意味 | 例文 (16件) |
苦味ペプチドの英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 bitter peptide
「苦味ペプチド」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 16件
本発明者らは、上記ペプチドを含有する飲料において、ペプチドの苦味・臭いを改善するために、サイクロデキストリンを添加し飲料を調製する。例文帳に追加
The beverage containing the peptide is produced by adding cyclodextrin to improve the bitter taste and odor. - 特許庁
苦味を有するペプチドを含有する食品及び飲料にの苦味を低減させたものを提供することが課題である。例文帳に追加
To obtain foods and drinks where bitterness contained in peptide therein is reduced. - 特許庁
苦味、渋味が低減されたペプチド含有飲食品およびその製造方法例文帳に追加
PEPTIDE-CONTAINING FOOD AND DRINK REDUCED IN BITTER TASTE AND ASTRINGENCY, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
本発明は、苦味を有するペプチドを含有する食品及び飲料に有機酸塩類並びに糖類を添加し、その苦味が低減されることを特徴とする苦味の低減した食品及び飲料である。例文帳に追加
This food or drink with reduced bitterness is characterized by adding organic acid salts and saccharides to a food or drink containing peptide having bitterness to reduce the bitterness thereof. - 特許庁
ペプチドを高配合しながらも特有の苦味を感じることがなく、且つ歯に付着しにくいソフトキャンディを提供する。例文帳に追加
To provide soft candies having no feeling of peculiar bitterness in spite of being highly formulated with peptide and hardly sticking to the teeth. - 特許庁
平均分子量が500〜4500であり、かつ哺乳類由来のコラーゲンペプチドを有効成分とする、苦味抑制剤。例文帳に追加
The bitter taste inhibitor has, as an active ingredient, a collagen peptide having an average molecular weight of 500-4,500 and derived from a mammal. - 特許庁
ホエイペプチドと共に、椎茸エキス、イノシン酸ナトリウム及びグアニル酸ナトリウムを含有するホエイペプチドの苦味・渋味が低減された液状食品又は飲料のための食品組成物。例文帳に追加
The peptide-containing food composition is used for liquid food or drink, and is reduced in bitterness/astringency of the peptide containing shiitake extract, sodium inosic acid and sodium guanylic acid. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「苦味ペプチド」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 16件
有用な生理活性を有するペプチドを多く含むにも関わらず、ペプチド特有の苦味が無く経口摂取が容易な発酵調味料を提供すること。例文帳に追加
To provide a fermented seasoning material easily taken orally without having a bitter taste peculiar to a peptide, although containing much peptides having useful physiological properties. - 特許庁
食品、化粧品、医薬品などの素材として有用なコラーゲンペプチドなどの動植物性タンパク質由来のペプチドから獣臭や苦味などの異味、異臭を低減する方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for reducing a bad taste and smell such as an animal smell and bitterness from an animal and plant protein-derived peptide such as a collagen peptide useful as a material for foods, cosmetics, pharmaceuticals or the like. - 特許庁
本発明者らは、上記ペプチドを含有する飲料において、光劣化及び/又は熱劣化を受けることにより生じるペプチドの苦味・臭いを改善するために、酸化防止剤として知られているフラボノイド類及び/又は没食子酸誘導体の1種以上を添加し飲料を調製する。例文帳に追加
The peptide-containing beverage is improved in the bitter taste and smell of the peptide generated by suffering from light and/or heat deterioration through adding at least one kind of flavonoid and/or gallic acid derivative each known as an antioxidant to prepare the drink. - 特許庁
苦味や臭みに代表される好ましくない風味を有している蛋白質加水分解物(ペプチド)を配合したにもかかわらず、優れた嗜好性およびアミノ酸バランスの保持された蛋白質補給食品を提供する。例文帳に追加
To provide protein supplemental food maintaining excellent palatability and amino-acid balance in spite of containing hydrolyzed protein (peptide) having unfavorable flavor typified by bitterness and/or smell. - 特許庁
液状食品や飲料において、透明系の液性であり、高含量のホエイペプチドを含有しつつ苦味・渋味が低減された食品組成物を提供する。例文帳に追加
To provide a peptide-containing food composition having transparent liquid properties in liquid food or drink, and reduced in bitterness/astringency while containing whey peptide at higher content. - 特許庁
本発明は低分子のコラーゲンペプチドを高含有しているにもかかわらず、苦味及び不快なコラーゲン臭を低減させて飲みやすくした飲料用組成物を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a beverage composition easy to drink by decreasing bitter taste and uncomfortable collagen smell, in spite of highly containing low-molecular weight collagen peptide. - 特許庁
茶、茶抽出物、カカオ豆、豆乳、豆乳成分、コラーゲン粉末、蛋白質酵素分解ペプチド、野菜など、異風味を持つ健康効果食品素材を原料として使用する食品の、苦味・渋みなどの異風味を抑制し、本来の美味しい風味を増強した食品を製造する方法の提供。例文帳に追加
To provide a production method of food improved in inherent delicious taste by suppressing off-flavor such as bitterness-astringency of foods using, as raw materials, off flavor-having health effect food materials such as tea, tea extracts, cacao beans, soybean milk, soybean milk components, collagen powder, protein enzymolysis peptide, vegetables and the like. - 特許庁
ゲルろ過クロマトグラフィーにおける分子量の主ピークが10,000以下のコラーゲンペプチドを5〜50重量%含有する飲料用組成物において、リンデンエキスを0.005〜0.05重量%及びヘキサン酸アリルを0.001〜0.01重量%含有することにより、苦味及び不快なコラーゲン臭を低減させる。例文帳に追加
This beverage composition including 5-50 wt.% of collagen peptide having a molecular weight main peak in gel filtration chromatography of ≤10,000 is decreased in bitter taste and uncomfortable collagen smell by including 0.005-0.05 wt.% lindane extract and 0.001-0.01 wt.% allyl hexanoate. - 特許庁
|
意味 | 例文 (16件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
-
1unmet
-
2destiny
-
3硬貨
-
4while
-
5consider
-
6leave
-
7present
-
8experience
-
9address
-
10appreciate
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |