例文 (27件) |
"味付け海苔"を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 27件
味付け海苔および味付け海苔の製造方法例文帳に追加
SEASONED LAVER AND ITS PRODUCTION - 特許庁
味付け海苔の製造方法例文帳に追加
PRODUCTION OF SEASONED LAVER - 特許庁
味を付けている海苔を「味付け海苔」と言う。例文帳に追加
Seasoned nori is called 'aji-tsuke nori (seasoned or flavored nori).' - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
加工味付け海苔とその製造法ならびに装置例文帳に追加
PROCESSED SEASONED LAVER, AND METHOD AND APPARATUS EACH FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
従来よりも後味に優れる味付け海苔に仕上げることができる味付け海苔用調味液を提供しようとするもの。例文帳に追加
To provide a seasoning liquid for seasoned laver which allows finishing to a seasoned laver more excellent in an aftertaste than conventional products. - 特許庁
尚、味付け海苔の発明は山本海苔店2代目山本德治郎。例文帳に追加
Ajitsuke nori was invented by the second generation of the Yamamoto Noriten Company, Tokujiro YAMAMOTO. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
シート状味付け海苔、その製造法及び海苔巻きむすび例文帳に追加
SHEET-LIKE SEASONED DRIED LAVER, METHOD FOR PRODUCING THE LAVER, AND RICE BALL ROLLED IN DRIED LAVER - 特許庁
この味付け海苔に含まれる酸度が2.0〜5.0W/W%であることが好ましい。例文帳に追加
The acidity included in the laver is preferably 2.0-5.0 W/W%. - 特許庁
調味料が舌に残る感じを抑えた味付け海苔の調味液を開発することにある。例文帳に追加
To develop a seasoning liquid for a seasoned laver with a suppressed feeling of the seasoning remaining on the tongue. - 特許庁
従来の味付け海苔には見られなかった食酢を主体とした酸味の割合を強化して、酸味と甘味の程良いバランスを醸し出すことができる甘酢風味味付け海苔を提供する。例文帳に追加
To provide seasoned laver having a taste of sweetened vinegar, creating proper balance between an acid taste and a sweet taste, which has not been available, by enforcing a rate of the acid taste with vinegar as a main ingredient. - 特許庁
味付け海苔、スナック菓子、コンビニエンスストアのおにぎり等に利用されており、海苔の生産量、消費量ともに増加してきている。例文帳に追加
In China, nori is used for 'aji-tsuke nori,' snacks, 'onigiri' sold in convenience stores and so on, and the volumes of production and consumption are increasing. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
味付け海苔(あじつけのり)は、主に醤油と砂糖、香辛料などで味付けした加工海苔製品の総称。例文帳に追加
Ajitsuke nori (nori flavored with soy sauce, mirin and seasonings) is a generic term for processed nori (dried laver seaweed) products mainly seasoned with soy-sauce, sugar, and spices. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
板海苔に味付けタレを塗布したのち、粉末酢を散布して、酸味と甘味のバランスが程良くした甘酢風味味付け海苔。例文帳に追加
The seasoned laver properly balanced in the acid taste and the sweet taste is provided by applying dripping a reasoning liquid for tasting to plate laver and subsequently spraying powdery vinegar. - 特許庁
味はよいが、調味液が手や樹脂シートに付着せず、かしも、簡単に製造が可能な味付け海苔の製造方法を開発することにある。例文帳に追加
To develop a method for producing seasoned layer which has a good taste and can simply be produced without adhering a seasoning solution to hands and resin sheets. - 特許庁
味付け海苔の製造工程において、搬送手段(A)上を移動する海苔(1)の片面(1a)に、醤油や砂糖を含む調味液(2a)を塗布し、他の面(1b)に醤油や砂糖を含まない調味液(2b)を塗布することを特徴とする味付け海苔の製造方法。例文帳に追加
In the manufacturing process of toasted and seasoned laver, a seasoning liquid 2a containing soy sauce and sugar is applied on one surface side 1a of the laver 1 moving on a transferring means, and a seasoning liquid 2b containing no soy sauce nor sugar is applied on the other surface side 1b. - 特許庁
味付け海苔の製造工程において、搬送手段上を移動する黒海苔の片面に、醤油や砂糖を含む調味液を塗布すると共に、青海苔をふりかけ、他の面に醤油や砂糖を含まない調味液を塗布することを特徴とする味付け海苔の製造方法。例文帳に追加
This method for producing seasoned laver comprises coating one surface 1a of black laver 1 moved on a carrying means with a seasoning solution 2a containing soy sauce and sugar, scattering green laver 3 on the seasoned surface, and then coating the other surface 1b with a seasoning solution 2b not containing soy sauce and sugar. - 特許庁
シート状の海苔に、ゴマ油を主体とした本格的なサラダ風味を付与し、その食品の風味を嗜好する消費者を満足させることのできるサラダ風味付け海苔とその味付加工方法を提供する。例文帳に追加
To provide a laver seasoned with salad flavor, obtained by giving genuine salad flavor, mainly coming from sesame oil, to a laver sheet, satisfiable the consumers who like the flavor of the food, and also to provide a method for seasoning laver. - 特許庁
味はよいが、調味液が手や樹脂シートに付着せず、しかも、簡単に製造が可能な味付け海苔の製造方法を開発することにある。例文帳に追加
To provide a method for preparing toasted and seasoned laver which can prepare the laver having good taste, at the same time has no trouble of attaching of a seasoning liquid on hands or a resin sheet and further enables the easy preparation of the toasted and seasoned laver. - 特許庁
例文 (27件) |
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