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豆類食性のの英語
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「豆類食性の」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 13件
豆類の風味及び食感のおいしさを最大限に引き出し、甘さを抑えたあっさりとしたゼリー食品で、外観の美しさを改善するとともに長期保存性を付与した豆類含有ゼリー食品を提供する。例文帳に追加
To provide a bean-containing jelly food product which is a slightly sweetened light-taste jelly food product where good taste having the flavor and taste of beans is maximized, and improved in its fine appearance and having long-term preservability. - 特許庁
様々な飲食物に容易に混合することが出来、舌触りがよく且つ安定性に優れるごま類や豆類のペーストの提供。例文帳に追加
To provide paste of sesames or beans capable of readily mixing with various food products or beverages, good in palate feeling and excellent in stability. - 特許庁
次亜塩素酸ナトリウム等の塩素系殺菌剤やエチレンオキサイドなどの殺菌ガスを使用せずに、更にγ線照射や高温熱処理を行うことなく、穀類及び豆類に付着している微生物を安全に且つ十分に除菌して、安全性、衛生性、保存性に優れ、食感、味、風味等に優れる穀類及び豆類を提供すること。例文帳に追加
To provide a bactericidal method for grain and bean using no chlorine bactericide such as sodium hypochlorite nor bactericidal gas such as ethylene oxide and performing no γ-ray irradiation or making no high-temperature heat treatment to safely and sufficiently eliminate microorganisms adhering to the grain and the bean so as to obtain the grain and the bean excellent in safety, sanitation, preservability, palate feeling, taste, flavor and the like. - 特許庁
本発明のキットによれば、他の豆類との交叉反応性がなく、加熱処理などの加工処理がなされた加工食品の中の大豆成分をも簡便且つ確実に検出することができるという利点を有する。例文帳に追加
The kit has an advantage of easily and reliably detecting even soybean components in processed foods having no cross reactivity with other beans such as heat-treated foods. - 特許庁
各種豆類を加工した後の副産物を、乳酸生成能の高い糸状菌によって発酵させた素材と、それを用いた嗜好性の高い菓子類、肉類加工食品を提供する。例文帳に追加
To obtain a raw material by fermenting a by-product after processing various beans by filamentous fungi having high lactic acid formability, and to provide confectionery and meat processed food each with high palatability using the raw material. - 特許庁
炭水化物を含む穀類及び豆類から選ばれる1つ以上の作物をバチラス・アミノリクエファシエンス菌で発酵処理することにより、α−グルコシダーゼ阻害成分を含む機能性食品を得ることができる。例文帳に追加
The functional food containing the α-glucosidase inhibition component can be obtained by performing fermentation processing of one or more crops selected from the pluses and grain containing a carbohydrate by Bacillus amyloliquefaciens. - 特許庁
玄米等、殻の付いていない穀類又は豆類に比べて、栄養成分、健康増進効果に優れていると共に、芳香性に富み且つ美味な健康食品を提供する。例文帳に追加
To provide a delicious health food rich in flavor, and more excellent in nutrient ingredient and health promotion effect each compared to husked grain or beans such as brown rice. - 特許庁
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「豆類食性の」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 13件
豆類は、長期常温保存を経てもグルタミン酸からのγ-アミノ酪酸生成能力を高レベルで維持するため、高活性なグルタミン酸脱炭酸酵素源の調整ができ、γ−アミノ酪酸リッチの食品、食品素材の製造に適している。例文帳に追加
Since beans maintain γ-aminobutyric acid formation ability from glutamic acid at a high level, even after a lapse of long-term preservation at normal temperature, the method is suitable for producing a food and a food material rich in γ-aminobutyric acid. - 特許庁
凍結変性後の豆腐を、解凍し、脱水した後、前記豆類加工食品用膨軟剤を用いて、散水、噴霧、塗布、浸漬のいずれかの方法により、又はこれらの方法の中のいずれか二つ以上を組み合せて膨軟処理を行うことを特徴とする凍り豆腐の膨軟処理方法。例文帳に追加
The method for swelling and softening a frozen-dried Tofu piece comprises thawing Tofu after freezing and denaturation, dehydrating and then swelling and softening the frozen-dried Tofu piece with the swelling and softening agent for a processed food of beans by any method of water spray, atomization, coating and immersion or a combination of two or more of the methods. - 特許庁
食用の芋類、豆類およびナッツ類から選ばれる一種以上の植物貯蔵組織内の水分を肥大結晶化させることにより、この貯蔵組織内に隙間を生じさせ、または貯蔵組織の細胞内の氷晶により細胞膜を破壊して食品素材とし、この食品素材をフライ乾燥処理し、熱水復元性を有するフライ乾燥処理食品とする。例文帳に追加
The fried and dried food having hot water restoring property is obtained by carrying out growth crystallization of water content in storage tissues of one or more plants selected from edible potatoes beans and nuts to form spaces in the storage tissue or breaking cell membranes by ice crystals in cells of storage tissues to provide a food material and carrying out frying and drying treatment of the food material. - 特許庁
豆類から澱粉、糖類、タンパク質及び脂質等を抽出した後の、粗繊維、デンプン、粗タンパク質、ミネラル等の豊富な栄養源を含む副産物を、乳酸生成能の高い糸状菌により適度に発酵し、副産物成分を適度に分解すると共に、風味等の嗜好性を向上させ、この発酵物を用いることによって高品質の食物繊維リッチな菓子類、肉類加工食品を提供する。例文帳に追加
The confectionery and the meat processed food each having high quality and rich in dietary fibers are obtained by using a fermented product obtained by moderately fermenting by the filamentous fungi having the high lactic acid formability the by-product containing rich nutrient such as crude fibers, starch, crude proteins and minerals after extracting starch, saccharides, proteins and lipids from beans, moderately dissolving by-product components and improving palatability such as flavor. - 特許庁
製麹原料として大豆類を特定し、モナスカス属の菌株を用いて固体培養して得た大豆紅麹を具体的に味噌に用いることに関しては、提案されていなかったが、本発明は安全性が高く、健康食品、一般の食品への適用が可能であり、優れたコレステロール低下作用を有するモナコリンKを含有させた風味豊かで色合いの良い大豆紅麹味噌を提供するものである。例文帳に追加
To provide soybean monoscus-containing fermented soybean paste having high safety, applicable to health food and popular food, containing monakolin K excellent in hypocholesterolemic activity, rich in flavor and having good color, by actually utilizing soybean monoscus obtained through solid culture using strains belonging to genus monoscus for fermented soybean paste while specifying soybean as malt-making raw material which has not been suggested. - 特許庁
芋類、豆類、根菜類から澱粉、糖類、タンパク質及び脂質等を抽出した残渣を糸状菌により適度に発酵し、残渣成分を適度に分解すると共に風味等の嗜好性を向上させ、この発酵物を用いることによって高品質の食物繊維リッチなパン類、麺類を提供できる。例文帳に追加
This method for producing the food, such as breads or noodles, having a high quality and a rich dietary fiber content is characterized by using a fermented food residue obtained by extracting starch, saccharides, proteins, lipids and the like from potatoes, beans or root vegetables and then suitably fermenting the residue with the filamentous fungus to suitably degrade the residual ingredients and improve the palatability such as flavor. - 特許庁
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leguminivorous
日英・英日専門用語
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