例文 (7件) |
"culture time"を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 7件
The sensor sized to be portable can be provided without needing a culture time and an expensive analyzer in comparison with a conventional sensor.例文帳に追加
したがって、従来のように培養に時間を要したり、高額な分析機器を必要とせず、携帯できるサイズのセンサを提供できる。 - 特許庁
The microorganism efficiently decolorizes the colored waste liquid, and a remarkable effect that the decolorization is not temporary but continues over a long period of time and color is not returned during a culture time can be obtained.例文帳に追加
これらの微生物は、有色廃液を効率的に脱色するが、その脱色は一時的なものではなく、長期間継続し、培養時間の過程によって着色が戻ってくることもないという著効が奏される。 - 特許庁
To provide a microorganism culture medium which can shorten a culture time requiring two days for general live bacteria or 7 days for fungi and gives a good quantitative result in a short time.例文帳に追加
一般生菌で2日間、真菌で7日間を要する培養時間を短縮し、短時間で定量性の良い結果が得られる微生物培地を提供する。 - 特許庁
To provide a culture-promoting agent for a lactic acid bacterium shortening the culture time of the lactic acid bacterium by just adding it to a culture medium and in which flavor and taste and color tone derived from used tea leaves are suppressed.例文帳に追加
本発明の課題は、培地に添加するだけで乳酸菌の培養時間を短縮する乳酸菌培養促進剤であって、茶殻に由来する香味・色調が抑制された乳酸菌培養促進剤を提供することである。 - 特許庁
To provide a culture-promoting agent for a lactic acid bacterium shortening the culture time of the lactic acid bacterium by just adding it to a culture medium and has no harmful effects on flavor and taste of a culture material of the lactic acid bacterium.例文帳に追加
本発明の課題は、培地に添加するだけで乳酸菌の培養時間を短縮する乳酸菌培養促進剤であって、乳酸菌培養物の香味に悪影響を及ぼさない乳酸菌培養促進剤を提供することである。 - 特許庁
To provide a food composition for vertebrates that improves development rate of culturing vertebrate, shortens culture time before marketing, and decreases feed conversion rate and potential risks during culturing.例文帳に追加
脊椎動物の養殖の発育速度改善、市場に出す前の培養時間の短縮および飼料要求率ならびに養殖の間の潜在的リスクの低減のための脊椎動物用食品組成物を提供する。 - 特許庁
Vanillin or its analogue is produced by subjecting a mold to a liquid culture in a state that culture conditions comprising a nutritive state, temperature, pH, an aeration volume, a stirring rate and a culture time are property controlled, without adding a vanillin precursor, or the like.例文帳に追加
栄養状態、温度、pH、通気量、撹拌速度および培養時間の培養条件を適切に制御した状態で、糸状菌を液体培養することによりバニリン前駆体などの添加を行うことなくバニリンもしくはその類縁体を製造する。 - 特許庁
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