小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > JMdict > 燻製肉の英語・英訳 

燻製肉の英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

英訳・英語 PorkChop


JMdictでの「燻製肉」の英訳

燻製肉


「燻製肉」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 16



例文

燻製にした例文帳に追加

smoked meat発音を聞く  - EDR日英対訳辞書

などの燻製を作る部屋例文帳に追加

a room where food items are smoked発音を聞く  - EDR日英対訳辞書

カニ燻製加工食品の製造方法およびカニ燻製加工食品例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PROCESSED FOOD OF SMOKED CRAB MEAT, AND PROCESSED FOOD OF SMOKED CRAB MEAT - 特許庁

森林を思わせるような燻製(くんせい)の(香ばしい)におい.例文帳に追加

the woodsy smell of smoked meat発音を聞く  - 研究社 新英和中辞典

は乾燥させて[燻製(くんせい)にして]保存することができる.例文帳に追加

Meat can be kept by drying [smoking].発音を聞く  - 研究社 新英和中辞典

ケーシングやセロハン等を用いることなく、燻製終了時にリテイナーから燻製製品を容易に取り出すことができる燻製製品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a smoked meat product enabling easily taking out the smoked meat product from a retainer at the time of the end of smoking without using casing or cellophane. - 特許庁

例文

ボイルまたは蒸したカニ類の殻から取り出したカニを燻液配合の調味液に冷蔵浸漬し、その後液切りし、温燻製すること特徴とするカニ燻製加工食品の製造方法および当該製造方法により得られるカニ燻製加工食品。例文帳に追加

The processed food of smoked crab meat is produced by the method for producing the processed food of smoked crab meat including: soaking the crab meat taken out of the shell of a boiled or steamed crab in seasoning in cold storage; draining the seasoning liquid; and subjecting the drained crab meat to hot-smoking. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

「燻製肉」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 16



例文

カニ特有の味、風味、香りのあるカニ本来の旨味に燻製の香ばしさを付加し、かつ、カニの身質の変性がなくジューシーでカニ特有の食感のあるカニ燻製加工品およびその製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a processed food of smoked crab meat which is produced by adding smoked fragrance to crab meat-originated taste having taste, flavor and scent specific to the crab meat, and which is free from deterioration in meat quality of the crab meat and has juicy palate feeling specific to the crab meat; and to provide a method for producing the processed food. - 特許庁

また、トランスグルタミナーゼにカゼインナトリウムを併用することにより、燻製製品の表面の硬さをより増加させることができる。例文帳に追加

It is possible to further increase the hardness of the surface of the smoked meat product by using transglutaminase together with sodium caseinate. - 特許庁

本発明は、海のパイナップルといわれる尾索動物のホヤを、パイナップル・ジュースやミックス・ジュースに浸漬することによって質と風味を良くし、さらに燻製風味を加えて新しいタイプのホヤ燻製品を提供するものである。例文帳に追加

To provide a new type smoked food of ascidian improved in the quality of meat and flavor by soaking ascidian of theurochordate called sea pineapple in a pineapple juice or mixed juice followed by adding smoking flavor to the soaked ascidian. - 特許庁

このようにして得られたフィレは燻製風味を持つにも関わらず鯖の柔らかい生干しフィレで、焼き魚の味と煮魚の食感とに非常に近似した外観、風味、食感を有する新規な魚の食感も有している。例文帳に追加

The thus-obtained fillet is a half-dried fillet having soft mackerel meal though having a smoky flavor that has a texture of fresh fish meal having external appearances, tastes and texture very similar to the taste of a roast fish and the texture of boiled fish. - 特許庁

燻煙製品あるいは燻煙製品抽出エキスに、含硫アミノ酸類、含硫ペプチド類及び含硫ビタミン類等から選ばれる含硫化合物を添加することにより、燻製品抽出エキス含有食品並びに、卵、及び乳製品などの畜産物燻製品等からなる食品の燻煙香を増強する。例文帳に追加

The method for fortifying smoke scent of foods each containing a smoked food extraction essence and foods comprising smoked foods of livestock products such as meat, eggs and milk products comprises adding to smoked foods or the smoked food extraction essence a sulphur-containing compound selected from sulphur-containing amino acids, sulphur-containing peptides and sulphur-containing vitamins. - 特許庁

江戸時代に、紀伊国印南浦(現和歌山県日高郡印南町)の甚太郎という人物が燻製で魚中の水分を除去する燻乾法(焙乾法とも)を考案し、現在の荒節に近いものが作られるようになった。例文帳に追加

In the Edo period, a man called Jintaro in Inamiura, Kii Province (the present Inami-cho, Hidaka-gun, Wakayama Prefecture), devised the smoke seasoning method (also called the roast seasoning method), which removed the moisture from the fish by smoking, thereby making the product similar to today's arabushi.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

従来のアッケシソウを用いる技術に比べ、アッケシソウ特有の生臭いにおいを最小化させ、一般の人たちが拒否感を持たずに食べることができるような鶏胸燻製焼きの製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for making smoked chicken breast with a minimized characteristic stinky smell of Salicornia herbacea compared to conventional skill of using Salicornia herbacea, edible for general public without feeling of rejection. - 特許庁

例文

の表面にトランスグルタミナーゼを作用させ、低温で保存することにより、食の表面部分のみの弾力性や硬さを増加させ、燻製終了時にリテイナーの網に食製品の表面が食い込まず、容易に取り出すことを可能とする。例文帳に追加

This method for producing the smoked meat product comprises making transglutaminase act on the surface of meat and preserving the product at a low temperature so as to increase springiness and hardness only at the surface of meat and enable easily taking out without penetrating the surface of the meat product into the net of the retainer at the time of the end of smoking. - 特許庁

>>例文の一覧を見る

「燻製肉」の英訳に関連した単語・英語表現

燻製肉のページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
EDRDGEDRDG
This page uses the JMdict dictionary files. These files are the property of the Electronic Dictionary Research and Development Group, and are used in conformance with the Group's licence.

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS