意味 | 例文 (8件) |
咀嚼値の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 8件
本発明に係る咀嚼機能検査用色素含有食品は、グミゼリーの如く咀嚼によって複数の咬断片に細分化することが可能な食材にカロチン等の色素を含有したものであって、咀嚼機能の検査においては、咀嚼後の咀嚼機能検査用食品の咬断片から溶出する色素の濃度を測定することにより咀嚼機能評価値を得る。例文帳に追加
This pigmented food for the masticatory function test is formed by containing pigment such as carotene in a food material such as Gumi-jelly which is segmented into a plurality of masticated pieces by the mastication and, in the masticatory function test, provides a masticatory function evaluation value by measuring the concentration of the pigment eluted from the masticated pieces of the food for the masticatory function test after the mastication. - 特許庁
咀嚼食品を食した際には、ブリックス値70〜85によりコントロールされた固さ及び弾性力によって咀嚼機能を改善すると共に、機能材の成分も合わせて健康を増進、回復することができる。例文帳に追加
When the chewable food is eaten, the chewing functions can be improved by the hardness and elastic force controlled with 70-85 Brix value and health can be promoted and recovered in combination with the ingredient of the functional material. - 特許庁
咀嚼回数計数部41は、出力Sと出力Sの移動平均値Smaとの差Sdの周期変化におけるピークを検出して咀嚼回数をカウントする。例文帳に追加
A mastication frequency counting part 41 counts mastication times by detecting the peak in periodic change of a difference Sd between the output S and the moving average value Sma of the output S. - 特許庁
例えば、概形に、パワー閾値および時間閾値を適用し、概形においてパワー閾値より大きなパワーが下限時間閾値および上限時間閾値の間の時間だけ持続する部位を咀嚼部位と判定する。例文帳に追加
For instance, a power threshold and a time threshold are applied to the form, and a portion in the form where a power which is larger than the power threshold is held for a period between a lower limit time threshold and an upper limit time threshold is determined as a mastication portion. - 特許庁
食品咀嚼時に感知する硬さ、食感、及びテクスチャーを的確に反映し、かつ、少ない測定回数で得られる指標によって、食品咀嚼時における食品の硬さ、食感、及びテクスチャーを数値的に定量化し、統計的にそれらの違いを判別することを可能とする、食品の硬さ、食感、及びテクスチャーの評価方法を提供する。例文帳に追加
To provide an evaluation method of hardness, eating feeling and texture of foods which precisely evaluate hardness, eating feeling and texture sensed during mastication of foods and enables to statistically determine the difference in hardness, eating feeling and texture of a food during mastication of the food by quantifying numerically them using indices obtained by few measurements. - 特許庁
基材を攪拌して煮詰め、冷却しながら温度が70℃〜100℃の時点で増粘材及び機能材を入れて攪拌し、ブリックス値が70〜85になった時点で攪拌を終了して所定の大きさに成形し、咀嚼食品を構成する。例文帳に追加
This chewable food is composed by boiling down a base material with stirring, placing a thickener and a functional material in the resultant base material when the temperature is 70-100°C while cooling the base material, stirring the obtained mixture, completing the stirring when the Brix value reaches 70-85 and forming the resultant mixture to a prescribes size. - 特許庁
本発明の多孔性食品食感評価方法は、多孔性食品の破砕及び/又は咀嚼時に発生する音及び/又は振動を音響解析し、該音響解析により得られた数値を用いて多孔性食品の食感を評価することを特徴とする。例文帳に追加
This porous food palatability evaluation method is characterized by analyzing acoustically the sound and/or the vibration generated at the crush and/or mastication time of the porous food, and evaluating the palatability of the porous food by using a numerical value acquired by the acoustic analysis. - 特許庁
本発明の多孔性食品食感評価方法は、多孔性食品の破砕及び/又は咀嚼時に発生する音及び/又は振動を、シャープネス及び/又はラフネスを音響評価量として用いて音響解析し、該音響解析により得られた数値を用い、官能試験による評価を行わずに多孔性食品のクリスプネスを評価することを特徴とする。例文帳に追加
This porous food taste evaluation method uses sharpness and/or roughness as an acoustic evaluation estimate for performing acoustic analysis of sounds and/or vibrations generated in crunching and/or mastication of porous food, and then uses the numerical values obtained from the acoustic analysis, to evaluate the crispness of the porous food, without providing sensory test-based evaluation. - 特許庁
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