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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > smell fishyの意味・解説 > smell fishyに関連した英語例文

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smell fishyの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 57



例文

To provide a method for producing deodorized soybean powder preventing loss of health effect inherent in soybeans and also perfectly eliminating fishy smell of the soybeans while ensuring richly nutritious components such as protein contained in the soybeans.例文帳に追加

大豆に含有する蛋白質等の豊富な栄養成分を確保しつつ、大豆に潜在する健康効果の損失を抑止する一方、大豆の生味臭を完全に脱臭することができる脱臭大豆粉末の製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method for producing fish soy, reducing a peculiar fishy smell in order to expand demand, from such fish soy that being hardly familiar and disliked in general and considered to be the main cause of a sluggish demand, and leaving rich delicious component as an advantage of fish soy without deteriorating, and to provide the fish soy.例文帳に追加

一般的に馴染み難くて嫌われていることが、需要が低迷している要因と考えられる魚醤油から、需要拡大するために特有の魚の生臭さを減少させて、魚醤油の良さである豊富な旨み成分を劣化させずに残せる魚醤油を製造する方法と魚醤油を提供する。 - 特許庁

To provide a taste improving agent enhancing the sweetness of sweet tasting food and beverages, relieving the irritating saltiness of salty food and beverages, masking the bitterness of bitter tasting food and beverages, masking the astringency of astringency-tasting food and beverages, and reducing the fishy smell, enhancing body, imparting the rich taste, and improving the aftertaste of other food and beverages.例文帳に追加

飲食品に不要な呈味や香気を付与することなく、甘味含有飲食品の甘味の増強や、塩味含有飲食品の塩味刺激感緩和や、苦味含有飲食品の苦味のマスキングや、渋味含有飲食品の渋味のマスキングや、その他の飲食品の生臭みの低減、こく味増強、濃厚感付与、後残りの改善などの呈味改善をすること。 - 特許庁

To provide a method for producing egg albumen-processed food comprising fermenting egg albumen, by which egg albumen to be used is not particularly limited so that the egg albumen is usable as a main ingredient, the obtained egg albumen-processed food does not smell fishy or sulfurous even when the egg albumen is used as a main ingredient, and usefulness of egg albumen is fully utilized.例文帳に追加

卵白を発酵してなる卵白加工食品の製造方法であって、卵白の使用量が特に制限されることがなく、したがって、卵白を主成分とすることができ、また、卵白を主成分としても、得られる卵白加工食品から卵の生臭さや硫黄臭がしない、卵白の有用性を十分に活かした卵白加工食品の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a fermented alcoholic beverage improved in taste with foods taken together with the fermented alcoholic beverage, when taking the fermented alcoholic beverage such as fruit wine (wine) and beer, by preventing generation of "fishy smell" when simultaneously taking foods such as fish and shellfish, and a method for producing the same.例文帳に追加

果実酒(ワイン)や、ビール類のような発酵アルコール飲料の飲用時に、魚介類のような食品を同時に口にした時に感ずる“生臭み”の発生を防止して、発酵アルコール飲料と一緒に食する食品との味覚の改善を図った発酵アルコール飲料、及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁


例文

To provide a method for efficiently producing low-salt or salt-free seafood-fermented seasoning liquid using seafood, particularly anchovy, sardine or the like as raw material, having a slight content of Histamine which is allergy substance, having a content of Tyramine regarded as the cause of a sudden death while sleeping, and having slight fishy smell.例文帳に追加

魚介類、特にカタクチイワシ、マイワシなどを原料として、アレルギー物質のヒスタミン含有量が少なく、また睡眠中の突然死の原因と考えられているチラミン含有量も少なく、魚の臭みの少ない、低塩分又は無塩の魚介類発酵調味液を効率よく製造する方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide fish processed food such as balloonfish processed food making it possible for even a person who is weak in fishy smell peculiar to fish and thereby avoids eating fish, to eat it tastily and also enjoy the deliciousness of the balloonfish while emphasizing the original taste of the balloonfish.例文帳に追加

魚の加工食品、たとえばふぐの加工食品から魚類特有の生臭さを除去することによって、魚類特有の生臭さが苦手で、魚類を食するのを敬遠する人であっても美味しく食することができ、しかも、ふぐ本来の旨みを際だたせて、ふぐの旨みを楽しめるようにしたふぐの加工食品を提供すること。 - 特許庁

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