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バッタ類の英語
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英訳・英語 grasshopper; Acridioidea
「バッタ類」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 18件
小麦粉及び水等を含むバッター液において、魚介類濃縮液と揚げ種子類を含有してバッター液を構成した。例文帳に追加
The batter liquid comprises the concentrate of fishes and shellfishes and fried seeds in addition to wheat and water, etc. - 特許庁
バッター液及びバッター液に用いる魚介類濃縮液又はこれらを用いた調理用冷凍食品例文帳に追加
BATTER LIQUID, CONCENTRATE OF FISH AND SHELLFISH USED FOR BATTER LIQUID OR FROZEN FOOD FOR COOKING USING THE BATTER LIQUID - 特許庁
多くの製造設備や手間と時間を要することがなく、食品素材に適した旨味成分をバッター液に加えることにより、食品素材の風味を良好にするバッター液、バッター液に用いる魚介類濃縮液又はこれらを用いた調理用冷凍食品を提供するのが目的である。例文帳に追加
To provide a batter liquid improving flavor of food materials by adding a flavor ingredient suitable for each food material to a batter liquid without requiring many production facilities, labor and time and to provide a concentrate of fishes and shellfishes used for the batter liquid or a frozen food for cooking using the batter liquid. - 特許庁
油脂およびグリセリン脂肪酸エステルを含有する油脂加工澱粉と塩類とを含有することを特徴とするノンフライ食品用バッター粉。例文帳に追加
The batter powder for non-fried food includes oil and fat processed starch containing oil and fat and glycerol fatty acid ester, and salt. - 特許庁
マイクロ波吸収発熱体と麺帯食品との間にバッター類を挟み込んだことを特徴として構成されている。例文帳に追加
The food for cooking with a microwave oven is obtained by putting batter between a micro wave-absorbing heat generator and the noodle-strip food. - 特許庁
口溶けが向上したベーカリー食品、お好み焼き類、または揚げ物を得ることができるバッターミックスを提供すること。例文帳に追加
To provide a batter mix capable of obtaining bakery food, Okonomiyaki pancakes, or deep-fried food which are improved in meltability in the mouth. - 特許庁
フレンチトーストのような卵黄風味としっとりした食感を有するパン類を、卵黄類を含むバッター液を用いることなく、簡単に得ることができるパン類生地を提供すること。例文帳に追加
To provide bread dough capable of simply affording bread having an egg yolk flavor and a moist texture such as French toast without using a batter liquid containing egg yolks. - 特許庁
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「バッタ類」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 18件
冷凍し、かつ、棒状に形成された魚介類1の周面に、打ち粉10を介してバッター液20を付着させ、バッター液20表面に、微細に粉砕した味付け済みポテトチップス30をまぶして食用油脂で揚げる。例文帳に追加
This processed food of the fishes or shellfishes is obtained by making a batter liquid 20 adhere to the peripheral surface of a frozen fish or shellfish formed in a bar-like shape through a separating powder layer 10, covering the surface of the batter liquid layer 20 with fine crushed and seasoned potato chips 30, and then frying the product with an edible fatty oil or fat. - 特許庁
成型した生地の表面にバッターを付けた後、その表面に飾り付け材を付着させた後蒸熱処理し、次に油ちょうする、揚げパン類および揚げ菓子類の製造法。例文帳に追加
The fried breads and fried confectioneries are produced by applying a batter to the surface of a formed dough, then applying the decorative material to the surface thereof, subsequently carrying out a steaming treatment and then frying the resultant dough in the oil. - 特許庁
本発明は、低アレルゲン化小麦粉バッターにクエン酸を加えてpH4.5に調整した生地により製造された菓子類であり、また、低アレルゲン化小麦粉バッターにクエン酸を加えてpH4.5に調整し、フレーバーを加えた生地により製造された菓子類であり、また、低アレルゲン化小麦粉バッターにクエン酸を加えてpH4.5に調整し、フレーバーを加え、更に味質改良剤を処方した生地により製造された菓子類、並びにそれらの製造方法である。例文帳に追加
The confectionery is produced by using dough adjusted to ph 4.5 by adding citric acid to the hypoallergenic wheat flour batter, or further adding flavors to the citric acid-added batter, or alternatively, further adding a taste-improving agent to the flavors and citric acid-added batter. - 特許庁
ソルビトール、マルチトール、オリゴトース、及びキシリトールから選択されるいずれか1種類以上の糖類と;水溶性蛋白質、及び蛋白質を11質量%以上含む小麦粉から選択されるいずれか1種類以上の蛋白素材とを含有することを特徴とする冷凍天ぷら用バッターミックス。例文帳に追加
The butter mixture for the frozen Tempura includes: one or more saccharide selected from sorbitol, maltitol, oligotose and xylitol; water solble protein; and one or more protein materials selected from flower containing ≥11 mass% of protein. - 特許庁
下記(a)及び(b)の条件を満たしている(A)ショ糖脂肪酸エステル、並びに(B)糖類が配合されてなる分散液を噴霧乾燥することにより得られるバッター改質剤。例文帳に追加
The batter modifier is obtained by carrying out spray-drying of a dispersion comprising blending: (A) a sucrose fatty acid ester which fulfills following conditions of (a) and (b); and (B) saccharide. - 特許庁
具を成型して具玉を作製し、この具玉をバッタリングしたのち、ブレッダーを用いてブレッダリングし、ついで蒸し工程に付すことを特徴とする点心類の製造方法。例文帳に追加
The method for manufacturing dim sum consists of forming filling balls by shaping the filling, battering the filling balls, then breadering them by using a breader and subjecting them to the steaming process. - 特許庁
また、前記バッター用高油分乳化油脂組成物80質量%に対し補助剤として澱粉0.5〜2.0質量%および増粘多糖類0.05質量%〜0.3質量%を水に分散させ加えた後加熱した電子レンジ調理用フライ様食品に使用するバッター及びその製造方法である。例文帳に追加
Further, the batter used for the deep-fried food-like foods for the microwave oven cooking is provided by adding 0.5 to 2.0 mass% starch and 0.05 to 0.3 mass% thickening polysaccharides as auxiliary materials to be dispersed in water based on 80 mass% high oil content emulsified oil and fat composition for the batter, and then heating the mixture, and the method for producing the same is also provided. - 特許庁
比較的大きな肉片を、でん粉・卵白粉末・粉末状植物性蛋白質・増粘多糖類等から成る流動性をもったバッターと共にトレイに充填し、蒸気等の加熱を行うことで加熱済の成型肉を形成し、同成型肉を通常の原料肉と同様の加工処理(例えば、バッター液に浸漬後、油ちょう加熱)に供する。例文帳に追加
The heating finished molding meat is formed by filling up a tray with comparatively large pieces of meat with batter having fluidity and comprising starch, albumen powder, powdery vegetable protein, thickening polysaccharides, etc. and performing steamy heating, and this molding meat is submitted to the same processing (for example, deep frying after being immersed in batter liquid) as normal raw material meat. - 特許庁
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