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むぐるてんしょくの英語

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ライフサイエンス辞書での「むぐるてんしょく」の英訳

無グルテン食


「むぐるてんしょく」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 143



例文

麩様小麦グルテン食品およびその製造方法例文帳に追加

WHEAT-GLUTEN BREAD-LIKE FOOD AND METHOD OR PRODUCING THE SAME - 特許庁

また、上記改質グルテン粉末を含む食品を提供する。例文帳に追加

The food containing the modified gluten powder is produced. - 特許庁

ここで、シングルサイト触媒(メタロセン触媒、いわゆるカミンスキー触媒を含む)は、活性点が均一(シングルサイト)であるという特徴を持つ。例文帳に追加

The single-site catalyst (including a metallocene catalyst, namely a Kaminski catalyst) is provided with a feature of uniform active points. - 特許庁

α−グルコシダーゼ阻害剤及びそれを含む加工食品、過血糖症用剤、飼料並びに添加剤例文帳に追加

α-GLUCOSIDASE INHIBITOR AND PROCESSED FOOD, HYPERGLYCEMIA MEDICINE, FEED AND ADDITIVE CONTAINING THE SAME - 特許庁

これらはさくっとした食感には邪魔な小麦粉のグルテン生成を抑えるための方法である。例文帳に追加

These are the procedures to prevent the production of wheat gluten, which may prevent a crisp texture.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

簡易な製造工程で、優れた食感および老化防止効果を有するグルテン含有食品を調製し得る食品改質剤および該食品改質剤を含む食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a food modifier with which gluten-containing food having excellent palate feeling and anti-aging effect can be prepared in a simple production process: and to provide food containing the food modifier. - 特許庁

例文

グルコン酸又はグルコン酸塩もしくはグルコン酸イオンを含む原料を、エタノール生産性大腸菌と接触させることにより、原料中のグルコン酸又はグルコン酸塩もしくはグルコン酸イオンをエタノールに転換する工程を含むことを特徴とする、エタノール製造方法。例文帳に追加

The production method for ethanol includes a step of converting gluconic acid, gluconic salts or gluconic ion in a raw material to ethanol by contacting the raw material containing the gluconic acid, the gluconic salts or the gluconic ion with ethanol-producing coli bacteria. - 特許庁

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「むぐるてんしょく」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 143



例文

1,5−D−アンヒドロフルクトースで修飾された小麦グルテンまたはグリアジンの製造法および、その食品用乳化剤としての使用例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING WHEAT GLUTEN OR GLIADIN MODIFIED WITH 1,5-D-ANHYDROFRUCTOSE AND USE OF THE WHEAT GLUTEN OR THE GLIADIN AS FOOD EMULSIFIER - 特許庁

アミノ基がこのように修飾された小麦グルテンまたはグリアジンは食品乳化剤として用いられる。例文帳に追加

The wheat gluten or the gliadin with amino group thus modified is used as a food emulsifier. - 特許庁

脂質と蛋白質をそれぞれ異なる染色液で別色に染色する二重染色を行なう事で、小麦粉製品中のグルテン骨格,油滴,澱粉粒の状態を光学顕微鏡により明確に捉える事ができる。例文帳に追加

The states of the gluten skeleton, the oil drop and the starch granule in the wheat flour product is clearly captured by an optical microscope, by executing double staining of staining respectively a lipid and a protein with different colors using different staining liquids. - 特許庁

また、同焙煎発芽玄米を含む飲食品には遊離グルタミン酸および/またはその塩を0.003〜0.06%添加することが好適である。例文帳に追加

It is preferable to add 0.003-0.06 wt.% of the free glutamic acid and/or its salt in the food and drink containing the roast germinated unpolished rice. - 特許庁

軸部の外面に接触して回転する歯車と軸部との間に所定の粒径の粉体が入り込むことを低減する。例文帳に追加

To reduce entering of fine particles having a predetermined particle diameter between a gear which comes into contact with the outer surface of a shaft and is rotated and the shaft. - 特許庁

この円筒カム34のカム面に第二のレンズグループ側を接触させ、この円筒カムを駆動機構23により第一のレンズグループの移動量及び移動方向に対応した回転角度及び回転方向に駆動する。例文帳に追加

The 2nd lens group side is brought into contact with the cam surface of the cam 34, and the cam 34 is driven at a rotational angle and in a rotating direction corresponding to the moving amount and the moving direction of the 1st lens group by a driving mechanism 23. - 特許庁

食品、特にドレッシング類、タレ類、ソース類、ジャム、果物・野菜のペーストにペクチンや増粘剤等の添加物を添加することなしに、容易に粘性をつけて、十分な食感・食味を提供する。例文帳に追加

To provide food having β-glucan-containing saccharides obtained by easily imparting viscosity to food such as dressing, dip, sauce, jam or fruit-vegetable paste without addition of additives such as pectine or a thickener so as to have satisfactory palate feeling and taste. - 特許庁

例文

さらに、小麦粉から生グルテンを得る工程、該生グルテンに還元糖を練りこみ、還元糖含有混練物を得る工程、該還元糖含有混練物を乾燥、粉砕して還元糖改質グルテン粉末を得る工程を含む、食品改質剤の製造方法を提供する。例文帳に追加

A method for producing the food modifier comprises: a process of producing the fresh gluten from wheat flour; a process of putting the reducing sugar into the fresh gluten while kneading them to obtain reducing sugar-containing kneaded material; and a process of drying the reducing sugar-containing kneaded material and pulverizing them to obtain reducing sugar-modified gluten powder. - 特許庁

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