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curd formationとは 意味・読み方・使い方
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「curd formation」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 6件
To simply suppress the formation of by-products formed when biomass such as bean curd lees is carbonized by heating in pressurized hot water.例文帳に追加
「おから」等のバイオマスを加圧熱水中で加熱して炭化する場合に、簡便に副生成物の発生を抑制する。 - 特許庁
When the first enzymatic treatment is not carried out, the un-treated soy ingredients prevent the coagulation of milk, thereby preventing the formation of a conventional cheese curd.例文帳に追加
最初の酵素処理がなければ、未処理ダイズ成分は乳凝固を妨げ、それによって通常のチーズカードの形成を妨げることになる。 - 特許庁
To provide a curd inhibitor for inhibiting the formation of the curd, an eat feeling-improving agent for meat to make the meat hardly being dry, an yield-improving agent for the meat to improve the yield of the meat, a canned fish meat and processed foods of animal and bird meats improved with the above, and a method for producing them.例文帳に追加
カードの生成を抑制するカード抑制剤、肉をパサつきにくくする肉用食感改良剤、歩留りを向上させる肉用歩留り改良剤、それらが改良された魚肉缶詰、獣鳥肉類加工食品およびそれらの製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide a soybean curd (tofu) excellent in coagulation quality by a lactobacillus fermentation without using a coagulating agent to solve problems in producing conventional wet type tofu, i.e., the loss of nutrients and reduction of yield caused by the formation of soybean curd refuse, waste water treatment, etc.例文帳に追加
従来の湿式豆腐製造の際に起こる問題点、即ち、おからの発生による栄養分の損失と収率の減少及び廃水の処理問題等を解決するため、凝固剤を使わずに乳酸菌発酵によって、凝固品質の優秀な豆腐を提供する。 - 特許庁
To provide a bone component-increasing composition composed of soybean germ-containing bean curd comprising a bone mass-promoting composition obtained by using a well-flavored composition produced by processing natural and inexpensive raw material, positively promoting bone formation, and encouraging formation of developing human bones; and to provide functional food containing the composition.例文帳に追加
天然物であって、安価な原料を加工することによって得られる風味良好な組成物を用いて、積極的に骨形成を促進して、発育期にあるヒトの骨部の形成を助長する骨量増進組成物及び該組成物を含有する機能性食品を提供する。 - 特許庁
To provide a method for producing cut Tofu (soybean curd) free from fear of deteriorating product quality because of hardening of Tofu or formation of small holes even when secondary heating is carried out in order to improve storage property of Tofu produced by using a solidifying agent such as bittern and capable of carrying out sterilization treatment by a simple method.例文帳に追加
ニガリ等の凝固剤で製造した豆腐の保存性を向上させるために二次加熱を施しても、豆腐が固くなったり鬆が入ったりして商品品質を劣化させる心配がなく、また、簡易な方法で滅菌処理を実施することができるカット豆腐の製造方法を提供する。 - 特許庁
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