CHLOROPHYLL Cの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 9件
METHOD FOR SEPARATING AND REFINING CHLOROPHYLL C AND/OR XANTHOPHYLL例文帳に追加
クロロフィルcおよび/またはキサントフィルを分離精製する方法 - 特許庁
algae having chlorophyll a and usually c, and flagella of unequal lengths 例文帳に追加
藻類の一群で、クロロフィルaおよび、大概の場合クロロフィルcを持ち、長さの異なる鞭毛を有する - 日本語WordNet
To provide a method capable of efficiently separating and refining chlorophyll c and/or xanthophyll from a sample containing chlorophyll c and/or xanthophyll which has been difficult by conventional methods.例文帳に追加
従来の方法では困難であった、クロロフィルcおよび/またはキサントフィルを含有する試料からクロロフィルcおよび/またはキサントフィルの分離精製を効率良く行う方法を提供する。 - 特許庁
The extract comprises a water soluble polysaccharide comprising xylose and fucose as the constituents, a polyphenol, a chlorophyll C, etc.例文帳に追加
この抽出物はキシロースとフコースを構成成分とする水溶性多糖、ポリフェノール、クロロフィルCなどからなる。 - 特許庁
The rice plant having the reddish purple or red leaf is created by crossing a purple rice plant having an anthocyanin pigment at C gene locus, A gene locus and Pi gene locus, with a rice plant having a chlorophyll deficiency gene.例文帳に追加
C遺伝子座、 A遺伝子座、及びPl遺伝子座にアントシアン着色を発現する遺伝子を有する紫稲に、葉緑素欠乏遺伝子を有する稲を交雑し、赤紫または赤色の葉を有する稲を作成する。 - 特許庁
To improve a determination accuracy of a ripeness degree by focusing attention that there is a correlation between a chlorophyll absolute amount C and the ripeness in nondestructively determining the ripeness of fruit and vegetable products A.例文帳に追加
青果物Aの熟度を非破壊にて判定するにおいて、クロロフィル絶対量Cと熟度との間に相関関係が成立することに着目し、熟度の判定精度を向上させる。 - 特許庁
Dried powder of chlorophyll and/or pheophytin-containing plant or ground material of a koji is mixed with (1) citric acid and a surfactant or (2) a water-soluble calcium salt, vitamin C and a surface active solvent and water and adjusted to pH 7-9.例文帳に追加
クロロフィル及び/又はフェオフィチン含有植物乾燥粉末あるいは麹類粉砕物と、(1)クエン酸及び界面活性剤を、又は(2)水溶性カルシウム塩、ビタミンC及び界面活性性溶媒を、水と練合し、液性をpH7-9 とする。 - 特許庁
The obtained dried green perilla has a total chlorophyll content of ≥2 mg/g and can be reconstituted almost to the state of raw leaf within 30 sec when 2 g of the dried green perilla is added to 200 cc of hot water of 70-75°C.例文帳に追加
こうして得られた乾燥青紫蘇は、該乾燥青紫蘇中の総クロロフィル量が2mg/g以上であり、70〜75℃の湯200ccに対し、該乾燥青紫蘇2gを加えた時に、生葉に近い状態に戻るまでの所要時間が30秒以内であるという特徴を有している。 - 特許庁
The method comprises extracting propolis chlorophyll from dark brown tar and/or beeswax contained in commercially available alcohol-extracted propolis, and extracting propolis from residues formed in the process of producing such alcohol-extracted propolis with 37-70°C, preferably 50-60°C hot water.例文帳に追加
本発明は一般的に市販されているアルコール抽出プロポリスの中に含有されている黒褐色のヤニ・ミツロウからプロポリスクロロフィルを、アルコール抽出プロポリスの製造過程で発生する残渣から温度37〜70℃、好ましくは温度50〜60℃の温水で抽出される水抽出プロポリスの製造方法である。 - 特許庁
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