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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > バッタ類の意味・解説 > バッタ類に関連した英語例文

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バッタ類の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 18



例文

小麦粉及び水等を含むバッター液において、魚介濃縮液と揚げ種子を含有してバッター液を構成した。例文帳に追加

The batter liquid comprises the concentrate of fishes and shellfishes and fried seeds in addition to wheat and water, etc. - 特許庁

バッター液及びバッター液に用いる魚介濃縮液又はこれらを用いた調理用冷凍食品例文帳に追加

BATTER LIQUID, CONCENTRATE OF FISH AND SHELLFISH USED FOR BATTER LIQUID OR FROZEN FOOD FOR COOKING USING THE BATTER LIQUID - 特許庁

多くの製造設備や手間と時間を要することがなく、食品素材に適した旨味成分をバッター液に加えることにより、食品素材の風味を良好にするバッター液、バッター液に用いる魚介濃縮液又はこれらを用いた調理用冷凍食品を提供するのが目的である。例文帳に追加

To provide a batter liquid improving flavor of food materials by adding a flavor ingredient suitable for each food material to a batter liquid without requiring many production facilities, labor and time and to provide a concentrate of fishes and shellfishes used for the batter liquid or a frozen food for cooking using the batter liquid. - 特許庁

油脂およびグリセリン脂肪酸エステルを含有する油脂加工澱粉と塩とを含有することを特徴とするノンフライ食品用バッター粉。例文帳に追加

The batter powder for non-fried food includes oil and fat processed starch containing oil and fat and glycerol fatty acid ester, and salt. - 特許庁

例文

マイクロ波吸収発熱体と麺帯食品との間にバッタを挟み込んだことを特徴として構成されている。例文帳に追加

The food for cooking with a microwave oven is obtained by putting batter between a micro wave-absorbing heat generator and the noodle-strip food. - 特許庁


例文

口溶けが向上したベーカリー食品、お好み焼き、または揚げ物を得ることができるバッターミックスを提供すること。例文帳に追加

To provide a batter mix capable of obtaining bakery food, Okonomiyaki pancakes, or deep-fried food which are improved in meltability in the mouth. - 特許庁

フレンチトーストのような卵黄風味としっとりした食感を有するパンを、卵黄を含むバッター液を用いることなく、簡単に得ることができるパン生地を提供すること。例文帳に追加

To provide bread dough capable of simply affording bread having an egg yolk flavor and a moist texture such as French toast without using a batter liquid containing egg yolks. - 特許庁

冷凍し、かつ、棒状に形成された魚介1の周面に、打ち粉10を介してバッター液20を付着させ、バッター液20表面に、微細に粉砕した味付け済みポテトチップス30をまぶして食用油脂で揚げる。例文帳に追加

This processed food of the fishes or shellfishes is obtained by making a batter liquid 20 adhere to the peripheral surface of a frozen fish or shellfish formed in a bar-like shape through a separating powder layer 10, covering the surface of the batter liquid layer 20 with fine crushed and seasoned potato chips 30, and then frying the product with an edible fatty oil or fat. - 特許庁

成型した生地の表面にバッターを付けた後、その表面に飾り付け材を付着させた後蒸熱処理し、次に油ちょうする、揚げパンおよび揚げ菓子の製造法。例文帳に追加

The fried breads and fried confectioneries are produced by applying a batter to the surface of a formed dough, then applying the decorative material to the surface thereof, subsequently carrying out a steaming treatment and then frying the resultant dough in the oil. - 特許庁

例文

本発明は、低アレルゲン化小麦粉バッターにクエン酸を加えてpH4.5に調整した生地により製造された菓子であり、また、低アレルゲン化小麦粉バッターにクエン酸を加えてpH4.5に調整し、フレーバーを加えた生地により製造された菓子であり、また、低アレルゲン化小麦粉バッターにクエン酸を加えてpH4.5に調整し、フレーバーを加え、更に味質改良剤を処方した生地により製造された菓子、並びにそれらの製造方法である。例文帳に追加

The confectionery is produced by using dough adjusted to ph 4.5 by adding citric acid to the hypoallergenic wheat flour batter, or further adding flavors to the citric acid-added batter, or alternatively, further adding a taste-improving agent to the flavors and citric acid-added batter. - 特許庁

例文

ソルビトール、マルチトール、オリゴトース、及びキシリトールから選択されるいずれか1種以上の糖と;水溶性蛋白質、及び蛋白質を11質量%以上含む小麦粉から選択されるいずれか1種以上の蛋白素材とを含有することを特徴とする冷凍天ぷら用バッターミックス。例文帳に追加

The butter mixture for the frozen Tempura includes: one or more saccharide selected from sorbitol, maltitol, oligotose and xylitol; water solble protein; and one or more protein materials selected from flower containing11 mass% of protein. - 特許庁

下記(a)及び(b)の条件を満たしている(A)ショ糖脂肪酸エステル、並びに(B)糖が配合されてなる分散液を噴霧乾燥することにより得られるバッター改質剤。例文帳に追加

The batter modifier is obtained by carrying out spray-drying of a dispersion comprising blending: (A) a sucrose fatty acid ester which fulfills following conditions of (a) and (b); and (B) saccharide. - 特許庁

具を成型して具玉を作製し、この具玉をバッタリングしたのち、ブレッダーを用いてブレッダリングし、ついで蒸し工程に付すことを特徴とする点心の製造方法。例文帳に追加

The method for manufacturing dim sum consists of forming filling balls by shaping the filling, battering the filling balls, then breadering them by using a breader and subjecting them to the steaming process. - 特許庁

また、前記バッター用高油分乳化油脂組成物80質量%に対し補助剤として澱粉0.5〜2.0質量%および増粘多糖0.05質量%〜0.3質量%を水に分散させ加えた後加熱した電子レンジ調理用フライ様食品に使用するバッター及びその製造方法である。例文帳に追加

Further, the batter used for the deep-fried food-like foods for the microwave oven cooking is provided by adding 0.5 to 2.0 mass% starch and 0.05 to 0.3 mass% thickening polysaccharides as auxiliary materials to be dispersed in water based on 80 mass% high oil content emulsified oil and fat composition for the batter, and then heating the mixture, and the method for producing the same is also provided. - 特許庁

比較的大きな肉片を、でん粉・卵白粉末・粉末状植物性蛋白質・増粘多糖等から成る流動性をもったバッターと共にトレイに充填し、蒸気等の加熱を行うことで加熱済の成型肉を形成し、同成型肉を通常の原料肉と同様の加工処理(例えば、バッター液に浸漬後、油ちょう加熱)に供する。例文帳に追加

The heating finished molding meat is formed by filling up a tray with comparatively large pieces of meat with batter having fluidity and comprising starch, albumen powder, powdery vegetable protein, thickening polysaccharides, etc. and performing steamy heating, and this molding meat is submitted to the same processing (for example, deep frying after being immersed in batter liquid) as normal raw material meat. - 特許庁

バター、砂糖、卵、小麦粉を主原料とするバターケーキの製造方法において、オールインミックス法のように簡便でありながら、作業者による品質のばらつきがなく、かつシュガーバッター法と同等の品質を得ることができるバターケーキの製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing butter cake mainly made from butter, sugar, egg and wheat flour, capable of achieving the quality equal to that obtained by a sugar batter method without variation in quality by worker while the method is as simple as an all-in-mix method. - 特許庁

および、強力粉と、α化度が12.5%以上、30%以下であり、かつ対粉300質量%に加水した場合の粘度が1Pa・s以上、10Pa・s以下である湿熱処理小麦粉と、糖と、蛋白素材と、水または牛乳とを混合してなることを特徴とするクレープバッター。例文帳に追加

The crepe batter is obtained by mixing hard wheat flour with wet-heat-treated wheat flour, which has ≥12.5% to30% pregelatinized degree and ≥1 Pa s to10 Pa s viscosity when water in an amount of 300 mass% based on the floor is added to the floor, saccharides and water or cow milk. - 特許庁

例文

(A)ショ糖脂肪酸エステル、モノグリセリン脂肪酸モノエステル、有機酸モノグリセリド、及びレシチンからなる群より選ばれる1種以上からなる乳化剤、及び(B)蛋白分解物、及び糖からなる群より選ばれる1種以上からなる賦形剤を混合してなる分散液を噴霧乾燥することによって得られてなるバッター改質剤。例文帳に追加

This batter modifier is obtained by spray-drying a dispersion made by mixing (A) an emulsifier comprising at least one kind selected from the group consisting of sucrose fatty acid esters, monoglycerol fatty acids monoester, organic acid monoglycerides and lecithin with (B) a vehicle comprising at least one kind selected from the group consisting of protein decomposition products and saccharides. - 特許庁

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