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Cheese ripeningとは 意味・読み方・使い方

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意味・対訳 チーズ熟成


JST科学技術用語日英対訳辞書での「Cheese ripening」の意味

cheese ripening


「Cheese ripening」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 6



例文

To provide cheese curd or young cheese by delaying a natural ripening process.例文帳に追加

天然の熟成過程を遅らせてチーズカード又はヤングチーズを製造すること。 - 特許庁

The natural cheese contains ≥0.8 wt.% of lactose, and ≥15 wt.% of a ripening-degree indication STN/TN value so as to have favorable cooking adequacy.例文帳に追加

ナチュラルチーズの乳糖含量を0.8%以上、熟度指標STN/TN値を15%以上として良好な加熱調理適性を得る。 - 特許庁

A method for producing the portion cut product of surface ripened soft cheese with mold having added flavor material comprises adding the flavor material during a first ripening period, and performing portion cut after at least one day ripening period after the addition of the flavor material so as to avoid a mechanical problem in portion cut.例文帳に追加

一次熟成期間中に風味物質を添加した後、ポーションカットを風味物質添加後少なくとも1日の熟成期間を経た後に行うことにより、ポーションカット時の機械的な問題は回避される。 - 特許庁

To provide a technique for producing cheese-like bean curd having cheese-like characteristics, free from requiring pickling beds such as malted rice mash, microbial cultivation instruments and technique and a long-time ripening period and taking time nearly equal to production time of conventional normal bean curd, in a production of the bean curd having cheese-like smoothness and taste.例文帳に追加

チーズ様の滑らかさと旨味を有する豆腐の製造において、麹もろみ等の漬床や、微生物培養機器類と技術、並びに長時間の熟成期間は必要なく、従来の一般的な豆腐製造時間と同程度の時間で、チーズ様の特徴を有するチーズ様豆腐製造技術を提供する。 - 特許庁

To provide a portion cut product of surface ripened soft cheese with mold having added flavor material, free from causing a problem in portion cut even if adding the flavor material followed by portion cut and heat sterilization processing after ripening, while cheese and the flavor material are prevented from leaking from a wrapping material in heat sterilization, and a good silhouette of the product is kept.例文帳に追加

本発明の目的は、風味物質を添加後ポーションカットし、その後熟成してから加熱殺菌処理を行っても、ポーションカット時に問題が生じず、また加熱殺菌時に包材からのチーズや風味物質の漏洩がなく、型くずれもしない風味物質を添加したカビによる表面熟成軟質チーズのポーションカット品を提供することにある。 - 特許庁

例文

Furthermore, the method comprises tightly wrapping with a wrapping material a cheese cut surface from which the flavor material exposes by portion cut so as to prevent the cheese and the flavor material from leaking and getting out of shape by performing heat sterilization after a second ripening period.例文帳に追加

さらに、ポーションカットにより風味物質が露出したチーズ切断面を包材と密着包装することにより二次熟成期間後に行う加熱殺菌によるチーズや風味物質の漏洩および型くずれを生じることなく、風味物質を添加したカビによる表面熟成軟質チーズのポーションカット品が得られる。 - 特許庁

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ウィキペディア英語版での「Cheese ripening」の意味

Cheese ripening

出典:『Wikipedia』 (2011/05/10 15:31 UTC 版)

英語による解説
ウィキペディア英語版からの引用


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