シャロットを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 20件
白ワイン・シャロット・パセリを入れたクリーム状バター例文帳に追加
butter creamed with white wine and shallots and parsley - 日本語WordNet
切られたピクルス、時々、ケイパー、エシャロット、パセリと堅くゆでた卵とマヨネーズ例文帳に追加
mayonnaise with chopped pickles and sometimes capers and shallots and parsley and hard-cooked egg - 日本語WordNet
刻んだチャービル、エゾネギ、タラゴン、エシャロットとケッパーで味をつけされたブルーテソース例文帳に追加
veloute sauce seasoned with chopped chervil, chives, tarragon, shallots and capers - 日本語WordNet
レモン汁の代わりに白ワイン・タラゴン・シャロットを入れたオランデーズに似たソース例文帳に追加
a sauce like hollandaise but made with white wine and tarragon and shallots instead of lemon juice - 日本語WordNet
好適には、前記2倍体植物はユリ科ネギ属であり、前記異種染色体はシャロット由来である。例文帳に追加
Preferably, the diploid plant is Liliaceae, Allium and the variant chromosomes are originated from shallot. - 特許庁
アリウム属植物の例としては、ガーリック、オニオン、シャロット、ネギ、ニラ、ワケギ、アサツキ、リーク、行者ニンニクなどがあげられる。例文帳に追加
Garlic, onion, shallot, Welsh onion, Allium odorum, Allium fistulosum, Allium Schoenoprasum, Allium porrum, Allium victorialis, etc., may be cited as the plant belonging to the genus Allium. - 特許庁
シャロット及び/又はオニオンをアルコール性溶媒で抽出し、抽出液から溶媒を除去した抽出物からなる呈味賦与剤。例文帳に追加
This taste imparter comprises an extract obtained by extracting a shallot and/or onion with an alcoholic solvent and removing the solvent from the extracted solution. - 特許庁
上記課題の解決のため、本発明は、シャロットの特定の染色体(第1、第2染色体)が添加され、強い雄性不稔形質を有する異種染色体添加4倍体植物を提供する。例文帳に追加
This heterogeneous chromosome-added tetraploid plant has the specific chromosomes (first and second chromosomes) of Allium cepa and has strong male sterility trait. - 特許庁
圃場内に深く植え付けることが必要なエシャロットの種などの植え付けができて、しかも出芽を阻害するおそれのない移植機を提供すること。例文帳に追加
To provide a transplanter capable of transplanting the seeds of shallot etc., requiring to be planted deeply in a field, and having no fear of inhibiting their budding. - 特許庁
シャロット及び/又はオニオンを−25〜5℃の低温下、含水アルコール等で抽出したペースト状抽出物が、魚臭のマスキング剤として作用するのみならず、魚肉本来の美味しさを引き立てる効果を有する。例文帳に追加
A pasty extract produced by extracting shallot and/or onion with a hydrated alcohol, etc., at a low temperature (-25 to +5°C) has an action as a fish smell masking agent and is effective for promoting the deliciousness of fish meat. - 特許庁
シャロット及び/又はオニオンを−25〜5℃の低温下、含水アルコール等で抽出したペースト状抽出物が、水産加工品の呈味増強剤として作用するのみならず、水産物本来の美味しさを引き立てる効果を有する。例文帳に追加
A pasty extract produced by extracting shallot and/or onion with a hydrated alcohol at a low temperature (-25 to +5°C) has an action as a taste increasing agent for processed marine products and is effective for promoting the deliciousness of the fishery products. - 特許庁
シャロット及び/又はオニオンをそれらが凍結しない可及的低い温度でアルコール性溶媒で抽出し、抽出液から溶媒を除去することにより得られる。例文帳に追加
A shallot and/or anion is extracted with an alcoholic solvent at a temperature as low as possible not to freeze the shallot and/or onion and the solvent is removed from the extracted solution to give the objective taste imparter. - 特許庁
本発明は、ネギ属植物の種間交雑を用いた異種染色体添加技術において、シャロット由来の染色体が添加され雄性不稔形質を有することを特徴とする、異種染色体添加4倍体植物を提供することを目的とする例文帳に追加
To provide a heterogeneous chromosome-added tetraploid plant which has chromosomes originating from Allium cepa and added thereto, and has male sterility trait, in a heterogeneous chromosome addition technology that uses the interspecies crossing of an Allium plant. - 特許庁
上記課題の解決のため、本発明は、シャロット(Allium cepa aggregatum group)に由来し、アルコールに溶解性があり、かつ脂肪族炭化水素溶媒に非溶解性であって、抗糸状菌活性を有することを特徴とする、化合物を提供する。例文帳に追加
The compound is derived from Allium cepa aggregatum group, soluble to alcohol, but insoluble to an aliphatic hydrocarbon solvent, and has anti-filamentous fungi activities. - 特許庁
ネギ属植物において、アリウム・ロイレイ(Allium roylei)種由来の細胞質と、タマネギ及び/またはシャロットである非ロイレイ種ネギ属植物由来の核ゲノムとを有し、雄性不稔の形質を示すネギ属植物およびその細胞。例文帳に追加
Provided are plants of the genus Allium, having a cytoplasm derived from Allium roylei strain and a nuclear genome derived from a plant of the genus Allium other than Allium roylei strain, i.e., the Allium cepa Common onion group and/or the Allium cepa Aggregatum group, and exhibiting a male-sterile phenotype, and cells thereof. - 特許庁
シャロット及び/又はオニオンを−25〜5℃の低温下、含水アルコール等で抽出したペースト状抽出物が、加熱工程により各種のサルファイド類、ジサルファイド類、トリサルファイド類を生成し、香味賦与前駆体として作用する。例文帳に追加
A pasty extract extracted from shallot and/or onion with a hydrated alcohol, etc., at a low temperature of -25 to 5°C forms various kinds of sulfides, disulfides, trisulfides, etc., and acts as a flavor imparting precursor. - 特許庁
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