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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 斎藤和英大辞典 > Grains of boiled riceの意味・解説 

Grains of boiled riceとは 意味・読み方・使い方

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意味・対訳 飯粒


斎藤和英大辞典での「Grains of boiled rice」の意味

Grains of boiled rice


「Grains of boiled rice」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 18



例文

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飯粒 - 斎藤和英大辞典

The objective processed rice grains for cooking substantially includes no rice bran, has the moisture content of 54-60%, the content of the α-form starch is86% in the rice grains, the concretion degree of lump form of the boiled rice grains is50% and is stored in a vessel.例文帳に追加

調理用加工米であって、実質的に米糠を含まず、水分54〜60%、澱粉のα化度86%以上、一辺が8mmの網目を通過しない米粒の団塊が50%以下である容器入り調理用加工米。 - 特許庁

To provide a method for producing boiled rice for preventing the surface of rice grains from becoming pasty and sticky and preventing palate feeling from becoming excessively soft, and also preventing aging of starch for a long period in boiled rice using glutinous rice, and to provide the boiled rice.例文帳に追加

糯米を使用した米飯を対象として、米粒の表面が糊状にねっとりとし、また、過度に軟らかい食感となることを防止し、かつ、長期間に亘り澱粉の老化を防止することのできる米飯の製造方法及び米飯を提供することを目的とする。 - 特許庁

Polished rice is soaked in liquid, treated with a high pressure of 100-4,000 atmospheric pressure and boiled to give the objective boiled rice including no bubble inside the rice grains 1.例文帳に追加

精白米を液体に浸漬し、100気圧以上4000気圧以下の高圧処理を施した後、炊飯して得る炊飯米粒1の内部に気泡を含有しない炊飯米。 - 特許庁

To provide a hygienic rice ball-making machine capable of easily producing delicious rice balls similar to hand-made rice balls sustaining the shape of rice grains and moderately holding air between the rice grains and suitable for being used outside without getting burnt in the hand with hot boiled rice.例文帳に追加

米粒の形が保たれて米粒と米粒との間に適度に空気が抱き込まれた手で握ったのと同様な美味しいおにぎりを簡便に製造する事が可能であるとともに、衛生的で、しかも熱いご飯で手を火傷する事無く、屋外での使用にも適したおにぎり製造器の提供を解決課題とする。 - 特許庁

To provide a hygienic rice ball preparing tool easily producing delicious rice balls similar to hand-made rice balls sustaining the shape of rice grains and moderately holding air between the rice grains and suitable for being used outside without getting burnt in the hand with hot boiled rice.例文帳に追加

飯粒の形が保たれて飯粒と飯粒との間に適度に空気が抱き込まれた手で握ったのと同様な美味しいおにぎりを簡便に製造することが可能であると共に、衛生的で、しかも熱いご飯で手を火傷することなく、屋外での使用にも適したおにぎり製造器を提供する。 - 特許庁

例文

On the surface of the projection 3 a formation of irregularities 3a or treatment through coating with fluororesin are preferable to prevent the adhesion of boiled rice grains thereto.例文帳に追加

前記突起3の表面には、ごはんの付着を防止する凹凸3aを形成したり、フッソ樹脂コーティング加工をすることが好ましい。 - 特許庁

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「Grains of boiled rice」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 18



例文

This dried, seasoned and cooked rice is produced by adhering finely stripped ingredients to a partial or the whole surface of grains of boiled rice with an edible adhering material, wherein the boiled rice is impregnated with seasoning components and gelatinized.例文帳に追加

併せて玄米や胚芽米を使用しても風味がよく、保存中にもその風味を長く維持できる上、ビタミンやカルシウムなどの成分が消失しにくく、その上、生命活動の源であるコラーゲンを手軽に摂取でき、健康の維持・増進に寄与できる新規な乾燥調味米飯及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide an emulsifying composition for boiling rice having a function equal to that of a conventional emulsifying composition for boiling rice, and preventing flavor deterioration of rice derived from edible oil and fat to be used as the raw material and lowering of palate feeling by preventing transpiration of water content while lowering the adhesion of rice grains after being boiled, and hardly making the boiled rice get cold.例文帳に追加

これまでの炊飯用乳化組成物と同等な機能を有した上で、原料として使用する食用油脂由来の米飯の風味劣化を防止し、炊飯後の米粒の付着性を低下させたまま水分の蒸散を防いで食感の低下を防止するとともに、米飯を冷めにくくすることができる炊飯用乳化組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a food substitute for rice grains, aiming at prevention and treatment of obesity and lifestyle diseases which occur through ingestion of a large amount of glucide, similar to boiled rice in appearance and flavor, and having a greatly small glucide content.例文帳に追加

糖質を多量に摂取することから起きる肥満や生活習慣病の予防・治療を目的として、外観、風味においてご飯と類似し、しかも糖質含量が非常に少ない米粒代用食品品を提供する。 - 特許庁

The food thus obtained has high water-absorbing tendency and can be combined with various kinds of soups, in particular, by combining boiled rice soup with a porous heath food in the form of rice grains to prepare a liquid food, the liquid food that is highly excellent in soup taste infiltration and easy to eat can be served.例文帳に追加

特に、穀類に米を選択しご飯粒にした多孔質健康食品をご飯スープと組み合わせて流動食にすることによりスープの味しみが極めて良く、食し易い流動食を提供することができる。 - 特許庁

This food thus obtained has high water-absorbing tendency and can be combined with various kinds of soup; in particular, by combining boiled rice soup with this food with the cereals in the form of rice grains to prepare a liquid diet, the liquid diet that is highly excellent in soup taste infiltration and easy to eat can be served.例文帳に追加

特に、穀類に米を選択しご飯粒にした多孔質健康食品をご飯スープと組み合わせて流動食にすることによりスープの味しみが極めて良く、食し易い流動食を提供することができる。 - 特許庁

This food substitute for rice grains has bean curd as the raw material, and is dehydrated to a weight of 40 wt.%-60 wt.% and processed to a grain-like form of a size of an average diameter of 2.8 mm-4.6 mm so as to be given with palate feeling similar to that of boiled rice grains.例文帳に追加

豆腐を原料とし、40重量%〜60重量%の範囲内の重さまで水切りされているとともに、平均径が2.8mm〜4.6mmの範囲内の寸法の粒状に加工されることによって、ご飯粒に類似した食感を付与する。 - 特許庁

A retort boiled rice sheet 1 has a size of about 90 mm×about 90 mm×about 7 mm (equivalent to the thickness of three layers obtained by horizontally laying rice grains) in length (L1width (L2height(H), and a porosity of 5-30 vol.%, preferably 7-26 vol.%, most preferably 14-20 vol.%.例文帳に追加

レトルト米飯シート1は、縦(L1)×横(L2)×高さ(H)が約90mm×約90mm×約7mm(米粒を横にして3層に重ねた厚さに相当)の寸法を有し、5〜30容量%、好ましくは7〜26容量%、最も好ましくは、14〜20容量%の空隙率を有する。 - 特許庁

例文

The relaxation time of the objective nucleus ^1H of boiled rice grains is measured through the CPMG method (or another method) by use of the pulse NMR apparatus (the magnetic resonance of the nucleus is excited and the transverse relaxation time T_2 is measured from the excited state to the ground state) and the boiled rice having20 ms relaxation time is selected.例文帳に追加

炊飯米粒の物性を、パルスNMR装置によって、対象核^1Hの緩和時間(核の磁気共鳴を励起させ、励起状態から基底状態に戻るまでの横緩和時間T_2を測定する。以下、緩和時間とは横緩和時間T_2を意味する。)をCPMG法(または別法)により測定し、対象核^1Hの緩和時間が20ms(ミリ秒)以下となる炊飯米とする。 - 特許庁

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「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編

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