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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > smell fishyの意味・解説 > smell fishyに関連した英語例文

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smell fishyの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 57



例文

a fishy smell 例文帳に追加

なまぐさい臭い - EDR日英対訳辞書

the soup had a fishy smell 例文帳に追加

スープは魚臭かった - 日本語WordNet

a colorless gas with a strong fishy smell 例文帳に追加

強い魚のようなにおいを持つ無色のガス - 日本語WordNet

A fishy smell drifts from inside. 例文帳に追加

なかから生臭い臭いが漂ってくる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

No fishy smell remains from the material of the worm 6 in a hand differently from a live bait.例文帳に追加

ワーム6の素材は生餌と違い手には生臭さは残らない。 - 特許庁


例文

The fishy smell can be suppressed by the addition of a flavor and soya milk.例文帳に追加

魚臭さは、香料と豆乳の添加により抑制することが可能である。 - 特許庁

To provide a method for masking meat smell comprising eliminating or reducing fishy smell of fish and shellfish, or smell of beasts and birds in beast and bird meat.例文帳に追加

魚介類又は鳥獣肉の魚介臭又は鳥獣肉臭を消失又は減弱させること。 - 特許庁

Iwashi no suiri: a dish of cooked sardines with vinegar to get rid of the fishy smell. 例文帳に追加

鰯酢煎(いわしのすいり):鰯を煮る際に酢を入れて生臭さを取った料理。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The process using vinegar improves the shelf life and also holds down fishy smell, and konbu adds flavor and texture. 例文帳に追加

酢による処理で保存性を高めつつ生臭みを押さえ、昆布が旨みと食感を加える。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

Another story says that rotted fish filled the whole Azuchi-jo Castle with fishy smell. 例文帳に追加

魚が腐ってしまい安土城全体が魚臭くなってしまったからとの説もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

To provide flakes of dried fish such as dried bonito flakes and dried tuna flakes free from fishy smell and having extremely good flavor.例文帳に追加

生臭さがなく香りが非常によい鰹節削りやまぐろ節削等の魚節削りの提供。 - 特許庁

To provide a beverage containing corn peptide, suppressed in fishy smell peculiar to corn peptide.例文帳に追加

コーンペプチドに独特の生臭さを抑制したコーンペプチド配合飲料を提供すること。 - 特許庁

The fish processed food with skin decreased in fishy smell of fish is obtained by the method.例文帳に追加

当該製造方法で得られる、魚肉の生臭みが低減された皮付き魚肉加工食品。 - 特許庁

The blowfish meat is salted in a stage of preparation thereof and left to stand for a period of time to thereby reduce the fishy smell possessed by the fishes, and the fishy smell is suppressed by mixing a spice material in the blowfish meat shredded into a flaky state.例文帳に追加

本発明においては、下処理の段階で塩をあて時間をおくことで魚類が持つ生臭さを軽減させ、フレーク状に細断したふぐ肉に薬味材料を混入することで生臭みを抑えた。 - 特許庁

To provide soy sauce-like seasoning suitable not only for Japanese food but also for a western food and improving a masking effect to animal smell of meat and fishy smell of fish, grassy smell of vegetable, and milky smell of milk products.例文帳に追加

和食のみならず洋風用途に適し、肉の獣臭、魚の生臭さ、野菜の青臭さ、乳製品の乳臭さに対するマスキング効果を向上した醤油様調味料を提供すること。 - 特許庁

This method for producing the fish soy comprises mixing with other raw materials, brown alga Sargassum homeri which has the function of deodorizing fishy smell of fish and shellfish, in order to reduce fishy smell from fish soy, and fermenting and ripening the mixture so as to bring effects of reducing fishy smell and extracting even delicious component contained in Sargassum homeri to add to fish soy.例文帳に追加

魚醤油から魚の生臭さを減少させるために、魚介類の生臭さを消臭する機能を持つ、褐色藻類のアカモクを、他の原材料と混合して醗酵熟成させることで、生臭さが減少させ、アカモクに含有する旨み成分まで、魚醤油に抽出されて付加される効果もある。 - 特許庁

Due to the nature of topping hot rice with a raw egg, the fishy smell of the hen's egg is featured, which is loved by some and hated by others. 例文帳に追加

生卵を熱い飯に掛けて食べるという特性上鶏卵独特の生臭さが目立ち、好き嫌いの分かれる料理でもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In some specialty shops, salmon roe is often boiled, lightly before it turns cloudy, in order to remove the fishy smell. 例文帳に追加

専門店では、なまぐささを除去するために軽く白濁しない程度に湯がいて供される場合が多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a fish meat piece for cooking, sufficiently making most of deliciousness of the fish meat piece, while markedly suppressing fishy smell after its cooking.例文帳に追加

魚肉片の美味しさを十分に活かす一方で、調理後の魚臭が顕著に抑制された調理用魚肉片を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing dried bonito paste, dried tuna paste and dried sardine paste free from fishy smell.例文帳に追加

さかなの臭みを防止することができるかつお練り節、鮪練り節およびいわし練り節の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a fish processed food masking fishy smell of fish without removing the skin and the red muscle thereof, and to provide a method for producing the fish processed food.例文帳に追加

皮や血合肉を除去することなく、魚肉の生臭みをマスキングした魚肉加工食品及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide salted guts of fish-and-shellfish such as cuttlefish appropriately suppressed in fishy smell, with its deliciousness elicited therefrom while retaining the taste inherent in conventional salted guts.例文帳に追加

烏賊など魚介類の塩辛の生臭みを適当に抑制し、従来からの塩辛の味は保持しつつその旨味を引き出すこと。 - 特許庁

To provide a high quality liquid condiment decreased in unpleasant smell specific to fish sauces, such as fishy smell and fermented smell, and having deliciousness and flavor superior to those of conventional fish sauces.例文帳に追加

魚醤油特有の生臭さや発酵臭などの不快な臭いが低減され、しかも従来の魚醤油よりも優れたうまみとコク味を有する高品質の新規な液状調味料及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain new high-quality liquid seasoning which has reduced unpleasant smell such as fishy smell characteristic of fermented fish sauce and fermentation smell, more excellent flavor and taste of body than those of conventional fermented fish sauce, and to provide a method for producing the same.例文帳に追加

魚醤油特有の生臭さや発酵臭などの不快な臭いが低減され、しかも従来の魚醤油よりも優れたうまみとコク味を有する高品質の新規な液状調味料及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

The improvement of the taste by suppressing generation of the fishy smell of fish and shellfish mainly containing ω-3-based unsaturated fatty acid, e.g., a component of the fishy smell such as 2,4-heptadienal, is cited as the improvement of the taste together with foods when taking the fermented alcoholic beverage.例文帳に追加

本発明において、発酵アルコール飲料と一緒に食する食品との味覚の改善としては、主にはω−3系の不飽和脂肪酸を含有する魚介類の生臭み、例えば、2,4−ヘプタジエナールのような生臭みの成分の発生抑制のような味覚の改善を挙げることができる。 - 特許庁

The fish soy sauce suppressed in fishy smell, and rot smell and having light color and excellent taste is produced in a short period by the addition of the obtained cereal bran having high protease activity when producing the fish soy sauce.例文帳に追加

更に、魚醤油を製造する際に、本発明で得られるプロテアーゼ活性の高い穀物麹を添加することにより、魚臭さ、生臭さ、腐敗臭の抑制された、かつ色の薄い呈味性良好な魚醤油を短期間に製造する。 - 特許庁

To provide egg yolks which is suppressed in a fishy smell (unpleasant smell) without reducing emulsifying capacity and enhanced in a favorable flavor/body taste of egg yolk, and to provide processed food using the same.例文帳に追加

乳化力を低下させることなく、生臭さ(臭味)を抑え、好ましい卵黄風味・コク味を強化した卵黄類、及びそれを使用した加工食品を提供すること。 - 特許庁

This is due to the fact that the people of Kyoto are especially sensitive to the fishy smell of seafood, and are not accustomed to eating seafood mainly because of their geographical conditions. 例文帳に追加

これは京都が地理的な条件により、昔から生鮮海産物を食べる習慣があまりなく、海産物の生臭さに非常に敏感なためと言われている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a high-quality odorless raw hide which can replace a cattle-derived raw material by eliminating a fishy smell inherent in an aquatic animal-derived collagen/gelatin raw hide.例文帳に追加

水性動物由来のコラーゲン・ゼラチン原料皮に特有の魚臭を消除して家畜由来原料に替る高品質の無臭化原料皮を提供する。 - 特許庁

To provide a method for preserving fishes capable of keeping, alive for a long time fresh water fishes captured in a fresh water area or a brackish water area, reducing fishy smell during the preservation, and resolving muddy odor on eating them.例文帳に追加

淡水域または汽水域で捕獲した淡水魚を、活きたままの状態で長時間保存することができ、しかもその間に生臭さを減少させ、食した際の泥臭さを解消することができる魚類の保存方法にを提供する。 - 特許庁

To provide a method for preparing fresh fish and shellfish, which effectively removes a fishy smell of fish and shellfish, in addition, maintains freshness for a long time by a relatively simple method and a method for producing Sushi using the preparing method.例文帳に追加

比較的簡易な方法で、魚介類の生臭さを効果的に取り除くとともに、合わせて長時間の鮮度維持を可能とする、生鮮魚介類の仕込方法と、同仕込方法を用いた鮨の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a fish sauce having a reduced unpleasant odor such as a fishy smell or a fermented odor without deteriorating an aroma or a testing component unique to the fish soy and a method for producing the same.例文帳に追加

魚醤油独特の香気や旨味成分は損なわずに、生臭さや発酵臭などの不快な臭みを低減した魚醤油及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain salted, fermented tiny strips of squid of which smelling of fish is extremely controlled, and which are eatable for a person disliking a fishy smell of fish and shellfish and a child and have a taste provided with the distinctive natural flavor.例文帳に追加

生臭さが格段に抑制され、魚介類の生臭さを嫌う者や子供などでも食することができ、さらに風味にも独特の持ち味を付け加えたるイカの塩辛を提供することを目的としている。 - 特許庁

To provide dried fish shavings having no fishy smell and good flavor, to provide a method for baking the dried fish shavings capable of efficiently and almost uniformly baking the shaved product of the dried fish, and to provide a baking apparatus.例文帳に追加

生臭さがなく香りがよい魚節削りを提供することを課題とし、また、魚節を削ったものをほぼ均一に効率よく焼くことができる魚節削りの焼成方法及び焼成装置を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing fermented seasoning making the best use of flavor inherent in fish while suppressing fishy smell.例文帳に追加

本発明は、生臭が弱いにもかかわらず、魚本来の風味を生かした発酵調味料を得ることができる発酵調味料の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for cooking raw meat and/or raw fishery product with a microwave oven so as to be made as not generating a disagreeable fishy smell on cooking them with the oven, a seasoning material for the microwave oven cooking and a food for cooking with the oven.例文帳に追加

電子レンジでの加熱調理時に嫌な生臭さが発生しないようにした生肉や生水産物の電子レンジ調理方法と電子レンジ調理用調味料、及び電子レンジ調理食品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for economically producing dried-fish flavor oil by a simple process, wherein the oil has no fishy smell but preferable inherent flavor of dried fishes.例文帳に追加

魚の生臭みがなく、魚節類特有の好ましい香りを有する魚節類香味オイルを、低コスト、かつ簡単な工程で製造できる製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a process for preparing a vegetable extract which has a more natural, favorable flavor but has no grassy or fishy smell of a vegetable juice nor astringent or harsh taste.例文帳に追加

緑色野菜汁の青臭さ・生臭さ、渋み、エグ味のない、より自然で好ましい香味を持った野菜エキス及び該野菜エキスを含有する飲食物を提供する。 - 特許庁

By controlling the amount of saccharides to be added and the fermentation time, the fishy smell peculiar to the Nemacystus decipiens is eliminated, and the liquefied lactobacillus-fermented Nemacystus decipiens with a fruity taste in which sourness of lactic acid and sweetness of unfermented saccharides are well-balanced is provided.例文帳に追加

糖の添加量と醗酵時間をコントロールすることによりモズク独特の生臭さを消去し、乳酸の酸味と未発酵の糖の甘味がバランスの取れたフルーティーな味の液状の乳酸菌発酵モズク。 - 特許庁

Ume salt is produced without throwing away the "undiluted solution of Ume salt" produced in the pickled Ume producing process, and the mackerel is pickled in salt and in rice bran using this Ume salt to eliminate a fishy smell and to bring out good taste and mildness.例文帳に追加

梅干しの製造過程に生じる「梅塩の原液」を捨てずに梅塩を作り、この梅塩で鯖の塩漬けおよび糠漬をする事によって、生臭さを取り除き、かつ旨味・まろやかさを引き出す。 - 特許庁

To produce a special food provided within a short time, removed in a fishy smell, capable of being relished and obtained by using the intestines of squid or octopus as a raw material.例文帳に追加

本発明は短時間で製品を生成し、且つ、生臭い臭気を取除き、誰にでも賞味できる烏賊腸又は蛸腸を素材とする特殊の食品を製造することを目的とする。 - 特許庁

The method enables production of the food and drink where accent is given by the milk aroma, fishy smell peculiar to milk is reduced, milk feeling or taste peculiar to milk is improved, and milk flavor is wholly improved.例文帳に追加

乳の香気が引き立ち、更に乳特有の生臭みが軽減され、乳特有の乳感や呈味も改良され、乳風味全体が向上した飲食品を得る。 - 特許庁

To provide fish koji having high protease activity with only fish body component as culture material, and to provide a method for producing the fish koji, to provide a seasoning and fish soy sauce suppressed in fishy smell and putrefactive smell using such fish koji, and to provide a method for producing the seasoning and/or fish soy sauce.例文帳に追加

魚体成分のみを培養原料とする高プロテアーゼ活性を有する魚麹及びその製造法、並びにかかる魚麹を用いた魚臭、生臭さ、腐敗臭の抑制された調味料、魚醤油及びそれらの製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide tuna hamburger leaving no fishy smell peculiar to tuna even after cooking, in spite of being tuna hamburger, having extremely juicy palate feeling, and free from being inferior in deliciousness, compared to hamburger having meat such as beef and pork as the main raw material.例文帳に追加

まぐろハンバーグでありながら、調理後においても、まぐろ特有の魚臭さが残ることが無く、また、非常にジューシーな食感で、牛肉や豚肉等の畜肉を主原材料とするハンバーグと比べても、美味しさにおいて劣ることの無いまぐろハンバーグを提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide a method of treating an eel bone, that is low in treatment cost and excellent in economic efficiency by eliminating an unique fishy smell of the eel bone, while utilizing various useful components contained in the eel bone without reducing umami taste which is unique to an eel, and to provide the treated eel bone.例文帳に追加

うなぎ特有の旨味を損なうことなくうなぎ骨に含まれる様々な有用成分を活かすことができると共に、うなぎ骨独特の生臭さを解消して、処理コストが低く経済性に優れたうなぎ骨の処理方法及び処理したうなぎ骨を提供する。 - 特許庁

The baked fish ball keeping the soft texture as it is at normal temperature or in refrigerated state, free from fishy smell and nice to eat is produced by applying taste and flavor to minced flesh and bone of boiled fish without adding a binder such as starch and wheat flour, forming the seasoned meat, baking to apply scorch color and leaving the product to cool.例文帳に追加

茹でた魚の骨ごとのすり身に、澱粉や小麦粉などのつなぎ材を混合せず、味と香りをつけて成形し、焼き色をつけて、放冷し、常温でも、冷蔵でも、そのままで柔らかく、生臭くなく食べやすいことを特徴とする。 - 特許庁

To provide a method for producing boiled-dried fish comprising eliminating subcutaneous fat from boiled-dried fish, drying the fish into better dried one so as to reduce generation of foul odor causing color deterioration or fishy smell, or generation of turbidity of stock so as to enable distribution, storage and long shelf life at normal temperature.例文帳に追加

煮干しから皮下脂肪を除去するとともに一層良好な乾燥状態を得て、変色や生臭さの原因となる腐敗臭の発生、また、だし汁の濁り等を少なくし、常温による流通、保存および長期の日持ちを可能にした煮干しの製造方法を得る。 - 特許庁

To obtain a fried food capable of retaining a bright color tone of green tea and freed of a fishy smell of fishes by adding fishes and shellfishes such as a stardust shrimp, a whitebait, an eel or seaweeds to a ground fish meat and formulating the resultant mixture with 0.5-2.0% of the green tea.例文帳に追加

魚肉すり身にサクラエビ、シラス、ウナギ、海藻類等の魚介類を加えたものに0.5〜2.0%の緑茶を配合し、緑茶の明るい色調を保持させるとともに、魚のなま臭みを除去したフライ食品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for processing eel bones which is low in treatment cost and excellent in economical efficiency, by which various effective components falling in the eel bones are utilized and also fishy smell peculiar to the eel bone is eliminated without spoiling deliciousness specific to eel: and to provide the processed eel bones.例文帳に追加

うなぎ特有の旨みを損なうことなく、うなぎ骨に含まれる様々な有用成分を活かすと共に、うなぎ骨独特の生臭さを解消して処理コストが低く経済性に優れたうなぎ骨の加工方法及びうなぎ骨を提供する。 - 特許庁

例文

This fish meat-processed food reduced with fishy smell (e.g. fish meat ham, boiled fish paste roll dyed in a pink spiral pattern, boiled fish paste, fish paste dumpling, fish meat sausage, tube-shaped fish paste cake, etc.) is obtained by adding lee white liquor obtained by distilling the sake lees, especially of Shaoxing.例文帳に追加

魚肉加工食品に対して、白酒、特に紹興酒の酒粕を蒸留して得た糟焼を添加することにより、魚臭が低減した魚肉加工食品(例えば、魚肉ハム、ナルト、蒲鉾、つみれ、魚肉ソーセージ、竹輪等)を得ることができる。 - 特許庁

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