意味 | 例文 (16件) |
低温感受性の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 cold‐sensitivity
「低温感受性」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 16件
低温感受性青果物の鮮度を維持することができると共に、低温感受性青果物を効率よく収納することができる冷蔵庫を提供する。例文帳に追加
To provide a refrigerator capable of maintaining the freshness of low temperature sensitive fruit and vegetables, and efficiently containing them. - 特許庁
高強度であっても、耐水素脆化感受性に優れたものとし、低温割れの生じないようにした溶接金属を提供する。例文帳に追加
To provide a weld metal which is excellent in sensitivity for resistance to hydrogen embrittlement despite high strength and whose low-temperature cracking is prevented from occurring. - 特許庁
一般の青果物と低温感受性青果物を適切な温度で保存することができる冷蔵庫を温度制御が容易な構成により提供する。例文帳に追加
To provide a refrigerator capable of storing general fruit and vegetables and low-temperature sensitive fruit and vegetable at proper temperatures with a constitution capable of easily controlling temperatures. - 特許庁
乾燥耐性を有し、且つ、乾燥酵母が低温感受性の特性と冷凍耐性の特性とを合わせ持つ新規なパン酵母を提供すること。例文帳に追加
To provide a new bread yeast resistant to dryness and having a combination of low-temperature sensitivity with freeze resistance when dried. - 特許庁
乾燥耐性を有するパン酵母で、該パン酵母の乾燥酵母が、低温感受性と冷凍耐性の両方を有すること。例文帳に追加
The new bread yeast is resistant to dryness and has both of the low-temperature sensitivity and freeze resistance when dried. - 特許庁
高強度であっても、耐水素脆化感受性に優れたものとし、低温割れの生じないようにした溶接金属、必要によって低温靭性にも優れた溶接金属を提供する。例文帳に追加
To provide a weld metal that has excellent sensitivity to hydrogen embrittlement resistance and does not undergo cracking at lower temperatures even when the weld metal has high hardness, and optionally to provide a weld metal that has excellent low-temperature toughness. - 特許庁
これにより、切替室5の設定温度は10〜15℃の間に設定されるので、低温感受性青果物を比較的温度の高い低温状態で新鮮に保管することができる。例文帳に追加
The temperature of the switching chamber is set at 10-15°C, so that low temperature sensitive fruit and vegetables can be freshly stored at a suitable temperature. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
Weblio専門用語対訳辞書での「低温感受性」の英訳 |
|
低温感受性
「低温感受性」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 16件
切替室5は高温野菜室として切替可能となっており、切替室5にバナナ、キュウリ、ナスなどの低温感受性青果物を収納する際は、切替室5を高温野菜室として切替える。例文帳に追加
A switching chamber 5 can be changed into a high temperature fruit and vegetables chamber when low temperature sensitive fruit and vegetables, such as bananas, cucumbers and eggplants, are contained. - 特許庁
発酵能が低温感受性を示す変異を相補する遺伝子を不活性化して得られる冷蔵耐性酵母、該酵母を用いたパンおよびエタノールの製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a refrigeration-resistant yeast obtained by inactivation of a gene complementing mutation and exhibiting low-temperature-sensitive fermentability, and a process for producing bread and ethanol using the yeast. - 特許庁
下記(A)〜(E)成分からなる剥離型パック化粧料であって、(A)成分のゾル−ゲル転移温度より低温でもゲル化状態であることを特徴とする温度感受性剥離型パック化粧料。例文帳に追加
The release type pack cosmetic comprises following (A) to (E) ingredients, and is a temperature-sensitive release type pack cosmetic which is gel state even at lower temperatures than the sol-gel transition temperature of (A) ingredient. - 特許庁
瀝青質結合剤の温度に対する高い感受性、骨材への接着の限界、低温における特性の悪さ、疲労および衝撃に対する抵抗性の低さ等を改善する方法の提供。例文帳に追加
To provide a method for improving high sensitivity to temperature, limited adhesion to aggregate, poor properties at low temperatures and low resistance to fatigue and impact in a bituminous binder. - 特許庁
発酵食品製造時に、低温感受性酵母と乳酸菌に属する微生物のうち抗菌物質産生乳酸菌を併用して醗酵を行い、発酵食品の保存性向上と賞味期限を延長する技術である。例文帳に追加
The fermented food product is obtained by fermentation using the low-temperature sensitive yeast and the antimicrobial substance-producing lactic acid bacterium among bacteria belonging to lactic acid bacteria in producing the fermented food product so as to improve preservability of the fermented food product and to prolong the freshness date. - 特許庁
低温感受性酵母と抗菌物質産生乳酸菌を併用した発酵食品、野菜漬物、水畜産加工品、キムチ,ぬか床、食品製造副産物、ナタ漬け、ハタハタずし及びその製造方法例文帳に追加
FERMENTED FOOD PRODUCT OBTAINED BY USING LOW-TEMPERATURE SENSITIVE YEAST AND ANTIMICROBIAL SUBSTANCE-PRODUCING LACTIC ACID BACTERIUM, PICKLED VEGETABLE, PROCESSED FOOD OF MARINE PRODUCT, KIMCHI, SALTED RICE BRAN PASTE BED, BY-PRODUCT OF FOOD PRODUCTION, PICKLED SLICED JAPANESE RADISH AND SLICED OTHER VEGETABLES NAMED NATA-ZUKE, SANDFISH SUSHI AND METHOD FOR PRODUCING THE SUSHI - 特許庁
(A)10℃から40℃の範囲にある臨界温度より低温ではゾルであり、臨界温度以上の高温でハイドロゲルを形成する、可逆的なゾル−ゲル転移の特性を示し、皮膜形成が可能な温度感受性高分子(B)ゲル化能を有する水溶性高分子(C)グリセリン(D)油剤(E)水例文帳に追加
The ingredients are (A) a temperature-sensitive polymer exhibiting reversible sol-gel transition property, that is, sol at lower temperatures than the critical temperature in the range of 10-40°C and hydrogel at higher temperatures than the critical temperature, (B) a water-soluble polymer having gelling ability, (C) glycerol, (D) an oil agent and (E) water. - 特許庁
本発明は、実験的に作製された低温適応性ウマインフルエンザウィルス及び、そのようなウマインフルエンザウィルスの少なくとも1つのゲノム分節を有するリアソータントインフルエンザA型ウィルスを提供し、前記ウマインフルエンザウィルスのゲノム分節が、低温適応性、温度感受性、優性干渉性または弱毒性などの、低温適応性ウマインフルエンザウィルスの少なくとも1つの識別表現型を付与することを特徴とする。例文帳に追加
Experimentally-generated cold-adapted equine influenza viruses and reassortant influenza A viruses comprising at least one genome segment of such an equine influenza virus are provided, wherein the equine influenza virus genome segment confers at least one identifying phenotype of the cold-adapted equine influenza virus, such as cold-adaptation, temperature sensitivity, dominant interference, or attenuation. - 特許庁
|
意味 | 例文 (16件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「低温感受性」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |