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燻製肉の英語
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英訳・英語 PorkChop
「燻製肉」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 16件
燻製にした肉例文帳に追加
smoked meat発音を聞く - EDR日英対訳辞書
カニ肉燻製加工食品の製造方法およびカニ肉燻製加工食品例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING PROCESSED FOOD OF SMOKED CRAB MEAT, AND PROCESSED FOOD OF SMOKED CRAB MEAT - 特許庁
森林を思わせるような燻製(くんせい)肉の(香ばしい)におい.例文帳に追加
the woodsy smell of smoked meat発音を聞く - 研究社 新英和中辞典
ケーシングやセロハン等を用いることなく、燻製終了時にリテイナーから燻製食肉製品を容易に取り出すことができる燻製食肉製品の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a smoked meat product enabling easily taking out the smoked meat product from a retainer at the time of the end of smoking without using casing or cellophane. - 特許庁
ボイルまたは蒸したカニ類の殻から取り出したカニ肉を燻液配合の調味液に冷蔵浸漬し、その後液切りし、温燻製すること特徴とするカニ肉燻製加工食品の製造方法および当該製造方法により得られるカニ肉燻製加工食品。例文帳に追加
The processed food of smoked crab meat is produced by the method for producing the processed food of smoked crab meat including: soaking the crab meat taken out of the shell of a boiled or steamed crab in seasoning in cold storage; draining the seasoning liquid; and subjecting the drained crab meat to hot-smoking. - 特許庁
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「燻製肉」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 16件
カニ肉特有の味、風味、香りのあるカニ肉本来の旨味に燻製の香ばしさを付加し、かつ、カニ肉の身質の変性がなくジューシーでカニ肉特有の食感のあるカニ肉燻製加工品およびその製造方法の提供。例文帳に追加
To provide a processed food of smoked crab meat which is produced by adding smoked fragrance to crab meat-originated taste having taste, flavor and scent specific to the crab meat, and which is free from deterioration in meat quality of the crab meat and has juicy palate feeling specific to the crab meat; and to provide a method for producing the processed food. - 特許庁
また、トランスグルタミナーゼにカゼインナトリウムを併用することにより、燻製食肉製品の表面の硬さをより増加させることができる。例文帳に追加
It is possible to further increase the hardness of the surface of the smoked meat product by using transglutaminase together with sodium caseinate. - 特許庁
本発明は、海のパイナップルといわれる尾索動物のホヤを、パイナップル・ジュースやミックス・ジュースに浸漬することによって肉質と風味を良くし、さらに燻製風味を加えて新しいタイプのホヤ燻製品を提供するものである。例文帳に追加
To provide a new type smoked food of ascidian improved in the quality of meat and flavor by soaking ascidian of theurochordate called sea pineapple in a pineapple juice or mixed juice followed by adding smoking flavor to the soaked ascidian. - 特許庁
このようにして得られたフィレは燻製風味を持つにも関わらず鯖肉の柔らかい生干しフィレで、焼き魚の味と煮魚の食感とに非常に近似した外観、風味、食感を有する新規な魚肉の食感も有している。例文帳に追加
The thus-obtained fillet is a half-dried fillet having soft mackerel meal though having a smoky flavor that has a texture of fresh fish meal having external appearances, tastes and texture very similar to the taste of a roast fish and the texture of boiled fish. - 特許庁
燻煙製品あるいは燻煙製品抽出エキスに、含硫アミノ酸類、含硫ペプチド類及び含硫ビタミン類等から選ばれる含硫化合物を添加することにより、燻製品抽出エキス含有食品並びに肉、卵、及び乳製品などの畜産物燻製品等からなる食品の燻煙香を増強する。例文帳に追加
The method for fortifying smoke scent of foods each containing a smoked food extraction essence and foods comprising smoked foods of livestock products such as meat, eggs and milk products comprises adding to smoked foods or the smoked food extraction essence a sulphur-containing compound selected from sulphur-containing amino acids, sulphur-containing peptides and sulphur-containing vitamins. - 特許庁
江戸時代に、紀伊国印南浦(現和歌山県日高郡印南町)の甚太郎という人物が燻製で魚肉中の水分を除去する燻乾法(焙乾法とも)を考案し、現在の荒節に近いものが作られるようになった。例文帳に追加
In the Edo period, a man called Jintaro in Inamiura, Kii Province (the present Inami-cho, Hidaka-gun, Wakayama Prefecture), devised the smoke seasoning method (also called the roast seasoning method), which removed the moisture from the fish by smoking, thereby making the product similar to today's arabushi.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
従来のアッケシソウを用いる技術に比べ、アッケシソウ特有の生臭いにおいを最小化させ、一般の人たちが拒否感を持たずに食べることができるような鶏胸肉燻製焼きの製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for making smoked chicken breast with a minimized characteristic stinky smell of Salicornia herbacea compared to conventional skill of using Salicornia herbacea, edible for general public without feeling of rejection. - 特許庁
食肉の表面にトランスグルタミナーゼを作用させ、低温で保存することにより、食肉の表面部分のみの弾力性や硬さを増加させ、燻製終了時にリテイナーの網に食肉製品の表面が食い込まず、容易に取り出すことを可能とする。例文帳に追加
This method for producing the smoked meat product comprises making transglutaminase act on the surface of meat and preserving the product at a low temperature so as to increase springiness and hardness only at the surface of meat and enable easily taking out without penetrating the surface of the meat product into the net of the retainer at the time of the end of smoking. - 特許庁
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