1016万例文収録!

「βコングリシニン」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > βコングリシニンに関連した英語例文

セーフサーチ:オフ

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

βコングリシニンを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 26



例文

METHOD FOR DECREASING VISCOSITY OF SOYBEAN β-CONGLYCININ SOLUTION例文帳に追加

大豆β−コングリシニン溶液の粘度低下方法 - 特許庁

PROCESSED SOYBEAN β-CONGLYCININ PROTEIN例文帳に追加

加工された大豆β‐コングリシニンたん白 - 特許庁

PUFFED FOOD WITH FORMULATED β-CONGLYCININ例文帳に追加

β−コングリシニン配合膨化食品 - 特許庁

The noodles contain a soybean protein and has a ratio of β-conglycinin/(β-conglycinin+glycinin) of70%.例文帳に追加

大豆蛋白を含み、βコングリシニン/(βコングリシニン+グリシニン)の比率が70%以上である麺類。 - 特許庁

例文

To provide a method for decreasing viscosity of high concentration β-conglycinin, and to provide drink containing β-conglycinin at high concentration.例文帳に追加

高濃度のβ-コングリシニンの粘度を低下させ、また高濃度にβ-コングリシニンを含んだ飲料を提供する。 - 特許庁


例文

VACUOLAR TRANSPORT SIGNAL PEPTIDE OF SOYBEAN β-CONGLYCININ AND UTILIZATION THEREOF例文帳に追加

ダイズβ−コングリシニンの液胞輸送シグナルペプチドおよびその利用 - 特許庁

JAPANESE CONFECTIONERY-LIKE FOOD RICHLY CONTAINING SOYBEAN β-CONGLYCININ, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

大豆β−コングリシニン高含有和菓子様食品及びその製造法 - 特許庁

This protein beverage is obtained by separating and refining β-conglycinin which is a soybean protein fraction, degrading and removing phytic acid bound to the resultant β-conglycinin and thereby utilizing the β- conglycinin with a low content of phytic acid having a raised solubility in the weakly acidic region as a protein source.例文帳に追加

大豆たん白質画分であるβ-コングリシニンを分取精製し、さらに得られたβ-コングリシニンに結合しているフィチン酸を分解・除去することで、弱酸性領域での溶解性を高めた低フィチン酸β-コングリシニンを、たん白質源として利用する。 - 特許庁

The purpose of the invention can be achieved by the use of the specific arginine-containing peptide having an amino acid sequence corresponding to soybean β-conglycinin and obtained by the decomposition of β-conglycinin with a pepsin.例文帳に追加

また、特定のアルギニン含有ペプチドは、大豆βコングリシニンに該当するアミノ酸配列が存在し、βコングリシニンをペプシンで分解したペプチドで、本発明の課題を達成できることも発見した。 - 特許庁

例文

To effectively prevent the reduction of β-conglycinin even by microwave heating in a puffed food containing the β-conglycinin which is one component of a soybean protein.例文帳に追加

大豆蛋白質の一成分であるβ−コングリシニンを含有する膨化食品において、マイクロ波加熱してもβ−コングリシニンの減衰を有効に防止する。 - 特許庁

例文

The method for producing noodles includes using an improver for noodles having a ratio of β-conglycinin/(β-conglycinin+glycinin) of70% in the production of noodles.例文帳に追加

また、麺類の製造においてβコングリシニン/(βコングリシニン+グリシニン)の比率が70%以上である麺類改良剤を用いることを特徴とする麺類の製造法。 - 特許庁

CRYSTALS, THREE-DIMENSIONAL COORDINATES, THREE- DIMENSIONAL STRUCTURES AND THEIR MODULES AND THEIR USES OF GLYCININ, β-CONGLYCININ AND PROGLYCININ例文帳に追加

グリシニン、β−コングリシニンおよびプログリシニンの結晶、三次元座標、三次元構造およびそのモデル、並びにそれらの使用 - 特許庁

A β-conglycinin derived from soybean and having a lipid metabolism control function is digested with a proteolytic enzyme.例文帳に追加

脂質代謝調節機能を有するダイズ由来のβ−コングリシニンをタンパク質分解酵素で消化する。 - 特許庁

To provide a method for producing gel by which soybean protein gel having novel gel characteristics is obtained from glycinin and β-conglycinin obtained by fractionating/purifying soybean protein.例文帳に追加

大豆蛋白から分画精製して得られたグリシニンとβ−コングリシニンから新規なゲル特性を有する大豆蛋白ゲルを得ること。 - 特許庁

This puffed food with the β-conglycinin, obtained by preparing a food dough by formulating the β-conglycinin and a puffing agent and puffing the food dough by heating by microwave is obtained by formulating an oligosaccharide excluding sucrose with the food dough.例文帳に追加

β−コングリシニンと膨化剤を配合して食品生地を調製し、当該食品生地をマイクロ波加熱して膨化した膨化食品において、食品生地にショ糖を除くオリゴ糖を配合したβ−コングリシニン配合膨化食品である。 - 特許庁

To provide respective three-dimensional coordinates of glycinin, proglycinin, and β-conglycinin crystalline structures and respective three- dimensional structures and models of the three proteins having the coordinates, and also to provide each three-dimensional coordinate of a monomer, a trimer or a hexamer which is derived from one of the crystals of glycinin, proglycinin, and β-conglycinin.例文帳に追加

結晶構造のグリシニン、プログリシニンおよびβ−コングリシニンの三次元座標、前記座標を有する前記3つの蛋白質の立体構造およびモデル、並びに、グリシニン、プログリシニンおよびβ−コングリシニンの結晶の何れかから誘導される1量体、3量体または6量体の三次元座標を提供する。 - 特許庁

This soybean having a higher content of the total free amino acids in the grains than those of soybeans of generally cultivated species is provided by providing a soybean from which all subunits of β-conglycinin and glycinin are hereditarily deleted or a soybean which only has A_3B_4 comprising one of the glycinin subunits among the subunits of the β-conglycinin and the glycinin.例文帳に追加

β-コングリシニンおよびグリシニンの全サブユニットを遺伝的に欠失すること、もしくはβ-コングリシニンおよびグリシニンのサブユニットのうちグリシニンサブユニットであるA_3B_4のみを有することを特徴とするダイズを提供することにより、一般栽培種のダイズに比べて子実中の総遊離アミノ酸含量が高いダイズが提供される。 - 特許庁

The hair growth stimulant contains, as an effective component, a tetrapeptide Met-Ile-Thr-Leu derived from soybean β-conglycinin α'subunit or a tetrapeptide Met-Ile-Ile-Ile derived from glycinin.例文帳に追加

大豆β−コングリシニンα’サブユニット由来のテトラペプチドMet−Ile−Thr−Leuまたはグリシニン由来テトラペプチドMet−Ile−Ile−Ileを有効成分として含む育毛促進剤である。 - 特許庁

The method for producing gel comprises subjecting soybean protein solution rich in β-conglycinin or glycinin to direct steam heating at 120-200°C, and then to secondary heating.例文帳に追加

β−コングリシニン又はグリシニンに富む大豆蛋白の水溶液に対し、120〜200℃の直接蒸気加熱を施した後、2次加熱を行うことを特徴とするゲルの製造法。 - 特許庁

Tables 1-3 show the atomic coordinates, and glycinin is characterized by the atomic coordinate of the table 1, proglycinin is characterized by the atomic coordinate of the table 2, and β-conglycinin is characterized by the atomic coordinate of the table 3.例文帳に追加

表1から表3の原子座標、並びに表1の原子座標で特徴付けられるグリシニンと、表2の原子座標で特徴付けられるプログリシニンと、表3の原子座標で特徴付けられるβ−コングリシニンである。 - 特許庁

The reduction of the content of the β-conglycinin at the microwave heating is smoothly prevented by formulating the oligosaccharide excluding the sucrose with the food dough.例文帳に追加

食品生地にショ糖を除くオリゴ糖を配合するため、マイクロ波加熱時にβ−コングリシニンの含有量が減衰するのを円滑に防止できる。 - 特許庁

To provide a soybean processed food produced from soybeans having 7S globulin (β-conglycinin) as the main component, and having hard palate feeling, and to provide a method for producing the soybean processed food.例文帳に追加

大豆7Sグロブリン(β—コングリシニン)を主成分とする大豆から製造した大豆加工食品であっても、硬い食感を持つことができる食品を提供すること及びその食品の製造方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

This method for effectively decreasing viscosity of β-conglycinin solution comprises addition of monosaccharide of aldose such as glucose and galactose, or low-molecular glycoside of aldose such as maltose, lactose and maltitol and second class alcohol group of saccharide or sugar alcohol.例文帳に追加

グルコース,ガラクトース等のアルドースの単糖または、マルトース,ラクトース,マルチトール等のアルドースと、糖類若しくは糖アルコール類の2級アルコール基との低分子グリコシドを添加することで、β-コングリシニン溶液の粘度を効果的に低下させることができる。 - 特許庁

To provide a hair growth stimulant excellent in hair growth effect and contains a tetrapeptide Met-Ile-Thr-Leu derived from soybean β-conglycinin(e) α'subunit or a tetrapeptide Met-Ile-Ile-Ile derived from glycinin(e).例文帳に追加

本発明の目的は、育毛促進効果に優れた、大豆β−コングリシニンα’サブユニット由来のテトラペプチドMet−Ile−Thr−Leuまたはグリシニン由来テトラペプチドMet−Ile−Ile−Ileを有効成分として含む育毛促進剤を提供することである。 - 特許庁

The soybean processed food is obtained by adding protein bridging enzyme such as transglutaminase to soymilk produced from soybeans soybeans having 7S globulin (β-conglycinin) as the main component, and further adding to the product a coagulating agent such as magnesium chloride.例文帳に追加

大豆7Sグロブリン(β—コングリシニン)を主成分とする大豆から製造した豆乳にトランスグルタミナーゼ等のタンパク質架橋酵素を添加し、さらに塩化マグネシウム等の凝固剤を添加して大豆加工食品が得られた。 - 特許庁

例文

To provide a method for production of hydrolysate of soy protein achieving both quality and productivity, having emulsifying property and foaming property equal or more than that of a product obtained in a fractionation process, without requiring the fractionation process in producing the polypeptide containing both hydrolysates obtained by separated hydrolysis of 7S component (β-conglycinin) and 11S component (glycinin) of the soy protein.例文帳に追加

大豆蛋白中の7S成分(β−コングリシニン)及び11S成分(グリシニン)を別途に加水分解し、且つ両加水分解物を含んだポリペプチドの製造に関して、分画操作を必要とすることなく分画操作処理品と同等以上の優れた乳化力及び起泡力を持つ改良された大豆蛋白加水分解物の製造方法を提案し、品質と生産性の両立を達成すること。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS