意味 | 例文 (21件) |
cholesterol contentの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 21件
METHOD FOR MEASURING CHOLESTEROL CONTENT OF CHOLESTEROL-CONTAINING MEMBRANE例文帳に追加
コレステロール含有膜のコレステロール含量の測定方法 - 特許庁
METHOD FOR MEASURING MOISTURE CONTENT AND AMOUNT OF CHOLESTEROL IN EPIDERMAL STRATUM CORNEUM例文帳に追加
皮膚角層水分量、コレステロール量測定方法 - 特許庁
To provide a novel method for measuring a cholesterol content of a biomembrane.例文帳に追加
新規な生体膜コレステロール含量の測定方法を提供する。 - 特許庁
USE OF CHOLESTEROL BIOSYNTHESIS INHIBITOR FOR REDUCING CONTENT OF CHOLESTEROL IN POULTRY EGG, AND POULTRY FEED例文帳に追加
家禽卵中のコレステロ—ル量の減少のためのコレステロ—ル生合成阻害剤の使用および家禽飼料 - 特許庁
The cholesterol content of the biomembrane is measured by utilizing a membrane permeability of DAMP or acridine orange.例文帳に追加
アクリジンオレンジ又はDAMPの膜透過性を利用して生体膜のコレステロール含量を測定する。 - 特許庁
To provide an egg inexpensively produced without any problem in safety, and reduced in cholesterol content.例文帳に追加
安価に製造でき、安全性に問題のないコレステロール量の低減した卵を提供する。 - 特許庁
The food for the evaluation test of cholesterol responsiveness contains a cholesterol-containing substance and acidic oil-in-water emulsified food and is characterized in that the content of cholesterol per meal is 400 mg or above and the content of lipid per meal is ≥20 g.例文帳に追加
コレステロール応答性評価試験用食品は、コレステロール含有物及び酸性水中油型乳化食品を含み、1食当たりのコレステロール含量が400mg以上であり、かつ1食当たりの脂質含量が20g以上である。 - 特許庁
The invention compres the food and drink containing the component contained in the cassis fruits and having suppressing effect on the total blood cholesterol level and indicating that the content is used for suppressing the total cholesterol level.例文帳に追加
カシス果実に含まれる成分を含有し、血中コレステロール量の抑制作用を有するものであって、血中コレステロール量の抑制のために用いられるものである旨の表示を付した飲食品。 - 特許庁
To provide egg bean curd having zero or extremely slight content of cholesterol and satisfactory body.例文帳に追加
コレステロールの含有量をゼロ若しくは極少量とし、且つ充分にコクを有する卵豆腐を提供する。 - 特許庁
The rice protein composition derived from rice is obtained by neutralizing with an acid, followed by drying, a supernatant liquid obtained by dissolving in an alkali solution a high indigestible protein rice having a high content of a highly indigestible protein and exhibits a liver cholesterol-lowering action and a blood serum cholesterol-lowering action.例文帳に追加
難消化性タンパク質含量の高い高難消化性タンパク質米をアルカリ溶液に溶解させて得られた上澄液を、酸によって中和し乾燥して得られる米由来であり、肝臓コレステロール及び血清コレステロール低下作用を有する。 - 特許庁
This low-cholesterol mayonnaise is obtained by emulsifying oil phase and water phase; wherein 2-7 wt.% of supercritical carbon dioxide extraction yolk in which cholesterol content is ≤0.2 wt.% and also phosphoric acid lipid content is ≥15 wt.%, is contained as an emulsifier.例文帳に追加
油相と水相とが乳化されてなるマヨネーズにおいて、乳化剤として、コレステロール含量が0.2重量%以下であり、且つリン脂質含量が15重量%以上である超臨界炭酸ガス抽出卵黄が、2〜7重量%含有されていることを特徴とする低コレステロール・マヨネーズを提供する。 - 特許庁
The objective metabolism improving agent for the neutral fat and cholesterol in blood comprises a phospholipid mixture having a neutral phospholipid content of ≤2 times the acidic phospholipid content and phosphatidylinositol content in the acidic phospholipid of ≥50 wt.%.例文帳に追加
中性リン脂質の存在量が酸性リン脂質の存在量の2倍以下であり、且つ酸性リン脂質中のホスファチジルイノシトールの含量が50重量%以上であるリン脂質混合物を血中中性脂肪および血中コレステロールの代謝改善剤とする。 - 特許庁
To provide a fat and oil composition having a high content of a vegetable sterol fatty acid ester having an inhibitory action on the absorption of cholesterol, its manufacturing method, and a food using the same.例文帳に追加
コレステロール吸収抑制作用を有する植物ステロール脂肪酸エステルを高含量含有する油脂組成物及びその製造方法並びにそれを用いた食品を提供すること。 - 特許庁
To obtain an oil or fat composition which does not contain cholesterol, has a trans type fatty acid content of ≤5%, has a large crystallization rate, and does not cause a whitening phenomenon for a long period, when used for solid curry roux.例文帳に追加
コレステロールを含まず、トランス型脂肪酸含有率5%以下であり、かつ、結晶化速度が速く、また、固形カレールーに使用した場合に長期間白色化現象が発生しない油脂組成物を提供する。 - 特許庁
The method comprises measuring the moisture content and the amount of cholesterol in a stratum corneum, by measuring the intensity of self-fluorescence, generated from a collected sample of the stratum corneum by using a confocal laser microscope.例文帳に追加
共焦点レーザー顕微鏡を用いて、採取した角層試料が発する自家蛍光を強度測定し、角層水分量とコレステロール量を測定する。 - 特許庁
To provide vegetable dressing consisting mainly of a primary food material fully exhibiting nutritional value original in soybean and containing no egg so as to have low-calorie and low-cholesterol content; and to provide a method for producing the dressing.例文帳に追加
大豆本来の栄養価を十分に発揮した第一食材を主成分とし、卵を含まないことで、低カロリー及び低コレステロールを実現した植物性のドレッシング及びその製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide vegetable dressing-type seasoning consisting mainly of a primary food material fully exhibiting nutritional value original in soybean and containing no oil and fat and no egg so as to have low-calorie and low-cholesterol content; and to provide a method for producing the seasoning.例文帳に追加
大豆本来の栄養価を十分に発揮した第一食材を主成分とし、油脂及び卵を含まないことで、低カロリー及び低コレステロールを実現した植物性のドレッシング及びその製造方法を提供する。 - 特許庁
This low cholesterol mayonnaise is a mayonnaise obtained by emulsifying an oil phase and a water phase, has 0.007-0.03 wt.% cholesterol content, contains a granule fraction and a plasma fraction selected from lysed yolk as an emulsifying agent and the ratio of cholesterol amount in the granule fraction to that in the plasma fraction of ≥0.4.例文帳に追加
油相と水相とが乳化されてなるマヨネーズにおいて、コレステロール含量が0.007〜0.03重量%であり、且つ、乳化剤として、リゾ化卵黄より分離されたグラニュール画分とプラズマ画分とが含有されていると共に、前記プラズマ画分中のコレステロール量に対する前記グラニュール画分中のコレステロール量の比率が0.4以上であることを特徴とする低コレステロール・マヨネーズを提供する。 - 特許庁
The blood cholesterol lowering composition is produced from soybean having a 11S globulin content of ≥60% based on the total protein in the bean by treating the soy protein with a phytic acid decomposing enzyme without adding a reducing agent in the production process.例文帳に追加
該血中コレステロール低減用組成物は、11Sグロブリンが種子中の全蛋白質量の60%以上含む大豆より作製し、大豆蛋白質にフィチン酸分解酵素を作用させて得られ、又その製造工程において還元剤を添加しないで作製されたものである。 - 特許庁
To provide a food such as breads or cakes having a high content of a plant sterol having lipid metabolism-ameliorating activity such as calorie-reducing or cholesterol-reducing activities by using no fat but by utilizing a plant sterol ester preparation itself as a food as a substitute of oils and fats such as shortening or margarine.例文帳に追加
植物ステロールエステル製剤そのものを食品としてショートニングやマーガリン等の油脂類の代用品として利用し、脂肪を用いないことによるカロリー低下やコレステロール低下作用といった脂質代謝改善作用を有する植物ステロールを高含量に含有する食パン類やケーキ類などの食品を提供すること。 - 特許庁
The egg reduced in cholesterol content is obtained by orally giving fouls the feed additive comprising Konjak and/or extraction from bulb of Konjak via an organic solvent, and extract preferably extracted from Tobi flour (a by-product in the production process of Konjak) via ethanol, and feed incorporatd with the feed additive, and thereafter making the fouls bear eggs.例文帳に追加
こんにゃく芋及び/又はこんにゃく芋から有機溶媒によって抽出された抽出物、好ましくはこんにゃくトビ粉からエタノールを用いて抽出された抽出物からなる飼料添加物とその飼料添加物が添加された飼料を家禽に経口摂取させ、その後産卵させることを特徴とする、コレステロール量が低減された卵の生産方法およびその方法により得られた卵。 - 特許庁
意味 | 例文 (21件) |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |