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melting cheeseとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 とろけるチーズ
「melting cheese」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 23件
Also disclosed is a method for production of a processed cheese comprising a first step wherein a cheese raw material used for producing the process cheese is subjected to hot-melt processing; and a second step wherein a lactic acid bacterium is added to the cheese raw material after heating and melting.例文帳に追加
プロセスチーズ類の製造に用いるチーズ原料の加熱溶融を行う第1の工程と、加熱溶融後の前記チーズ原料に乳酸菌を添加する第2の工程とを有するプロセスチーズ類の製造方法。 - 特許庁
The heat resistant cheese is obtained by adding molten salt and calcium hydroxide to the raw material of natural cheese followed by heating and melting.例文帳に追加
ナチュラルチーズ等の原料に対し、溶融塩、水酸化カルシウムを添加して加熱溶融することにより、耐熱性チーズを得る。 - 特許庁
To provide cream cheese-like food good in workability and having low calorie when using as a confectionery making and breadmaking material, without spoiling smooth melting in the mouth and soft palate feeling of cream cheese, and refreshing acidity of natural cheese.例文帳に追加
クリームチーズの、柔らかい食感や滑らかな口溶け、ナチュラルチーズの爽やかな酸味を損なうことなく、製菓製パン材料として使用する際に、作業性が良く、低カロリーのクリームチーズ様食品を提供すること。 - 特許庁
To provide a method of producing a dried bonito flake-like cheese food capable of being eaten alone, and capable of being used as a foodstuff for a cooked dish, as a material to be placed on the cooked dish, or as a seasoned material for sprinkling without melting cheese or without impairing the original taste, flavor or smell of cheese.例文帳に追加
それ自体単独で食することもできるが、加熱調理する料理の具材や、加熱調理した料理への載せ置き材、振り掛け材として使用した場合でもチーズが溶融せず、しかも、チーズ本来の旨味や風味、香りが損なわれることもない削り節状チーズ食品の製造方法を提案する。 - 特許庁
To obtain a process cheese or a cheese food softening by heating, causing a proper oil off, uniformly melting, having a good spinnability and showing an excellent spinnability after cooling and reheating.例文帳に追加
加熱により軟化し、適度なオイルオフが生じて均一に溶融し、良好な糸曳き性を有し、かつ、冷却後、再度加熱しても良好な糸曳き性を呈するプロセスチ−ズ又はチ−ズフ−ドの提供。 - 特許庁
This novel processed cheese is obtained by adding a molten salt and native gellan gum to raw cheese, stirring the mixture, heating the stirred resultant mixture for melting it to disperse minute bubbles therein followed by filling and cooling process of the thus treated mixture.例文帳に追加
原料チーズに溶融塩及びネイティブジェランガムを添加し、撹拌して、加熱溶融させると共に微小な気泡を分散させた後、充填冷却することにより、プロセスチーズを得る。 - 特許庁
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「melting cheese」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 23件
This heat-resistant processed cheese is obtained by adding a molten salt to natural cheese, heating and melting the resultant so as to be at 95-120°C, and thereafter keeping or not keeping the temperature of the thus melted mixture at the same level as mentioned above.例文帳に追加
ナチュラルチーズに溶融塩を添加し95〜120℃に加熱溶融して、同温度に保持し又は保持することなく耐熱性を有するプロセスチーズを得る。 - 特許庁
The produced cheese has heat-resistance and water-resistance and is heat-treatable for the production of processed meat products and fishery paste products, or the like without causing the melting and deformation of the cheese and accordingly, it can be used in these processing methods.例文帳に追加
得られたチーズは耐熱性及び耐水性を有しており、畜肉加工品、水産練り製品等を製造する際の加熱処理により溶融したり、変形することがないため、これらの加工に利用することができる。 - 特許庁
To provide a method for producing process cheese products having both good melting properties and good shredding properties.例文帳に追加
良好な溶融特性と良好な切断特性の両方を有するプロセスチーズ製品を製造するための方法を提供すること。 - 特許庁
To provide natural cheese excellent in a cooking aptitude when heating (heat melting properties, burnt color, flavor, stringy properties, and palate feeling).例文帳に追加
加熱時の調理適性(加熱溶融性、焦げ色、風味、糸曳き性、食感)が優れるナチュラルチーズを得ること。 - 特許庁
To provide processed cheese including modified starch, and having excellent thermally melting properties and stringiness.例文帳に追加
加工デンプンを使用したプロセスチーズ類において、優れた熱溶融性と糸引き性を有したプロセスチーズ類を提供する。 - 特許庁
To provide new cream cheese products that have a melting texture and a good cracking property and that resist dehydration during storage.例文帳に追加
口どけの良い食感と良好な割れ性を有し、かつ保存中の離水が少ない、新規なクリームチーズ類を提供する。 - 特許庁
This portion type cheese cake-like food is produced by packing into a portion container a cheese mix obtained by compounding natural cheese so as to include soft natural cheese having ≥4% fat ratio in solid content in an amount of ≥20 wt.% and processed starch powder in an amount of ≥0.5 wt.%, and controlling the water content to ≤75% and heat-melting the compound.例文帳に追加
固形分中の脂肪率が4%以上である軟質ナチュラルチーズを20重量%以上及び化工澱粉を0.5重量%以上含有するように配合し、水分率を75%以下に調整して加熱溶融したチーズミックスをポーション容器に充填することによってポーションタイプのチーズケーキ様食品を製造する。 - 特許庁
This method for producing the cheese containing food, is characterized by formulating soft natural cheese and glucono delta-lactone so as to contain ≥15 wt.% and ≥0.05 wt.%, respectively, adjusting the mixture so that pH and water content become 4.0 to 5.2 and ≤80 wt.%, respectively, and then thermally melting the mixture.例文帳に追加
軟質ナチュラルチーズを15重量%以上及びグルコノデルタラクトンを0.05重量%以上含有するように配合し、pHが4.0〜5.2及び水分が80重量%以下となるように調整して加熱溶融することにより得る。 - 特許庁
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