意味 | 例文 (22件) |
アリシンを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 22件
L—アリシンアセタ—ルの製造法例文帳に追加
PRODUCTION OF L-ALLICIN ACETAL - 特許庁
アリシンアミドエチレンアセタールのラセミ化法例文帳に追加
METHOD FOR RACEMIZING ALLYSINAMIDE ETHYLENE ACETAL - 特許庁
上記のアリイナーゼをアリウム属植物の抽出物またはアリインを含む溶液に作用させ、アリシンを生成させるアリシンの製造法。例文帳に追加
The method for producing allicin comprises reacting the alliinase with an extract of a plant of the genus Allium or a solution containing alliin to produce the allicin. - 特許庁
工業的規模で簡便かつ効率的にアリインからアリシンを生成させ、アリシンの医薬としての実用化に供することが可能な微生物に由来するアリイナーゼを提供し、また、これを用いるアリシンの製造法を提供する。例文帳に追加
To provide alliinase derived from microorganisms simply and efficiently producing allicin from alliin on an industrial scale and putting the allicin to practical use as a pharmaceutical, and to provide a method for producing allicin using the alliinase. - 特許庁
ニンニク中に含まれるアリシンとサポニンの一種であるスピロスタノールを同時に含有するニンニクエキスを提供する。例文帳に追加
To provide a garlic extract containing allicin which is a component of garlic and spirostanol which is a kind of saponin at the same time. - 特許庁
ニンニク中の有用成分(アリシン)を富化させることができる生鮮野菜の加工方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a fresh vegetable processing method capable of enriching useful component (allysine) in garlic. - 特許庁
本発明のHTLV−I関連脊髄症の予防または治療剤は、アリシンまたはその類縁体を有効成分として含有する。例文帳に追加
The preventive or therapeutic agent of the HTLV-1-associated myelopathy contains allicin or an analogue thereof as an active ingredient. - 特許庁
従来法よりも好成績で行うことが可能なアリシンアミドエチレンアセタールをラセミ化する方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for racemizing an allysinamide ethylene acetal by which the racemization can be carried out with better results than those of a conventional method. - 特許庁
にんにくからアリシンジアリルジサルファイドおよびジアリルトリサルファイド等の有効成分を含有するにんにく抽出物を製造して、にんにくから分離精製したアリシン含有にんにく抽出物を有効成分とするヒト前立腺癌および膀胱癌の予防および治療用組成物を提供する。例文帳に追加
This composition for preventing and treating human prostatic cancer and bladder cancer comprises an allicin-containing garlic extract as an active ingredient by producing a garlic extract containing active ingredients such as allicin diallyl disulfide, allicin diallyl trisulfide, etc., from garlic. - 特許庁
又、線維症経過におけるアリシン架橋に対するヒドロキシアリシン架橋の比を低下させるための方法、および、その組成物とそのスクリーニング方法、線維症経過を診断および/または監視するための方法を提供する。例文帳に追加
Also, the method for reducing a ratio of an allysine crosslink to a hydroxyallysine crosslink in the progress of the fibrosis, the composition for the same, the method for screening the same and the method for diagnosing and/or monitoring the progress of the fibrosis are provided. - 特許庁
ニンニクにアリシン産生処理を施すことにより、ニンニク中にアリシンを前駆物質としたジアリルジスルフィドを産生させ、前記ジアリルジスルフィドが産生したニンニクに前記アリルメルカプタン産生剤を作用させてアリルメルカプタンを産生させ、前記産生したアリルメルカプタンをニンニクから除去する。例文帳に追加
The method for processing the garlic comprises producing the diallyl disulfide of which the precursor is allysine in the garlic, by subjecting the garlic to the allysine production processing, then acting the allyl mercaptan producing agent on the garlic in which the diallyl disulfide is produced, so as to produce the allyl mercaptan, and removing the produced allyl mercaptan from the garlic. - 特許庁
光学活性アリシンアミドエチレンアセタールを、強塩基性物質の存在下で加熱してラセミ化する方法において、溶媒種として脂肪族または芳香族のエーテル類を使用する。例文帳に追加
Aliphatic or aromatic ethers are used as a solvent in the method for racemizing the optically active allysinamide ethylene acetal comprising heating the optically active allysinamide ethylene acetal in the presence of a strongly basic substance. - 特許庁
本発明のHTLV−I感染細胞のアポトーシス促進剤は、アリシンまたはその類縁体を有効成分として含有し、HTLV−Iに感染した細胞に対して選択的にアポトーシスを誘引させる。例文帳に追加
The apoptosis promoter of the HTLV-1-infected cell contains the allicin or the analogue thereof as an active ingredient, and selectively induces the apoptosis to the cell infected with the HTLV-1. - 特許庁
アリシン産生処理後のニンニク中に生じるジアリルジスルフィドに作用してニンニク口臭物質の前駆体であるアリルメルカプタンを産生させるアリルメルカプタン産生剤をニンニク処理剤として用いる。例文帳に追加
This garlic processing agent contains an allyl mercaptan producing agent, wherein the allyl mercaptan producing agent acts on diallyl disulfide which is formed in the garlic after allysine production processing and produces allyl mercaptan which is a precursor of a garlicky mouth odor forming substance. - 特許庁
ネギ属植物の調理用生食材が含有している辛み成分であるアリシンを短時間に十分に抽出除去する処理方法を提供する。例文帳に追加
To provide a treatment method for fully extracting and removing in a short time allysine as the pungency component inherently found in the cooking raw food materials made from alliaceous plants. - 特許庁
生にんにくを配合した液体調味料であって、加熱処理後の水相中のアリシン含有量が0〜0.1mg/gであり、γ−グルタミルペプチド類含有量が0.4〜1.2mg/gである液体調味料。例文帳に追加
The liquid seasoning includes raw garlic, and has 0-0.1 mg/g of the content of allicin and 0.4-1.2 mg/g of the content of γ-glutamyl peptide each in a water phase after heated. - 特許庁
(3)前記方法により、ニンニク中のアリインがアリシンに変換することを防ぐ、アリイン高含有量の脱臭ニンニク食品素材(スラリー、粉末、エキス等)。例文帳に追加
(3) The deodorized garlic food material highly containing alliin (slurry, powder, extract or the like) and prevented from converting alliin in garlic to allicin by the method is also provided. - 特許庁
この含硫化合物を含有する水溶液は、ユリ科植物の植物体から含硫化合物が溶液中に効率よく抽出し得るため、例えば、アリシン等のユリ科植物に特有の含硫化合物を高含有し得る。例文帳に追加
The aqueous solution containing the sulfur-containing compound can contain e.g. the sulfur-containing compound peculiar to the plant of Liliaceae such as allysine, etc., in a high content, since the sulfur-containing compound can be extracted into the solution from the plant body of the plant of Liliaceae in a good efficiency. - 特許庁
冷凍した生ニンニクを高濃度のエタノール混合溶媒中にて低温で解凍し、そのまま粉砕することでアリインをアリシンに変換させることを防ぎ、更に乾燥することでアリイン高含有量の低臭ニンニク食品素材(スラリー、粉末、エキス等)を製造できる。例文帳に追加
The low-smell garlic food material (slurry, powder, essence, etc.) having a high alliin content is produced by thawing a frozen raw garlic in a high-concentration ethanol mixed solvent at a low temperature, grinding the thawed raw garlic as it is so as to prevent alliin from changing into allicin and further drying the ground garlic. - 特許庁
分子量500未満のペプチドの含量がペプチド及び遊離アミノ酸の合計量に対して50重量%以上の大豆蛋白質加水分解物を含有する、さらにはビタミン類、ポリフェノール類、カロチノイド類、サポニン類及びアリシンから選択される1種以上の抗酸化物質をさらに含む、高い抗酸化活性を示す抗酸化剤。例文帳に追加
This antioxidant exhibiting the high antioxidation activity is provided by containing soybean protein hydrolyzate having ≥50 wt.% content of peptides having <500 molecular weight based on the total amount of the peptides and free amino acids, and further containing ≥1 kind of the antioxidant selected from vitamins, polyphenols, carotenoids, saponin and allicine. - 特許庁
ネギ属植物を調理用に調製した生の食材である調理用生食材を処理水にて処理して、同生食材が含有する辛み成分を抽出除去するための処理方法であって、処理水として電解生成アルカリ水を使用することにより、辛み成分であるアリシンの抽出除去を促進する。例文帳に追加
This method comprises treating with treatment water a raw food material which is obtained by preparing an alliaceous plant for the purpose of cooking to extract and remove the pungency component inherently found in the food material; wherein alkaline water produced by electrolysis is used as the treatment water to promote extracting and removing allysine as the pungency component. - 特許庁
意味 | 例文 (22件) |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |