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納豆汁の英語
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英訳・英語 Nattou-jiru; Nattojiru; Nattoujiru; Natto-jiru
「納豆汁」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 14件
また納豆を叩き刻んで味噌汁に入れた納豆汁は、江戸時代までは納豆ご飯よりも頻繁に食卓に上っていた。例文帳に追加
Natto jiru, which is prepared by adding finely chopped natto to miso soup, was eaten more often that natto gohan during the Edo period.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
--包丁で叩き割ったり、すりつぶしてから入れることもある(納豆汁)。例文帳に追加
Add it after chopping with a knife or mashing (Natto jiru).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
しかし「納豆」「納豆汁」が冬の季語である事や、「納豆時に医者要らず」という諺があったように、元々納豆の時期は冬とされている。例文帳に追加
However, as 'natto' and 'natto jiru' (miso soup with natto) are the season words for winter for haiku (Japanese seventeen-syllable poem) and also as there is a proverb saying that 'in the natto season, there is no need for a doctor,' winter had been the season for natto.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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「納豆汁」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 14件
一般的な納豆用醤油味調味液やドレッシングや水溶液等に例えば、蛋白質分解酵素や蛋白質分解酵素を含む野菜、果菜、果物の搾汁、エキス、粉末を用いた納豆用除粘剤を添加することにより、納豆の糸切れを容易にする。例文帳に追加
The method for producing stickiness-removing agent for fermented soybeans comprises adding a stickiness-removing agent using protein catabolic enzyme or vegetables, fruit vegetables, fruit juice, fruit extract and fruit powder containing the protein catabolic enzyme, to popular fermented soybean soy sauce-taste seasoning, dressing, water solution or the like so as to facilitate breakage of thread of the fermented soybeans. - 特許庁
大麦と、とろろ汁を食べたい人が食べたいときに安易に食べられる様にするために納豆の製造工程で出来る様にした納豆。例文帳に追加
To obtain 'Mugitoro Natto Gohann no Moto' (a premix of boiled barley, grated yam and Natto (fermented soybean) for boiled rice and barley covered with grated yam and Natto) manufacturable in a manufacturing process for Natto, to make people who want to eat Mugitoro Natto Gohann, always able to eat easily. - 特許庁
柑橘系の果汁と昆布の旨み成分を添加したミネラルウォーターが68〜76重量%であり、酢が12〜16重量%、納豆が12〜16重量%である低カロリーなノンオイルの納豆ドレッシング。例文帳に追加
Non-oil fermented soybean dressing with low calories is manufactured from mineral water flavored with citrus fluid juice and the tasty components of tangle of 68 to 76 wt.%, and vinegar of 12 to 16 wt.%, and fermented soybean of 12 to 16 wt.%. - 特許庁
甘納豆、ういろう(菓子)(ういろう)、求肥、練り切り、饅頭、羊羹、落雁、きんつば、飴(あめ)、汁粉例文帳に追加
Ama natto (sugared red beans), Uiro (a sort of sweetened steamed cake made of rice powder), Gyuhi (a kind of rice cake made from glutinous rice or glutinous rice flour), Nerikiri (a cake made of white bean jam which is artistically colored or shaped), Manju (bun stuffed with azuki-bean paste), Yokan (azuki-bean jelly), Rakugan (hard candy), Kintsuba (a sword guard-like shaped baked cake of azuki bean jam wrapped with thin layer of wheat flour), candy, and Shiruko (sweet red-bean soup with pieces of rice cake)発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
和朝食には卵の他に、飯と味噌汁、漬け物、水産加工品(鯵の干物や乾燥海苔、もしくは海苔の佃煮)、卵焼き、および納豆等が配膳されることが多い。例文帳に追加
In addition to the egg, the Japanese breakfast plate usually includes rice, miso soup, tsukemono (Japanese pickled vegetables), processed seafood (dried horse mackerel, dried seaweed, or tsukudani (boiled in sweetened soy sauce) of seaweed), Japanese style omelet, and natto (fermented soybeans).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本栄養調味料素材は、味噌、醤油、納豆等大豆使用の醸造食品製造工程から発生する煮汁成分から由来のエキス分を全エキス分中の10%含み、蛋白濃度が5%以上であることを特徴とする。例文帳に追加
The nutrient seasoning material is characterized in that the seasoning material comprises ≥10% in the whole essence of an essence derived from soup components produced from a production process of brewed product such as Miso (fermented soybean paste), soy sauce, fermented soybeans with Bacillus natto, or the like, using soybeans, and has ≥5% protein concentration. - 特許庁
納豆製造過程で副生する大豆煮汁又は、焼酎の製造過程で副生する焼酎粕を有効利用するため、大豆煮汁を原料にして製造した醸造酢や焼酎粕から抽出、分離したアポトーシスを誘導するトリプトフォール誘導体及びその精製法を提供する。例文帳に追加
To provide a tryptophol derivative inducing apoptosis and obtained by extracting and separating from fermented vinegar manufactured from soybean-simmered liquid or white distilled liquor lees, as the effective utilization of the soybean-simmered liquid which is a byproduct in the fermented soybean-producing process or the white distilled liquor lees which is a byproduct of the manufacturing process of the white distilled liquor, and a method for purifying the same. - 特許庁
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