例文 (16件) |
"クマリン類"を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 16件
ジヒドロクマリン類の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING DIHYDROCOUMARIN COMPOUNDS - 特許庁
フロクマリン類及びフロクマリン関連配糖体を含まないイチジク品種を原料とする。例文帳に追加
The food and drink composition includes as the raw material a fig variety containing no furocoumarin and glycoside related to furocoumarin. - 特許庁
シトラス系果実の果皮から得られるクマリン類縁体混合物、とくにシトラスコールドプレスオイルから得られるクマリン類縁体混合物を抗菌剤の有効成分とする。例文帳に追加
This antimicrobial agent comprises as the active ingredient a coumarin analog mixture obtained from the pericarps of citrus fruits, particularly obtained from citrus cold press oil. - 特許庁
シトラス系果実の果皮から得られるクマリン類縁体混合物、とくにシトラスコールドプレスオイルから得られるクマリン類縁体混合物を退変色防止剤の有効成分とする。例文帳に追加
A coumarin and coumarin analogue mixture from peels of citrus fruits, particularly from citrus cold press oil is used as an active ingredient for the objective discoloration inhibitor. - 特許庁
シトラス系果実の果皮から得られるクマリン類縁体混合物、とくにシトラスコールドプレスオイルから得られるクマリン類縁体混合物を乳含有食品劣化防止剤の有効成分とする。例文帳に追加
This deterioration preventing agent comprises a coumarin analog mixture obtained from the pericarp of a citrus fruit, especially a coumarin analog mixture prepared from a citrus cold press oil as an active ingredient. - 特許庁
有効成分として、アマチャエキス中に含有される成分である、イソクマリン類、特にフィロズルシン(1)を含有することを特徴とするものである。例文帳に追加
An isocoumarin, especially phyllodulcin (1) which is a component contained in an extract of sweet hydrangea leaf, is contained as an active ingredient. - 特許庁
本発明は、簡易な方法で、高収率なジヒドロクマリン類の製造方法を提供することを目的とする。例文帳に追加
To provide a method for simply producing dihydrocoumarin compounds in high yields. - 特許庁
本発明は、テルペン骨格含有フェノール化合物とけい皮酸誘導体を反応させて得られるジヒドロクマリン類の製造方法に関するものである。例文帳に追加
This method for producing the dihydrocoumarin compounds comprises reacting a terpene skeleton-containing phenol compound with a cinnamic acid derivative. - 特許庁
アミノアルキル基を有するオルガノポリシロキサンと、(B)水酸基、アルコキシ基またはアルキル基で置換されることのある3,4-ジヒドロクマリン類とを反応させることを特徴とする、前記オルガノポリシロキサンの製造方法。例文帳に追加
The manufacturing method of the organopolysiloxane as described above, is characterized by making the organopolysiloxane with an aminoalkyl group react with (B) 3,4-dihyrocoumarin which may be substituted by a hydroxy group, an alkoxy group or an alkyl group. - 特許庁
本発明の食品組成物は3種の分岐アミノ酸を含有し、クマリン類を用いなくても足のむくみ症状の予防・改善効果が期待できる。例文帳に追加
This food composition contains three kinds of the branched amino acids and can be expected to have an effect for preventing and improving the good-swelling syndrome without using a coumarin compound. - 特許庁
コールドプレスオイルから含水アルコール溶媒で抽出処理して得られたエッセンス成分に、コールドプレスオイルの高沸点部から得られたクマリン類縁体高濃度画分からなる劣化防止成分を添加配合し、劣化されにくい水溶性シトラス系フレーバーを調製する。例文帳に追加
This water-soluble citrus-based flavor hard to deteriorate is obtained by admixing an essence ingredient obtained by extraction from a cold press oil using a hydrous alcohol solvent with an anti-deteriorating ingredient comprising a coumarin analogue-rich fraction produced from the high-boiling fraction of the cold press oil. - 特許庁
コールドプレスオイルの低沸点部から得られたアロマ成分に、コールドプレスオイルの高沸点部から得られたクマリン類縁体高濃度画分からなる劣化防止成分を添加配合し、安定性に優れた油溶性シトラス系フレーバーを調製する。例文帳に追加
This oil-soluble citrus-based flavor excellent in stability is prepared by admixing an aroma ingredient produced from the low-boiling fraction of a cold press oil with an anti-deteriorating ingredient comprising a coumarin analogue-rich fraction produced from the high-boiling fraction of the cold press oil. - 特許庁
蛍光染料が、次のファミリー:ナフタルイミド類;カチオン性又は非カチオン性クマリン類;キサンテノジキノリジン類;アザキサンテン類;ナフトラクタム類;アズラクトン類;オキサジン類;チアジン類;ジオキサジン類;アゾ、アゾメチン又はメチン型のポリカチオン性蛍光染料の単独物又は混合物に属する蛍光染料から選択される該組成物。例文帳に追加
The fluorescent dye is selected from the group consisting of naphthalimides, cationic or non-cationic coumarins, xanthenodiquinolizines, azaxanthenes, naphtholactams, azlactones, oxazines, thiazines, dioxazines, and a polycationic fluorescent dye of azo, azomethine or methine type, in a single or mixture form thereof. - 特許庁
イチジクを95℃〜100℃の蒸気で加熱する加熱工程と、前記加熱工程で加熱したイチジクの温度を35℃〜60℃に維持して攪拌しながら乾燥する第1乾燥工程と、前記第1乾燥工程で乾燥したイチジクを、55℃〜65℃で乾燥する第2乾燥工程とを包含するフロクマリン類の含有量を低減したイチジクの製造方法。例文帳に追加
A method for producing the fig decreased in furocoumarin content includes a heating step of heating fig with 95-100°C steam, a first drying step of drying the fig while keeping the temperature of the fig heated in the heating step at 35-60°C and stirring, and a second drying step of drying the fig dried in the first step at 55-65°C. - 特許庁
少なくとも、第1成分としてクマリン類またはその誘導体を含有するメリロートエキス、第2成分としてフーカス、ヒハツ、ハトムギ、ホップおよびアロエベラよりなる群から選択される新陳代謝を促進する天然物由来のエキス、および第3成分としてビタミンB群をバランスよく配合して抗浮腫組成物を調製する。例文帳に追加
The antiedemic composition is prepared by formulating, in good balance, at least an extract of Melilotus officinalis containing a coumarin or its derivatives as a first component with an extract derived from natural products, selected from a group consisting of Fucus vesiculosus, Piper retrofractum, Coix lachryma-jobi L., Humulus lupulus and Aloe vera and promoting metabolism as a second component and a vitamin B group as a third component. - 特許庁
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