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熟成温度の英語
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英訳・英語 maturing temperature
「熟成温度」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 70件
散水板に対して散水される循環水の温度により、チーズ熟成庫内の温度が制御され、循環水の温度と、チーズ熟成庫内の温度とによりチーズ熟成庫内の湿度が一意的に規定される。例文帳に追加
The temperature in the cheese-maturing chamber is controlled by the temperature of the circulating water sprayed on the water-sprayed plate, and the humidity in the cheese-maturing chamber is uniquely provided by the temperature of the circulating water and the temperature in the cheese-maturing chamber. - 特許庁
(37−T)×12+24≦Hr 式1(式中、Tは熟成温度(℃)、Hrは熟成時間を表す。)例文帳に追加
In the formula, T is a maturity temperature (°C) and Hr is a maturity time. - 特許庁
つぎに、所定温度で所定時間かけて、水酸化物の結晶を熟成する。例文帳に追加
Next, a crystal of hydroxide is aged at predetermined temperature for predetermined time. - 特許庁
水性媒体中でエチレンイミンを80℃以下の温度で重合させた後、100〜150℃の温度で熟成する。例文帳に追加
This method comprises polymerizing ethyleneimine at 80°C or below in an aqueous medium and aging the solution at 100-150°C. - 特許庁
魚肉すり身を主原料とする魚肉ねり製品を−15℃以下の温度帯下で熟成する工程を包含する熟成魚肉ねり製品の熟成方法。例文帳に追加
Furthermore, an aged fish meat paste product is obtained by aging including the step of aging the fish meat paste product using the ground fish meat as the main raw material in the ≤-15°C temperature zone. - 特許庁
焙煎したコーヒー豆に40〜150℃、特に好ましくは80〜120℃の温度条件下で、かつ焙煎温度よりも低い温度で熟成処理を施すコーヒー豆の製造方法。例文帳に追加
This method for producing the coffee beans comprises subjecting roasted coffee beans to ripening treatment at 40-150°C, especially preferably 80-120°C, and at a temperature lower than a roasting temperature. - 特許庁
このため、循環水の温度制御のみで、チーズ熟成庫内の温度と湿度の両者の制御が可能になるので、チーズ熟成装置の構成や、制御システムが簡略化される。例文帳に追加
As a result, the construction of the cheese-maturing apparatus and the controlling system are simplified because both of the temperature and the humidity in the cheese-maturing chamber can be controlled only by the control of the temperature of the circulating water. - 特許庁
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「熟成温度」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 70件
魚肉すり身を主原料とする魚肉ねり製品を、−15℃以下の温度帯下で熟成する工程を包含する魚肉ねり製品の熟成方法。例文帳に追加
The fish meat paste product is obtained by aging including a step of aging the fish meat paste product using ground fish meat as a main raw material in the ≤-15°C temperature zone. - 特許庁
自己醗酵は、温度が50〜85℃の範囲内、湿度が70〜95%の範囲内で醗酵させ、熟成させても良い。例文帳に追加
In the self-fermentation, the fresh turmeric may be fermented and aged at the temperature of 50-85°C in the humidity of 70-95 wt.%. - 特許庁
これを水酸化カルシウム含有水性懸濁液中に混合し、常温よりも高い温度で熟成する。例文帳に追加
The fired material is mixed with a calcium hydroxide aq. suspension and is aged at a temp. higher than the normal temp. - 特許庁
本発明はバナナ熟成加工中に、箱中のバナナ位置における果肉温度差を修正し、バナナ全体の熟成度を均一化させて商品価値のより高いバナナの熟成加工が可能となるバナナ熟成加工室の循環ファン制御方法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for controlling a circulation fan of a banana aging and processing chamber, capable of uniformising a banana's flesh temperature in a case during an aging processing, uniformising the aging degree of the whole bananas, and obtaining the bananas with a higher commercial value. - 特許庁
ゴム押出機31から押し出されたリボン14を、熟成搬送装置33内で温度管理下のもとに搬送する。例文帳に追加
The ribbon 14 extruded from a rubber extruder 31 is fed while controlled in its temperature within an aging feed device 33. - 特許庁
pH8以下の塩酸とトリメチルアミンの水溶液へ反応温度を15〜20℃の範囲に維持しながらエピクロルヒドリンを添加して反応させた後、25〜30℃の範囲の温度で熟成する。例文帳に追加
The aqueous solution is obtained by adding and reacting epichlorohydrin to an aqueous solution of hydrochloric acid and trimethylamine of pH ≤8 while keeping the temperature at 15-20°C and then aging at 25-30°C. - 特許庁
該醗酵タマネギにおいて、自己醗酵は温度が50〜85℃の範囲内、湿度が70〜95%の範囲内で醗酵させ、熟成するものである。例文帳に追加
With respect to the fermented onion, the self-fermentation is performed at a temperature of 50-85°C and a moisture of 70-95%, and aging the fermented onion. - 特許庁
前記珪酸アルカリ水溶液の添加後は、40〜150℃の温度範囲で10分間〜3時間、混合液を熟成する。例文帳に追加
The liquid mixture is matured for 10 minutes to 3 hours in a temperature range from 40 to 150°C after the addition of the aqueous alkali silicate solution. - 特許庁
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