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むぐるてんしょくの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 143



例文

麩様小麦グルテン食品およびその製造方法例文帳に追加

WHEAT-GLUTEN BREAD-LIKE FOOD AND METHOD OR PRODUCING THE SAME - 特許庁

また、上記改質グルテン粉末を含む食品を提供する。例文帳に追加

The food containing the modified gluten powder is produced. - 特許庁

ここで、シングルサイト触媒(メタロセン触媒、いわゆるカミンスキー触媒を含む)は、活性点が均一(シングルサイト)であるという特徴を持つ。例文帳に追加

The single-site catalyst (including a metallocene catalyst, namely a Kaminski catalyst) is provided with a feature of uniform active points. - 特許庁

α−グルコシダーゼ阻害剤及びそれを含む加工食品、過血糖症用剤、飼料並びに添加剤例文帳に追加

α-GLUCOSIDASE INHIBITOR AND PROCESSED FOOD, HYPERGLYCEMIA MEDICINE, FEED AND ADDITIVE CONTAINING THE SAME - 特許庁

例文

これらはさくっとした食感には邪魔な小麦粉のグルテン生成を抑えるための方法である。例文帳に追加

These are the procedures to prevent the production of wheat gluten, which may prevent a crisp texture.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

簡易な製造工程で、優れた食感および老化防止効果を有するグルテン含有食品を調製し得る食品改質剤および該食品改質剤を含む食品を提供すること。例文帳に追加

To provide a food modifier with which gluten-containing food having excellent palate feeling and anti-aging effect can be prepared in a simple production process: and to provide food containing the food modifier. - 特許庁

グルコン酸又はグルコン酸塩もしくはグルコン酸イオンを含む原料を、エタノール生産性大腸菌と接触させることにより、原料中のグルコン酸又はグルコン酸塩もしくはグルコン酸イオンをエタノールに転換する工程を含むことを特徴とする、エタノール製造方法。例文帳に追加

The production method for ethanol includes a step of converting gluconic acid, gluconic salts or gluconic ion in a raw material to ethanol by contacting the raw material containing the gluconic acid, the gluconic salts or the gluconic ion with ethanol-producing coli bacteria. - 特許庁

1,5−D−アンヒドロフルクトースで修飾された小麦グルテンまたはグリアジンの製造法および、その食品用乳化剤としての使用例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING WHEAT GLUTEN OR GLIADIN MODIFIED WITH 1,5-D-ANHYDROFRUCTOSE AND USE OF THE WHEAT GLUTEN OR THE GLIADIN AS FOOD EMULSIFIER - 特許庁

アミノ基がこのように修飾された小麦グルテンまたはグリアジンは食品乳化剤として用いられる。例文帳に追加

The wheat gluten or the gliadin with amino group thus modified is used as a food emulsifier. - 特許庁

例文

脂質と蛋白質をそれぞれ異なる染色液で別色に染色する二重染色を行なう事で、小麦粉製品中のグルテン骨格,油滴,澱粉粒の状態を光学顕微鏡により明確に捉える事ができる。例文帳に追加

The states of the gluten skeleton, the oil drop and the starch granule in the wheat flour product is clearly captured by an optical microscope, by executing double staining of staining respectively a lipid and a protein with different colors using different staining liquids. - 特許庁

例文

また、同焙煎発芽玄米を含む飲食品には遊離グルタミン酸および/またはその塩を0.003〜0.06%添加することが好適である。例文帳に追加

It is preferable to add 0.003-0.06 wt.% of the free glutamic acid and/or its salt in the food and drink containing the roast germinated unpolished rice. - 特許庁

軸部の外面に接触して回転する歯車と軸部との間に所定の粒径の粉体が入り込むことを低減する。例文帳に追加

To reduce entering of fine particles having a predetermined particle diameter between a gear which comes into contact with the outer surface of a shaft and is rotated and the shaft. - 特許庁

この円筒カム34のカム面に第二のレンズグループ側を接触させ、この円筒カムを駆動機構23により第一のレンズグループの移動量及び移動方向に対応した回転角度及び回転方向に駆動する。例文帳に追加

The 2nd lens group side is brought into contact with the cam surface of the cam 34, and the cam 34 is driven at a rotational angle and in a rotating direction corresponding to the moving amount and the moving direction of the 1st lens group by a driving mechanism 23. - 特許庁

食品、特にドレッシング類、タレ類、ソース類、ジャム、果物・野菜のペーストにペクチンや増粘剤等の添加物を添加することなしに、容易に粘性をつけて、十分な食感・食味を提供する。例文帳に追加

To provide food having β-glucan-containing saccharides obtained by easily imparting viscosity to food such as dressing, dip, sauce, jam or fruit-vegetable paste without addition of additives such as pectine or a thickener so as to have satisfactory palate feeling and taste. - 特許庁

さらに、小麦粉から生グルテンを得る工程、該生グルテンに還元糖を練りこみ、還元糖含有混練物を得る工程、該還元糖含有混練物を乾燥、粉砕して還元糖改質グルテン粉末を得る工程を含む、食品改質剤の製造方法を提供する。例文帳に追加

A method for producing the food modifier comprises: a process of producing the fresh gluten from wheat flour; a process of putting the reducing sugar into the fresh gluten while kneading them to obtain reducing sugar-containing kneaded material; and a process of drying the reducing sugar-containing kneaded material and pulverizing them to obtain reducing sugar-modified gluten powder. - 特許庁

ウォーム歯車5とウォームラック6とは、バックラッシュが生じない転がり接触となり、大型工作機械の負荷を受けながらも、ウォームラック6に対するウォーム歯車5の伝達効率が高く摩耗が少ない。例文帳に追加

Since the worm gear 5 is in rolling-contact with the worm rack 6 not causing backlash, the transmission efficiency of the worm gear 5 to the worm rack 6 is improved and the abrasion therebetween is reduced. - 特許庁

グルテンの安定化と加工する食品に適した条件のグルテン質の小麦粉を簡単な手法によりで短期間、かつ低コストで得られるようにした小麦粉の処理方法を提供する。例文帳に追加

To provide the subject method intended to obtain glutenous wheat flour having a condition suitable for gluten stabilization and food to be processed, with a simple technique, in a short period and at low cost. - 特許庁

アリールアルデヒドとケテンをルイス酸触媒下反応させることより、3−アリール無水グルタル酸を製造する。例文帳に追加

The 3-arylglutaric anhydride is produced by reacting an aryl aldehyde with a ketene in the presence of a Lewis acid catalyst. - 特許庁

乳化性、分散性および溶解性が改善された、修飾小麦グルテンあるいはグリアジンを提供すること。例文帳に追加

To provide modified wheat gluten or gliadin improved in emulsifiability, dispersibility and solubility. - 特許庁

さらに、装飾風車22の遊技盤12への取付工程において、装飾風車22を取り付けるためのスペースが狭くても防護リブ34は容易に掴むことができ、しかも、防護リブ34がベース部材24に一体とされているため防護リブ34を掴むことでベース部材24の回転を防止でき、これにより、装飾風車22の取付作業効率を向上できる。例文帳に追加

In a mounting process of the decorating pinwheel 22 to the game panel 12, the protective rib 34 can be easily grabbed even when a space for mounting the decorating pinwheel 22 is small, the protective rib 34 is integrated with the base member 24 to prevent rotation of the base member 24 by grabbing the protective rib 34, thereby improving the mounting work efficiency of the decorating pinwheel 22. - 特許庁

テンレス鋼板を溶接加工して成形する食品用ステンレス製容器・器具類の製造方法において、還元雰囲気中で焼鈍した後に、食品が接触する前記容器・器具類の表面を、オゾンが溶存した溶液に浸漬又は接触させて溶接部を含むステンレス表面に不動態皮膜中のCrを濃化形成する。例文帳に追加

This method for manufacturing the containers and utensils made from the stainless steel for food, which forms a stainless steel sheet by welding, is characterized in annealing in a reductive atmosphere, dipping or contacting a surface of the containers and utensils on which food is contacted, into or with a solution including dissolved ozone, to enhance Cr concentration in a passive film on the surface of the stainless steel including a welded part. - 特許庁

「成分Aを添加した骨強化用ヨーグルト」が、骨におけるカルシウムの吸収を促進するという未知の属性の発見に基づく発明であるとしても、「成分Aを添加したヨーグルト」も「成分Aを添加した骨強化用ヨーグルト」も食品として利用されるものであるので、成分Aを添加した骨強化用ヨーグルト」が食品として新たな用途を提供するものであるとはいえない。例文帳に追加

"Yogurt containing Ingredient A for use in strengthening bones" is not food that provides a novel use since "yogurt containing Ingredient A" and the "yogurt containing Ingredient A for use in strengthening bones" are both provided just as foods even though the invention is derived from the discovered unknown attribute that promotes your bone to absorb calcium.  - 特許庁

グルコン酸カルシウムの製造方法であって、食品への使用が許容される少なくとも1種の有機酸塩および水を含み、かつ、カルシウム塩基が添加される反応混合物中における、酵素作用によるグルコースからグルコノ−δ−ラクトンを経由してのグルコン酸への変換、およびその後のグルコン酸からグルコン酸カルシウムへの変換を含んでなる、方法。例文帳に追加

The method for the preparation of calcium gluconate comprises at least one salt of an organic acid which is acceptable for use in foodstuffs and water, and enzymatic conversion of glucose to gluconic acid via glucono-delta-lactone, followed by conversion of gluconic acid to calcium gluconate in a reaction mixture to which a calcium base is added. - 特許庁

キサンタンガムとタラガム及びグルコマンナンを含有する食品品質改良剤を飲食品に添加することにより、飲食品に口腔内でのべたつき感を抑制しまとまりのある優れた摂食・嚥下適性を付与することで上記課題を解決する。例文帳に追加

By adding the food quality improving agent containing xanthan gum, tara gum and glucomannan to the food or beverage, such excellent aptitude for eating and swallowing as suppressed stickiness inside the oral cavity and coherence of boluses is given to the food or beverage. - 特許庁

ペプチドを多く含む調味料素材は、魚節や魚節抽出残渣を原料とし、食塩、グルテン存在下にてしょう油麹とグルタミナーゼを用いて分解してなることを特徴としている。例文帳に追加

The seasoning material highly containing peptide is obtained by decomposing dried fish and its extract residual substance as raw material using soy sauce malt and glutaminase in the presence of salt and gluten. - 特許庁

また、ペプチドを多く含む調味料素材の製造方法は、魚節や魚節抽出残渣を原料とし、食塩、グルテン存在下にてしょう油麹とグルタミナーゼを用いて分解することを特徴としている。例文帳に追加

The method for producing seasoning material highly containing peptide comprises using dried fish and its extract residual substance as raw material, and decomposing the dried fish and the extract residual substance using soy sauce malt and glutaminase in the presence of salt and gluten. - 特許庁

東アジアにおける特色ある経済集積の形成が進む一方で、生産活動や情報・知識活動拠点をめぐる競争が厳しさを増している。例文帳に追加

As differentiated economic agglomerations form in East Asia, competition is also becoming increasingly intense among these agglomerations to establish themselves as hubs for production, information and knowledge activities. - 経済産業省

ヨーグルト、牛乳、ジュース、ミルク粉末等の食品に添加してカルシウムを強化するのに有用な食品添加剤スラリー組成物を提供する。例文帳に追加

To obtain a food additive slurry composition useful for enriching calcium by its addition to a food such as yogurt, cow milk, juice or milk powder. - 特許庁

さらに小麦の練り生地に高圧を加えることによって、グルテンの結合を促進するとともに、添加した油脂を均等に浸透させ、食味の良好な食品を提供する。例文帳に追加

The binding of gluten is promoted by adding the high pressure to a kneaded dough of wheat and an added oil is infiltrated homogeneously to provide the food having good taste. - 特許庁

本発明の犬用のダイエット用食品1は、小麦グルテンおよび小麦粉を主成分として焼成してなる焼き麩様の食品中に、炭の粉末が分散して含まれていることを特徴とする。例文帳に追加

The dog diet food 1 is obtained by dispersedly including charcoal powder in grilled wheat gluten-like food obtained by using wheat gluten and wheat flour as the main ingredient followed by baking. - 特許庁

食塩とトランスグルタミナーゼ組成物を含有する調味液を原料肉に添加後、加塩処理を施さずに、燻煙処理を施すことにより、燻煙食肉製品を製造する。例文帳に追加

The method for producing a smoked meat product includes: adding seasoning containing salt and a transglutaminase composition to raw material meat followed by smoking the seasoned raw material meat without addition of salt. - 特許庁

フザリウム・サブグルチナンス(Fusarium subglutinans)を含有する溶液で植物体を処理することにより、植物の灰色かび病、斑点細菌病又は褐斑病を防除する。例文帳に追加

Gray mold disease, leaf spot bacterial disease or leaf spot of a plant is controlled by treating a plant with a solution containing Fusarium subglutinans. - 特許庁

調理場を含む調理スペースA、ペットと同伴で飲食が可能な食事スペースB、ペットのシャンプー、カットなどを行うグルーミングスペースC及びペットの雑貨を販売する売店スペースDを含んでいる。例文帳に追加

The general pet shop includes a cooking space A containing a cuisine, a dining space B capable of eating and drinking together with the pet, a grooming space C for performing such as shampoo, cut or the like of the pet and a sales space D for selling miscellaneous goods for the pet. - 特許庁

入力軸10の回転によって遊星差動歯車装置が駆動され、プラネタリーキャリア27が回転すると、カム32が回転して、カム32に接触した複数のピストン37を往復動させる。例文帳に追加

When a planetary differential gear device is driven by the rotation of an input shaft 10 and a planetary carrier 27 is rotated, a cam 32 is rotated to reciprocate a plurality of pistons 37 being in contact with the cam 32. - 特許庁

ヨーグルトに砂糖を含む糖類を20%以下添加して水分活性を0.9以上とし、生きた繁殖力のある乳発酵菌がグラムあたり10の6乗を越える濃度を有する充填物とする。例文帳に追加

This food product contains a filler obtained by adding yoghurt with ≤20 wt.% of saccharides containing sugar so as to have water activity of ≥0.9 and with the concentration of milk fermentative bacteria containing those living and capable of propagating in a content of 10 per gram. - 特許庁

食料資源として小麦粉は製パン及び加工食品に広く利用されており、これの加工あるいは品質を改良して、さらに有用な食品を開発することが求められおり、これを達成するためには小麦のタンパク質のグルテンの改良が求められている課題である。例文帳に追加

To develop a further useful food by processing or improving the quality of wheat flour widely used as a food resource in bread making and processed foods, and to improve gluten of protein in wheat flour to achieve the purpose. - 特許庁

本発明のゲル状食品は、寒天、キサンタンガム、及び成分(A)からなり、成分(A)がガラクトマンナン及び/又はグルコマンナンであり、少なくともキサンタンガムを含む成分が、高圧均質機で均質化されることを特徴とする。例文帳に追加

The gel-like food comprises agar, xanthan gum and a component (A): wherein the component (A) comprises galactomannan and/or glucomannan, and the component containing at least the xanthan gum is the one homogenized with a high-pressure homogenizing machine. - 特許庁

ワムシ単性生殖卵をグルタルアルデヒド溶液に浸漬して消毒する方法であって、好ましくは、グルタルアルデヒド1000〜2000mg/Lを含む天然海水又は人工海水(濃度60%程度)に20〜40分間浸漬する方法。例文帳に追加

This method for sterilizing the rotifera monogenital eggs is characterized by immersing the rotifera monogenital eggs in a glutar aldehyde solution to sterilize the rotifera monogenital eggs, preferably immersing the rotifera monogenital eggs in natural seawater or artificial seawater (concentration of about 60%) containing glutar aldehyde in a concentration of 1,000 to 2,000 mg/L. - 特許庁

真核藻類由来のグルタチオンペルオキシダーゼ様タンパク質をコードする遺伝子及び前記遺伝子の発現を制御する制御配列を含む塩基配列で植物を形質転換する工程を含むことを特徴とするストレス耐性が向上した植物の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the plant having the improved stress tolerance is characterized as comprising a step of transforming the plant with a base sequence comprising the gene encoding the glutathione peroxidase-like protein derived from the eukaryotic algae and a control sequence controlling the expression of the gene. - 特許庁

7.0〜14.0重量%のドライグルテンパウダーを含む50〜60重量%のシコクビエ粉を含み、食品等級添加物、乳化剤、香料および保存料を加えて製造する。例文帳に追加

A specialty biscuit comprises 50-60 wt.% of the finger millet (Eleusine coracana or Ragi) flour containing 7.0-14.0 wt.% of dry gluten powder and is prepared by adding food grade additives, emulsifiers, flavoring agents and preservatives. - 特許庁

油ちょう食品に用いる原料の小麦粉に対して0.1〜10重量%(グルタチオンとして0.001〜1重量%)、好ましくは0.5〜5重量%(グルタチオンとして0.01〜0.3重量%)の、グルタチオンを1〜15重量%含有した乾燥酵母を添加する。例文帳に追加

The food cooked with oil is added with 0.1-10 wt.% (0.001-1 wt.% as glutathione), preferably 0.5-5 wt.% (0.01-0.3 wt.% as glutathione) of dry yeast containing 1-15 wt.% of glutathione based on wheat flour as a raw material to be used for the food cooked with oil. - 特許庁

低メトキシルペクチン(LMペクチン)を添加して発酵させたヨーグルトと、常温で半固形状の食用油脂とを必須成分として混和し、ヨーグルト100重量%中における前記低メトキシルペクチンの添加量が0.05〜0.50重量%である起泡性クリームとする。例文帳に追加

The foaming cream is obtained by admixing yoghurt fermented by addition of low-methoxyl pectin (LM pectin) and edible oil and fat semisolid at normal temperature as essential components so as to have 0.05-0.50 wt.% of the low-methoxyl pectin in 100 wt.% of the yoghurt. - 特許庁

歯車7と共に回転する突起ゴム状プーリー6の突起がゴム状プーリー5に接触している間、歯車4が反時計回りに、それに噛み合う歯車3が時計回りに回転し、その間指部1及び指部2が相互に接近しその間に挟まれる筋肉等を揉む状態になる。例文帳に追加

The gear 4 is rotated counterclockwise during the contact period of the projection of a projected rubbery pulley 6 rotated along with the gear 7 with a rubbery pulley 5 and the gear 3 meshed with the gear 4 is rotated clockwise and finger parts 1 and 2 approach each other during the rotation of the gears 3 and 4 to become a state massaging a muscle or the like held between the finger parts. - 特許庁

ミックス粉中に、平均粒径が100〜1500μmとなるように顆粒化したグルテン含有穀粉を10〜95%含み、それ以外の穀粉を1〜80%含む、シート状食品用ミックス粉例文帳に追加

The mixed flour for sheet-like food is such that 10-95 wt.% of gluten-containing granulated cereal flour so as to have an average granular diameter of 100-1,500 μm, and 1-80 wt.% of the other cereal flour are contained in mixed flour . - 特許庁

通りすがりにのぞきこむ、人々が食事の席についている部屋のどれもが、鉄の彫像が飾られ、厚ぼったい黄色いレースのカーテンが垂れ下がり、マホガニーの食器棚が据えつけられた、あのダイニングルームのように見えた。例文帳に追加

and every room she passed and peered into seemed to be a diningroom where people sat eating under steel engravings, with thick yellow lace curtains, and mahogany sideboards.  - Virginia Woolf『ラピンとラピノヴァ』

ヨーグルト、牛乳、ジュース、ミルク粉末、即席麺、ビスケット等の食品に添加してカルシウム及び/又はマグネシウムを強化するのに有効に利用される、高濃度且つ液中で分散安定性の良好な食品添加剤スラリー組成物又はパウダー組成物を提供する。例文帳に追加

To provide a high concentration slurry composition or a powder composition of food additive with excellent dispersion stability in liquid, effectively used for fortifying calcium and/or magnesium added to foods such as a yoghurt, milk, a juice, milk powder, an instant noodle, or a biscuit. - 特許庁

食品添加用組成物として、亜鉛含有量の多い乾燥酵母と、塩化ナトリウム、塩化カリウム、塩化カリウム、硫酸マグネシウム、炭酸マグネシウム、卵殻カルシウムとを含む塩と、必要に応じてL−グルタミン酸塩とを含有させる。例文帳に追加

This food additive composition comprises dry yeast having a large zinc content, salts including sodium chloride, potassium chloride, calcium chloride, magnesium sulfate, magnesium carbonate, and egg shell calcium, and, if necessary, a L-glutamate. - 特許庁

食品の様々な分野において使用可能な添加剤を提供することであり、具体的には、強い乳化安定性を与える食品用乳化剤、穀物食品の結着防止や澱粉含有食品の老化抑制,小麦粉または小麦グルテンに用いる物性改良剤、並びに口溶けや脆さを与える冷菓用物性安定剤を提供することにある。例文帳に追加

To provide an improver usable in various fields of food, specifically including food emulsifier imparting high emulsification stability to food, a physicality improver used for preventing cereal food from binding and preventing starch-containing food from aging, and used for wheat flour or wheat flour gluten, and a frozen confectionery physicality stabilizer giving meltability or brittleness to the frozen confectionery. - 特許庁

サーバ装置10は、管理者の職務及び所属グループに関する識別情報を含み、予め管理者毎に付与されたユーザIDを認識し、前記管理対象項目の中から前記ユーザIDにより識別した職務に応じた重点管理項目を選択し、選択した重点管理項目をグループ別に管理者側端末装置21aに提示する。例文帳に追加

The server device 10 recognizes a user ID which includes identification information about the job and belonging group of the manager and which is given previously to each manager, selects the preferential management items according to the job identified by the user ID from among the management object products, and presents the selected preferential management items to the manager side terminal device 21a by each group. - 特許庁

例文

寒天、キサンタンガム及びグルコマンナンがそれらの総重量に対して、寒天35〜70重量%、キサンタンガム15〜35重量%、グルコマンナン15〜30重量%の範囲に配合し、加熱してゾル状物を形成した後、このゾル状物を冷却ゲル化し、凍結、解凍することにより、果肉様食感を有するゼリー状食品を製造する。例文帳に追加

This gelatinous food having a sarcocarp-like food feeling is produced by preparing a blended product consisting of 35-70 wt.% agar, 15-35 wt.% xanthan gum and 15-30 wt.% glucomannan, heating the product to form a sol product, cooling it to form gel, freezing it and then by defrosting it. - 特許庁

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原題:”LAPPIN AND LAPINOVA”

邦題:『ラピンとラピノヴァ』
This work has been released into the public domain by the copyright holder. This applies worldwide.

原文:「The Haunted House」所収「Lappin and Lapinova」
翻訳:枯葉<domasa@db3.so-net.ne.jp>
プロジェクト杉田玄白正式参加テキスト。最新版はhttp://www005.upp.so-net.ne.jp/kareha/にあります。 Copyright &copy;
Virginia Woolf 1934, expired. Copyright &copy; Kareha 2002, waived.
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