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刺身ほう丁の英語
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「刺身ほう丁」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 8件
彼は刺身の不味さを包丁の切れの悪さのせいにした。例文帳に追加
He ascribed the bad‐tasting of sashimi to the obtuseness of the knife.発音を聞く - Weblio英語基本例文集
このため、切り身が透けて見えるほどの「薄作り」で身を細く包丁で引いて刺身にする。例文帳に追加
To solve this, pufferfish meat is cut with a knife into such thin slices that people can see through them and this slicing is called 'usuzukuri' (literally, thin slicing).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
水気を切って刺身包丁で厚さ1cm程度の切り重ねにし、大皿に盛って上から薬味とタレをたっぷりかけて供する。例文帳に追加
After being dried with paper, they are sliced into about 1 cm pieces with a sashimi knife, stacked on a big plate and served with sufficient amount of condiments and sauce on top.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
生かつおの柵にやや多めの粗塩をまぶし藁火で炙り、熱いまま刺身に切り分け薬味と盛り付けたり、刺身に切ったまな板上で薬味やタレをまぶし包丁のひらで叩いてタレをなじませ、そのまま食べる方法がある。例文帳に追加
It is eaten by seasoning raw katsuo fillet with extra coarse salt and roasting it over the straw fire, slicing it into sashimi while it's hot, and serving it with condiments and sauce, or by patting the sashimi with the flat part of a knife on a cutting board to blend the added condiments and sauce.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
いずれにせよ、ほどなくして刺身は食材を薄く切って盛り付け、食べる直前に調味料を付けて食べる料理として認識されるようになったらしく、『四条流庖丁道(しじょうりゅうほうちょうがき)』(宝徳元年・1489年)では、クラゲを切ったものや、果てはキジやヤマドリの塩漬けを湯で塩抜きし薄切りしたものまでも刺身と称している。例文帳に追加
In either case, it appears that sashimi came to be recognized as a dish in which ingredients were thinly sliced and seasoned directly before being eaten, and "Shijoryu Hochogaki" (cookbook of the Shijo School, compiled in 1489) uses the word to refer to dishes ranging from the slices of jellyfish to the slices of salted green pheasant and salted copper pheasant that have had salt removed using hot water before being thinly sliced.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
まな板20の上面に突条部21を一体的に形成し、この突条部21に包丁の刃先を入れる角度設定用スリット22を、該突条部21の横方向に刺身1切れ分の厚みに対応させた間隔で多数形成する。例文帳に追加
A protrusion 21 is integrally formed on the upper surface of the cutting board 20 and many angle setting slits 22 to insert the blade edge of a knife into this protrusion 21 are formed in the protrusion 21 in the traverse direction at intervals that correspond to the thickness of one piece of sliced raw fish. - 特許庁
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「刺身ほう丁」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 8件
技術と熟練を要するふぐの刺身等において、熟練した人手での包丁による加工と同等の、薄く、広く、良い品質と形状の複数の切断片を短時間に一度に得ることができる切断装置の提供を目的とする。例文帳に追加
To provide a cutting device which can obtain in a shorter time and all at once a plurality of cut pieces which are thin, wide and excellent in quality and shape similar to the cut pieces processed with a cooking knife by skilled man power in sliced raw blowfish or the like that requires special skills and experiences. - 特許庁
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