意味 | 例文 (14件) |
小麦粉改質剤の英語
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英訳・英語 flour improving agent
「小麦粉改質剤」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 14件
小麦粉焼成品、その製造方法および品質改良剤例文帳に追加
BAKED FOOD OF WHEAT FLOUR, ITS PRODUCTION AND QUALITY IMPROVER - 特許庁
これらの改質剤は、製麺する際に小麦粉などの原料粉に添加される。例文帳に追加
These modifiers are respectively added to raw material powder such as wheat when making noodles. - 特許庁
食品衛生上安全な品質改良剤の添加により、パン、スポンジケーキなどの小麦粉焼成品の食感を改良し、その効果を長時間持続させた小麦粉焼成品とその品質改良方法および品質改良剤を提供することを課題とする。例文帳に追加
To obtain a baked food of wheat flour such as bread, sponge cake, having an improved texture by adding a quality improver safe in terms of food sanitation to wheat flour and sustaining the effect for many hours, to provide a method for improving the quality of the baked food of wheat flour and to obtain the quality improver. - 特許庁
小麦粉・米粉を用いたケーキやパン(以下、ケーキ類という)、てんぷらの衣およびスープ類の品質改良剤を提供すること。例文帳に追加
To provide a quality improving agent for cakes or breads (hereinafter cakes) using wheat flour or rice flour, deep fry batter for Tempura, and soups. - 特許庁
酒粕を自己消化および/またはタンパク質分解酵素を用いて処理し、次いでこの処理物を加熱する工程により製造されることを特徴とする小麦粉加工食品の品質改良剤を提供する。例文帳に追加
There is provided a quality improver for wheat flour processed food products, produced by a process for processing Sake lees by using autolysis and/or a protease and heating the processed Sake lees. - 特許庁
本発明は、低アレルゲン化小麦粉バッターにクエン酸を加えてpH4.5に調整した生地により製造された菓子類であり、また、低アレルゲン化小麦粉バッターにクエン酸を加えてpH4.5に調整し、フレーバーを加えた生地により製造された菓子類であり、また、低アレルゲン化小麦粉バッターにクエン酸を加えてpH4.5に調整し、フレーバーを加え、更に味質改良剤を処方した生地により製造された菓子類、並びにそれらの製造方法である。例文帳に追加
The confectionery is produced by using dough adjusted to ph 4.5 by adding citric acid to the hypoallergenic wheat flour batter, or further adding flavors to the citric acid-added batter, or alternatively, further adding a taste-improving agent to the flavors and citric acid-added batter. - 特許庁
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「小麦粉改質剤」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 14件
国内産小麦粉を原料とするパン製造における従来の問題点を解決し、さらに良好な品質のパンを製造するための製パン用改良剤、専用粉及びミックス、並びにパンの製造方法を提供すること。例文帳に追加
To obtain an improving agent for breadmaking, which solves problems in making bread comprising home-grown wheat flour as a raw material and is used for making high-quality bread, to provide exclusive flour and a mix, and a method for breadmaking. - 特許庁
平均分子量1000〜5000の低分子コラーゲンペプチドを含有することを特徴とする、小麦粉・米粉を材料とするスープ類の品質改良剤。例文帳に追加
The quality improving agent for soups using wheat flour or rice flour contains a low-molecular collagen peptide having an average molecular weight of 1,000-5,000. - 特許庁
平均分子量1000〜5000の低分子コラーゲンペプチドを含有することを特徴とする、小麦粉・米粉を材料とするケーキ類、てんぷらの衣の品質改良剤。例文帳に追加
The quality improving agent for cakes or deep fry batter of Tempura using wheat flour or rice flour includes a low-molecular collagen peptide having an average molecular weight of 1,000-5,000. - 特許庁
ビスケットなどに代表される焼き菓子の口どけ性やサクサク感を向上することができ、また、小麦粉などの粉原料と粉体混合することができる焼き菓子用食感改質剤を提供する。例文帳に追加
To provide a texture modifier which enhances the melting-in-the-mouth property and the crispy feeling of baked sweets such as biscuits and which can be mixed with powder raw materials, such as wheat flour. - 特許庁
小麦粉加工食品などの穀粉加工食品の食味や風味を向上させるだけでなく、老化を防止し、保湿性の高い天然物由来の品質改良剤およびその製造方法。例文帳に追加
To provide a quality improver derived from a natural product not only improving the flavor or taste of grain flour processed food products such as wheat flour processed food products but also preventing aging and high in moisture retaining property, and to provide production method therefor. - 特許庁
生地の製造において、リポキシゲナーゼに、その活性阻害物質を含む品質改良剤を、色相改善と品質改良の効果をともに出現させるように併用することを特徴とする小麦粉等穀粉を含む食品加工用生地の製造方法。例文帳に追加
A dough for processing food products containing grain flour such as wheat flour is produced by using a lipoxygenase and a quality improving agent containing an activity inhibitor against the lipoxygenase in combination so as to make effects of both the improvement in hues and the quality improvement appear. - 特許庁
さらに、小麦粉から生グルテンを得る工程、該生グルテンに還元糖を練りこみ、還元糖含有混練物を得る工程、該還元糖含有混練物を乾燥、粉砕して還元糖改質グルテン粉末を得る工程を含む、食品改質剤の製造方法を提供する。例文帳に追加
A method for producing the food modifier comprises: a process of producing the fresh gluten from wheat flour; a process of putting the reducing sugar into the fresh gluten while kneading them to obtain reducing sugar-containing kneaded material; and a process of drying the reducing sugar-containing kneaded material and pulverizing them to obtain reducing sugar-modified gluten powder. - 特許庁
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