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発酵能の英語
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英訳・英語 fermentative ability
「発酵能」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 567件
発酵機能付き炊飯器例文帳に追加
RICE COOKER WITH FERMENTATION FUNCTION - 特許庁
従来のバッチ式の発酵槽では不可能であった魚醤油などの液状発酵食品の連続醸造を可能にした発酵槽を提供する。例文帳に追加
To provide a fermenter enabling continuous brewing of a liquid fermented food such as fish soy which has not been attainable through using conventional batch fermenters. - 特許庁
発酵させた生薬を含む、抗酸化能と免疫賦活能とを有する発酵生薬製剤。例文帳に追加
This fermented galenical preparation having both the anti- oxidizing ability and the immunostimulating ability contains a fermented galenical. - 特許庁
安定した発酵が可能で、発酵速度が大きく、バイオガス発生率が高い共発酵方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a co-fermentation method which enables stable fermentation and has a high fermentation rate and a high biogas generation rate. - 特許庁
発酵処理して得られる処理物の含水率の調整を簡便に行うことが可能な発酵処理装置および発酵処理方法を提供する。例文帳に追加
To provide a fermentation treating apparatus and fermentation treating method capable of easily performing the adjustment of water content of treated material obtained by fermentation treatment. - 特許庁
酵母などのアルコール発酵微生物の発酵能を増強させることによって、発酵速度を向上させる省資源・省エネルギーで効率的なアルコール発酵方法及び該発酵方法で発酵させたアルコールを提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide an alcohol fermentation method that improves fermentation rate, saves resources and energy and is efficient by enhancing fermentation ability of alcohol fermentation microorganism such as yeast etc., and an alcohol fermented by the same. - 特許庁
酵母などのアルコール発酵微生物の発酵能を増強させることによって、発酵速度を向上させる省資源・省エネルギーで効率的なアルコール発酵方法及び該発酵方法で発酵させたアルコールを提供する。例文帳に追加
To provide an efficient alcohol fermentation method in saved resource and saved energy, by which the fermentation ability of an alcohol fermentation microorganism such as yeast is reinforced to improve a fermentation rate, and to provide the alcohol fermented by the fermentation method. - 特許庁
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「発酵能」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 567件
発酵温度33℃以上の高温領域における酵母などのアルコール発酵微生物の発酵能を増強させた省資源・省エネルギーで効率的なアルコール発酵方法及び該発酵方法で発酵させたアルコールを提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide an efficient alcohol fermentation method in saved resources and saved energy, wherein the fermentation ability of an alcohol fermentation microorganism such as yeast is reinforced in a high temperature region at a fermentation temperature of ≥33°C, and to provide an alcohol fermented by the fermentation method. - 特許庁
酵母などのアルコール発酵微生物の発酵能を増強させることによって、発酵速度を向上させる省資源・省エネルギーで効率的なアルコール発酵方法及び該発酵方法で発酵させたアルコールを提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a resource-saving and energy-saving efficient alcohol fermentation method by which the fermentation rate can be improved by enhancing the fermentation abilities of alcohol fermentation microorganisms such as yeast; and to provide the alcohol fermented by the fermentation method. - 特許庁
アルコール発酵原料に、ユズ種子,ビワ種子,ブドウ種子,ゴマ種子又はニンニク塊茎の粉砕物又はその抽出物を添加して発酵させるアルコール発酵方法を基本として提供し、この手段によって、アルコール発酵微生物の発酵能を増強させて発酵速度を向上させる。例文帳に追加
The alcohol fermentation method as a base includes fermenting an alcohol fermentation raw material by adding a pulverized product of citron seed, loquat seed, grape seed, sesame seed or garlic tuber, or an extract thereof thereto to enhance the fermentation rate by enhancing the fermentation abilities of the alcohol fermentation microorganisms. - 特許庁
発酵温度33℃以上の高温領域における酵母などのアルコール発酵微生物の発酵能を増強させた省資源・省エネルギーで効率的なアルコール発酵方法及び該発酵方法で発酵させたアルコールを提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a resource-saving and energy-saving efficient alcohol fermentation method by which the fermentation abilities of alcohol fermentation microorganisms such as yeast at a high-temperature region of ≥33°C of fermentation temperature are enhanced, and to provide the alcohol fermented by the fermentation method. - 特許庁
原料に麦芽を使用していないビール風発酵アルコール飲料の製造において、発酵液の発酵性を改善して、発酵液の酵母早凝現象を回避し、酵母による健全な発酵と香味豊かなビール風発酵アルコール飲料の製造を可能とする方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing a beer-like fermented alcoholic beverage that does not use malt as raw material and enabling healthy fermentation with yeast and production of a beer-like fermented alcoholic beverage having rich taste and flavor, by improving the fermentability of the fermentation liquid and averting the phenomenon of early flocculation of yeast in the fermenting liquid. - 特許庁
酒類発酵液の凍結混濁能の予測方法例文帳に追加
METHOD FOR PREDICTING FREEZE-TURBIDITY OF LIQUOR FERMENTATION LIQUID - 特許庁
再生可能な原料から発酵培地を調製する方法例文帳に追加
METHOD FOR PREPARING FERMENTATION MEDIUM FROM RECYCLABLE RAW MATERIAL - 特許庁
細胞及びタンパク質の機能を変える有機酸発酵液例文帳に追加
ORGANIC ACID FERMENTING SOLUTION MODIFYING FUNCTION OF CELL AND PROTEIN - 特許庁
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