意味 | 例文 (13件) |
低塩醤油の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 low-salt soy sauce (containing around 13% salt)
「低塩醤油」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 13件
減塩醤油と同等の食塩分でありながら、通常の濃口醤油とほぼ同等の塩味を有する低塩醤油調味料の提供。例文帳に追加
To obtain a low-salt soy sauce seasoning having salty taste nearly equal to that of ordinary taste soy sauce, although containing salt equivalent to that in the conventional reduced-salt soy sauce. - 特許庁
低食塩又は減塩醤油及びその製造法例文帳に追加
LOW OR REDUCED SALT SOY SAUCE AND ITS PRODUCTION - 特許庁
減塩醤油にカプサイシンを0.00005〜0.0005重量%配合した低塩醤油調味料。例文帳に追加
This low-salt soy sauce seasoning is obtained by formulating 0.00005-0.0005 wt.% of capsaicin in salt-reduced soy sauce. - 特許庁
無塩梅酢入りの製法と、その製法によって得られた無塩梅酢入り低塩醤油例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING NON-SALT PLUM VINEGAR-CONTAINING LOW-SALT SOY SAUCE, AND NON-SALT PLUM VINEGAR-CONTAINING LOW-SALT SOY SAUCE OBTAINED BY THE METHOD - 特許庁
減塩醤油に、塩化カリウム1.0〜10.0重量%及びγ−アミノ酪酸0.1〜5.0重量%添加することにより、課題の低食塩醤油を得る。例文帳に追加
The low-salt soy sauce is obtained through adding 1.0-10.0 wt.% of potassium chloride, and 0.1-5.0 wt.% of γ-aminobutyric acid to low-salt soy sauce. - 特許庁
このような本発明方法により、従来の醤油よりも未熟臭が少なく、熟成感のある香りを有し、きつさと塩味が低減化され嗜好性の向上した醤油を得ることができる。例文帳に追加
Thereby, the objective soy sauce with less unripe odor than conventional soy sauces, with flavor of ripe feeling, reduced in harshness and saltiness and improved in palatability can be obtained. - 特許庁
醤油滓の塩分は素材に塩味を与えるとともに水分活性を低下させ製品の保存性を向上させる。例文帳に追加
The salt in the soy sauce lees gives a salt taste to the raw materials and reduces the water content activity for improving the preservation property of the products. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「低塩醤油」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 13件
調味料原料を処理した、醤油香気、及び苦味を持たず、低塩濃度で良好な風味を有するこく味調味料を提供する。例文帳に追加
To provide a full-bodied seasoning having good flavor with a low salt concentration without having soybean sauce flavor and bitter taste by treating a raw seasoning material. - 特許庁
淡色・濃厚・低塩の3つの条件を同時に満足し、しかも清澄均一な醤油を製造する方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing soy sauce simultaneously satisfying three conditions of light color, thickness and low salt content and being clear and uniform. - 特許庁
塩味の弱さや物足りなさを補うための塩味増強剤を添加することにより、食塩の含有量が低くても、良好な塩味を感じる醤油を提供する。例文帳に追加
To provide soy sauce bringing out the feeling of excellent salty taste even having a low salt content by adding a salty taste enhancing agent for replenishing the weakness and unsatisfactoriness of salty taste. - 特許庁
減塩でありながら、十分な塩味とパンチの効いた濃厚さが感じられ、かつ異味が十分に抑制されて味のバランスもとれた、低塩化した醤油様調味料を提供すること。例文帳に追加
To provide a soy sauce like seasoning material made as containing a low salt content, capable of giving a sufficient salty taste and thickness with punching effect although it has the low salt content, also sufficiently suppressing a different taste and having balanced tastes. - 特許庁
軽量、低価格で、酒類、醤油類、含塩液体、含塩食品等の貯蔵・輸送用容器に用いた場合にも味の変質や容器腐食がまったく発生しないチタン製容器を提供する。例文帳に追加
To provide a light weight and low price titanium-made container in which deterioration in taste is not produced at all and corrosion of the container is not generated at all even in the case that the container is applied for storing and transporting alcoholic beverages, soy-bean sauce, liquid containing salt component and foods containing salt and the like. - 特許庁
風味が良好で、また血圧の上昇を顕著に抑制し、しかも心臓肥大を予防できる、特殊栄養食品としても利用可能な低食塩醤油を得る。例文帳に追加
To provide low-salt soy sauce having good flavor, remarkably suppressing the blood pressure elevation, preventing cardiac hypertrophy, and usable as special nutritious food. - 特許庁
|
意味 | 例文 (13件) |
|
低塩醤油のページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
This page uses the JMdict dictionary files. These files are the property of the Electronic Dictionary Research and Development Group, and are used in conformance with the Group's licence. |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |