used for white products.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
栗鹿の子という,丸めたこし餡の上に蜜漬けの栗をのせた菓子例文帳に追加
a sweet Japanese rice cake made of sweet-boiled beans and chestnuts, called 'kurikanoko'発音を聞く - EDR日英対訳辞書
あんみつ:アズキ餡(つぶ餡、こし餡の両方がある)を盛り付けたもの例文帳に追加
Anmitsu: Mitsumame with azuki bean jam (whole bean and strained types are available) are included.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
漉(こ)し餡の汁粉は「こしあんのぜんざい」と大阪では呼ぶ。例文帳に追加
A shiruko, or a sweet azuki bean soup using koshian (azuki bean paste) is called 'zenzai with koshian.'発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
餡はこし餡で、餅については白玉団子より柔らかく、ゆでた後に搗いた餅が入っている。例文帳に追加
Bean jam is koshian and rice cake, softer than shiratama dango (Japanese rice-flour dumplings), are prepared by pounding after being boiled.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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「こし餡」を含む例文一覧
該当件数 : 11件
白こし餡(手亡豆等の隠元豆、あるいは白小豆の餡)と薄力粉をまぜて蒸したものに砂糖水をくわえねりあげたもの。例文帳に追加
White bean paste (white kidney bean or white azuki bean paste), and weak wheat flour are mixed and steamed to which sugar water is added.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
渋みや雑味がないことによって餡本来の味を落とすことがないとともに、原料である小豆の風味に優れた餡(生餡、こし餡、粒餡)、羊羹などの餡製品を製造する方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method of producing bean jam (raw bean jam, strained bean jam, granular bean jam) or bean jam products, such as sweet red bean jelly, which has no astringency and rough taste to avoid degradation of the original taste of bean jam, and is excellent in the flavor of red beans which are raw materials. - 特許庁
従来、菓子類といった嗜好性の強い食品材料として知られていた生餡、こし餡、つぶ餡などの加工方法を改変した健康増進効果の高い食品材料の提供。例文帳に追加
To obtain a food material having high health-promoting effect through modifying the method for processing raw bean jam, strained bean jam, granular bean jam, or the like, having been known as a food material for e.g. highly palatable confectionery. - 特許庁
また、地方によって、小豆餡をまぶしたものをぼたもち、黄粉を用いたものをおはぎ、こし餡を使ったものをぼたもち、粒餡や煮た小豆そのままを使ったものをおはぎ(逆の場合もあり)、餡ではなく中の米の状態によって区別し、完全に餅の状態までついたもの(皆殺し)をぼたもち、ついた米の粒が残っているもの(半殺し)をおはぎ、季節によって呼び分け、春夏はぼたもち、秋冬はおはぎとするなど、さまざまの場合がある。例文帳に追加
The names also vary with locality; in some regions, the rice cake coated with azuki-an is called botamochi and the rice cake coated with kinako-an is called ohagi; in some regions, the rice cake coated with koshi-an (completely ground an) is botamochi, the rice cake coated with tsubu-an (not completely ground an) or with azuki (non-ground red azuki beans) is ohagi; in other regions, the rice cake coated with koshi-an is ohagi and the rice cake coated with tsubu-an or with azuki is botamochi; in some regions, mochi of mina-goroshi (literally, 'killing all', completely pounded mochi) is botamochi and mochi of han-goroshi (literally, 'killing a half', not completely pounded mochi) is ohagi; in some regions, in spring and summer it is called botamochi, and in fall and winter it is called ohagi.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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